ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)


Invitat la ZIUA LIVE, joi, 22 septembrie, este Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal.

Andrei Talpeș a activat și ca manager general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța, dar și ca președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța. De asemenea, în ultimii ani, Andrei Talpeș a fost coordonator al departamentului de baschet 3X3 al Federației Române de Baschet, iar în această perioadă echipa feminină de baschet 3X3 a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Interviul integral poate fi urmărit aici

CSM Constanța este o instituție de drept public cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța.

În condițiile apariției la Constanța a Clubului Sportiv Municipal Constanța, instituție de drept public, ce funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, Clubul Sportiv Farul Constanța, aflat actualmente sub tutela Ministerului Sportului, va trece la gruparea nou-înființată.

CSM Constanța a pornit la drum cu 18 secții și a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastică sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.

Clubul beneficiază de o finanțare bogată de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei, aproximativ două milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor, 9.357.000 de lei, sunt pentru cheltuieli de funcționare, în timp ce restul de  550.000, sunt destinați proiectelor de dezvoltare.

Detaliem aceste aspecte la ZIUA LIVE cu Andrei Talpeș.


De ce a fost ofertat Talpeș la conducerea Clubului
 

Putea fi oricine, putea fi un mare sportiv. Dacă ești un bun sportiv nu înseamnă că ești și un foarte bun manager. Pot apărea și persoane care pot contesta această numire. Nu-mi place să vorbesc despre mine, ci îmi place să vorbesc lucrurile pe care le fac.


 
Dacă nu mă simțeam pregătit nu acceptam această funcție. Nu e ușor deloc, este o muncă titanică. Mi-am asumat asta., spune Andrei Talpeș.
  

Talpeș, singurul candidat la această funcție
 

Mi-aș fi dorit să fie chiar 100 sau 1000. Nu am de unde să știu de ce nu au venit. Nu aveam nici o problemă să vină mai mulți. Oricine din România se putea înscrie la acest concurs., mai spune Talpeș. 

Talpeș vorbește la ZIUA LIVE despre legătura lui cu sportul.
 

Legătura mea cu sportul a început de mic copil. Bunicul meu mă ducea la toate sporturile, el nu se mai află printre noi, din păcate. Mi-a spus o chestie care mi-a rămas: Tot timpul când joacă Constanța să ții cu Constanța! Mi-a rămas ca un crez., spune Andrei Talpeș cu emoție. 

 
Legătura cu familia Talpeș este un subiect despre care Talpeș vorbște la ZIUA LIVE. 

E familia mea, nu am cum să neg asta! Știu că tot ce am realizat am făcut-o mun cind. Am făcut-o pas cu pas, am plecat de jos. Oricine vrea să vadă ce pot să fac, oricând e bine venit să vadă asta. Sunt căsătorita cu nepoata dnului Talpeș. Despre preluarea numelui soției, este o discuție pe care nu vreau să o port. 


 Clubul beneficiază de o finanțare bogată de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei, aproximativ două milioane de euro. 

Eu nu consider că 2 milioane de euro pentru sportul constănțean sunt mulți bani. Constanța era unul din marile orașe care nu aveau un Club Municipal. Acesta club poate crea cadrul necesat dezvoltării sportului. , a mai spus Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal. 


 CSM Constanța poate primi sponsorizări

CSM Constanța poate primi sponsorizări. Avem un cont pentru acest tip de tranzacții. În urma unui contract semnat de părți.

Există deschidere în ceea ce privește spnsozării, cu unii sunt clauze de confidențialitate, cu alții nu.   

  
Talpeș vorbește despre obiectivele de performanță ale CSM.
 

Dintre obiectivele de performanță aș putea numera dezvoltarea cât mai multor secții, atragerea de sponsorizări, cât mai mulți practicanți. 

Va avea CSM și o secție de fotbal?
 

Sigur că da. Ne-am gândit la asta, dar trebuie să avem niște discuții cu domnul Hagi. Este un proiect mai amplu, trebuie discutat înainte. Nu trebuie făcte lucrurile pe repede înainte, trebuie studiat ce imapct ar avea un astfel de demers. Momentan nu există această secție la nivelul clubului. 


Talpeș face precizări la ZIUA LIVE despre promovarea sportului în comunitate. 

Mi-am propus în strategia CSM să promovez sportul în comunitate Și prin evenimente care se adresează profesioniștilor, dar și evenimente ca nu se adresează profesioniștilor. Părinții vin, își aduc copiii să practice sport. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 589

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 844

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 782

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 745

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 860

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 1104

CSM Constanța, victorie mare cu ALCL TT Grand-Quevilly Andrei Talpeș - „Constanța a respirat, din nou, tenis de masă la un nivel spectacol!“

01 Feb 2024 835

Handbal. CSM Constanța George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“

29 Nov 2023 1412

CSM Constanța volei „Ziua perfectă“, cu victorii în Divizia A1. „De la săptămână la săptămână, așteptările sunt tot mai mari“

18 Oct 2023 1012

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Sper să reușim să găsim cât de curând o alternativă pentru atletismul constănțean“

26 Sep 2023 1499

CSM Constanța. O nouă mare performanță! Șahistul Henry Edward Tudor, vicecampion european de juniori (GALERIE FOTO)

15 Sep 2023 1733

Tenis. România - Taiwan, la Mamaia Andrei Talpeș - „Îmi doresc un rezultat cât mai bun al băieților și le doresc mult succes!“

14 Sep 2023 1044

Baschet CSM Constanța va înfrunta în grupele EuroCup Women și Galatasaray, finalistă în ediția trecută!

10 Aug 2023 1264

Chițac, Talpeș și Vintilă, suspecți la DNA Constanța „Club Sportiv Municipal Constanța va executa în numele și pe seama Municipiului Constanța” (DOCUMENT)

14 Jul 2023 3281

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Au venit doi oameni în care ne punem mare încredere și speranță“

29 Jun 2023 1160