ZIUA LIVE. Colonelul Cristian Amarandei - „Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm”

Colonelul Cristian Mihail Amarandei: „Începutul meu la ISU Dobrogea a inceput cu acel eveniment tragic (n.r: incendiul de pe bulevardul Mamaia când o femeie a căzut de la balcon). Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm. Sunt părți bune, părți mai puțin bune. Evenimentul de pe buevardul Mamaia a scos în evidenta carențe, inclusiv și nivelul de dotare al ISU. Între timp au apărut noi dotări, autospeciale. Nu poti face performanță dacă nu ai și tehnică adecvată. Doar pregatirea personalului nu este suficientă.”

„Intervenția din 16 februarie a avut și anumite evenimente care ar fi putut fi gestionate altfel. S-au făcut și greșeli. Daca stăm să ne gândim statistic, de la începutul perioade mele la ISU am avut 9.200 de intervenții, în jur de 160 de incendii. Au fost și câteva misiuni cum a fost cel cu autocisterna răsturnată de la intrare in localitatea Mihail Kogălniceanu, incendiile de la Petromidia și Celco, accidentul de pe autostradă. Intervențiile au fost cu rezultate foarte bune, s-au limitat efectele dezastrelor. Activitatea cotidiană a putut fi reluată intr-un timp scurt”, a declarat Amarandei.

„Colegii au încercat să se manifeste ca și la o activitate informativă. Activitatea ISU are trei paliere. Desfășurăm și activitati de educare preventivă si informativă, facem aceste actvitati in toate unitatile scolare”, mai spune colonelul Amarandei.

„Numărul misunilor a fost foarte mare și nu știu cât timp am fi putut avea de instruire. A fost o perioadă atipică. Pregatirea nu mai putea fi prioritară. Sunt măsuri care trebuie respectate, distanțarea, echipaje dislocate”, precizează Amarandei.

„Avem o problemă de disciplină. Oamenii nu pot să înțeleagă anumite măsuri. Oamenii vor să se bucure de tot ce înseamnă un sejur la mare dar putem face asta în anumite limite. Marea înseamnă și factori de risc. Pot crea tragedii. Avem salvamari, balizele care ne indică până unde putem intra in apă. Lumea trebuie să le respecte. Adulții trebuie să le transmită copiilor. Litoralul este foarte întins. Nu putem avea paramedici, salvamari, scafandrii din 10 in 10 metri. Sunt zone pe litoral unde înălțimea apei este mică dar sunt și zone unde marea nu mai este prietenoasă. Oamenii trebuie să respecte ceea ce li se comunică”, mai spune colonelul Cristian Mihail Amarandei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE „Bebe Trusou”, un pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţii din Constanța

28 Sep 2021 265

ZIUA LIVE Consilierul local municipal PSD, Costin Răsăuțeanu, despre prețul gigacaloriei

28 Sep 2021 275

ZIUA LIVE. Cum ne-ar putea afecta emotional un lockdown! Interviu cu Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist

28 Sep 2021 320

ZIUA LIVE. Vor vota consilierii PSD împotriva majorării prețului gigacaloriei pentru constănțenii abonați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice?

27 Sep 2021 699

RADET a intrat în faliment! Directorul Termoficare Constanța SRL susține că personalul societății este pregătit să facă față avariilor în această iarnă

24 Sep 2021 1710

#ConstantaEsteBine Gustos și simplu

23 Sep 2021 644

ZIUA LIVE Directorul general al Termoficare Constanța, Liviu-Dorel Popa - „Nimeni nu are motive să se îngrijoreze în urma tranziției”

23 Sep 2021 867

ZIUA LIVE. Autopsia deceselor Covid. Ce spune șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța

23 Sep 2021 1685

ZIUA LIVE. Totul despre cât vor plăti constănțenii pentru gigacalorie la iarnă și cum se va obține ajutorul de încălzire a locuinței

22 Sep 2021 1816

ZIUA LIVE Șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța, dr. Marius Popa, despre metabolizarea alcoolului

22 Sep 2021 1704

ZIUA LIVE. În 2024 se vor împlini 100 de ani de cercetare arheologică la Capidava!

22 Sep 2021 821

ZIUA LIVE Conf. univ. dr Ioan Carol Opriș, coordonatorul ştiinţific al şantierului arheologic Capidava, ne dezvăluie de ce Capidava nu este o cetate oarecare

21 Sep 2021 642

ZIUA LIVE. Mituri despre alcool! Interviu cu șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța

21 Sep 2021 1533

ZIUA LIVE. Capidava, plină de vestigii, așteaptă să fie descoperită de pasionați și turiști!

20 Sep 2021 1131

ZIUA Live. Alex Baciu, artist – „Peste 40 de ani, mă văd în nacelă, în baston și cu trafaletul”

18 Sep 2021 806