ZIUA LIVE Augustin Dobre, locuitor al blocului afectat de incendiu, detalii despre trăirile din acea noapte



Augustin Dobre, locuitor al blocului afectat de incendiu este invitatul de astăzi, 19 ianuarie, de la ora 14.00, la ZIUA LIVE.

Acesta ne vorbește despre modul în care s-au scurs cele 30 de zile de la producerea incendiului pentru cei afectaţi, dar și despre stadiul în care se află acum lucrările de la bloc, pentru ca locatarii să se poată întoarce la casele lor.


„Nouă 30 de zile ni s-au părut un an. Am încercat să ne mobilizăm ca să începem readucerea la viața a complexului, a ceea ce numim casă. (...) am rămas printre prieteni, printre amici, alții trag pe cât posibil să se mute în apartamentele lor”

„Au fost locatari printre noi care, când lucram la curățarea demisolului, au fost cu măști care se folosesc la lucrul cu vopsea. (...) Negreala care ne-a rămas, de abia s-a curățat. Nu mai zic de aerul pe care l-am inhalat”

„Undeva în jurul orei 00.00, m-am dus în dormitor, am adormit. Soția mi-a spus „trezește-te, se aude o alarmă!” (...) este negru afară. Când am deschis ochii, tavanul dormitorului este negru. M-am dat jos din pat de urgență, m-am dus la balcon, se vedea negru afară. Să deschid geamul, să văd ce se întâmplă. Foc și fum a venit în casă. Am țipat la soție și i-am spus să fugă, luăm foc. Am fugit pe casa scării, era totul afumat (...) a căzut și curentul. Fiind în picioarele goale, nu pot să rezist afară. Am intrat în casă, auzeam vocea soției cum țipa în disperare. Am realizat că nu am niciun telefon, să sun pe nimeni, să chem un ajutor. Norocul nostru a fost, la parter, am dat să ieșim prin partea stângă... era foc, nu se mai putea ieși de acolo”

„Mașinile pe partea dreaptă ardeau. Nu puteam ieși pe acolo, pentru că ne loveam de acele mașini care ardeau”

„În curtea interioară, nu-ți dădeai seama ce se întâmplă” 

„Nimeni nu își imaginează ce înseamnă să fii în acel șoc”

„Soția striga în disperare (...) unii nu înțelegeau ce se întâmplă”


„Între timp, veniseră salvarea, pompierii și cei de la poliția locală. Este un șoc, o dramă foarte puternică pe care am trăit-o”

„Știi cum e? Când ești cu ei (prieteni - n.r.), te întărești. Când ești acasă și pui capul pe pernă, apar... (...) vise. Sunt niște chestii care vor rămâne”

„Încă din prima săptămână de la incendiu am încercat (...) să vedem la ce costuri se ridică”

„Fiind șocul foarte mare, ne-a fost greu. Și perioada de așa natură...”

„Contul este postat pe pagina de Facebook și în online”

„Mulțumim Arhiepiscopiei (...) care au îndemnat parohiile (...) să vină în sprijinul nostru. (...) Primăriei, care a trimis poliția locală să ne păzească apartamentele, bunurile. Poliția locală și în momentul de față de este la bloc, păzește complexul 24 de ore din 24. Le mulțumim din suflet!”

„A treia zi, cei de la Polaris s-au sesizat și ne-au ajutat să strângem mizeria” 

„În urma incidentului, am realizat că nu mai au valoare nici banii, nici lucrurile, nici statutul. Important este că am supraviețuit toți, suntem în viață. (...) Ne-am dat seama că, noi oamenii, trebuie să fim mai buni. Să fim uniți”

„Ne vom ajuta și ne vom sprijini cu toții, ca să ne întoarcem la ceea ce numim casă”.

„Sunt costuri foarte mari care ne implică pe noi toți (...) Orice bănuț ne ajută în reconstruirea și readucerea complexului la viață”

„Mulțumim Primăriei (...) care a organizat Crăciunul la Pavilionul Expozițional și a chemat toți copii. (...) Să-i facem pe ei, copiii, să nu simtă. Cu toate că este greu, și acum vin copii, se uită la balcon - „casa mea, trebuie să ne mutăm!”

Cei care doresc să ajute, pot face donații, în continuare, în contul asociației de proprietari. 

IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON

Titular: Asociația de proprietari Prel. Sergent Nicolae Grindeanu Nr.6



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 197

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 423

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 372

Act de vandalism în Constanța. Coș de gunoi incendiat în zona gării CFR (FOTO)

16 Apr 2024 561

ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

16 Apr 2024 242

Județul Constanța Mesaje de condoleanțe pentru bărbatul din Conacu, care s-a sinucis (FOTO)

15 Apr 2024 880

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 952

Imaginile tragediei de la Conacu, județul Constanța Un bărbat de doar 44 de ani, găsit spânzurat în anexa unei case cuprinse de flăcări (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2057

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2933

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 304

Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case incendiate din Conacu! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

15 Apr 2024 1020

Știri Constanța Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case din Conacu!

15 Apr 2024 995

Incendiu într-o gospodărie din municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 543

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1843

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1493