ZIUA LIVE. Consilierul liberal Adriana Arghirescu „Scopul de a dezvolta Constanța trebuie să ne pună la masa dialogului” (VIDEO)

Adriana Arghirescu, foto: ZIUA de Constanța

În ședințele Comisiei premegătoare ultimelor ședinte de CLM, consilierul liberal a vorbit despre „proiecte de hotărâre, adevărate bombe cu ceas”, pe care aleșii locali sunt chemați să le avizeze și apoi să le voteze.

Adriana Arghirescu este un consilier local cu experiență și extrem de riguros care nu s-ar preta să facă astfel de aprecieri care nu fac cinste aparatului Primăriei Constanța decât atunci când aceste situații au ajuns la limita suportabilității.

„Sunt convinsă că obiectivul nostru comun, care este atât al primarului nostru, Vergil Chițac, cât și al consilierilor, acela de la dezvolta Constanța, trebuie să ne pună la masa dialogului”


„Unele proiecte necesită un timp de abordare mai aprofundat. Noi, la comisia juridică, avem de dat un aviz, în medie cam 25-30 de proiecte la fiecare ședință ordinară. Dacă îți cuantifici o oră pentru fiecare proiect, înseamnă 30 de ore. Și atunci, suntem tot timpul contra cronometru”

„Facem o ședință de armonizare înainte de ședința de consiliu. Cred că din cauza acestei presiuni de timp și a informațiilor insuficiente, normal că se creează întâmplări. Nu poți să te bazezi numai pe un telefon la un departament. Experiența arată că este mai bine să ai înscrisuri”


Despre contractele încheiate de Primărie cu diferiți operatori economici

„Ce avem de făcut? Avem obligația de a selecta deșeurile. Operatorul (de salubritate) trebuie să ne pună la dispoziție niște tarife pentru colectare”

„Trebuie ca lucrurile să meargă”


Despre proiectul care prevede cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina

„La proiectul acela erau niște informații insuficiente. Să rezolvăm problema tarifelor. (...)”

„Timpul de 4 ani este foarte scurt să reduci decalajeze mari pe care le-a avut Constanța față de alte orașe. Peste toate astea, mai vin și consilierii. Noi suntem, de fapt, reprezentanții cetățenilor”


Ea a precizat că „ajungi să te intrebi - cine mai este cu mine în lupta asta?”

„Zona de confort a fost deranjată”

„Nu s-a plâns nimeni că ar fi o atmosferă de teroare. (...) Haideți să vedem - indicatori de performanță, rezultate, ce ne dorim cu toții”

„Dacă managerul consideră asta este calea ca să meargă lucrurile bine, atunci asta este, îi respectăm decizia, până la urmă. Ei sunt responsabili și noi alături de ei, pentru că vom deconta rezultatele cu toții.”


Ședințe de consiliu în format online

„Este un câștig faptul acesta, că nu mai trebuie să ne deplasăm.”


Primarul Vergil Chițac a promis că va face la finalul fiecărei ședințe de consiliu, o conferință de presă.
 

„Nu aș face această afirmație - că nu își face treaba aparatul Primăriei. Timpul nu este cu noi. Dorința de a ne afirma și de a trece cât mai departe, ne presează. Nu e rea voință. Pur și simplu, din lipsă de timp”

„Vom face ce am făcut și până acum. Vom discuta și cu domnul primar și vom lua decizia cea mai bună”


Ea a mai spus că vor mai exista probleme și neînțelegeri, pentru că „nu pot să meargă lucrurile (...) extraordinar de lin”

„Din opinii diferite se naște progresul”


Despre acuzațiile aduse USR de primarul Vergil Chițac, pe care i-a acuzat de sabotaj

„Noi continuăm să lucrăm împreună. Avem un protocol de colaborare. Nu aș spune că o să-i dea cineva afară de la guvernare, pentru că nu are nimeni o asfel de intenție. Modul de abordare poate este diferit, ei poate sunt mai vehemenți, plini de energie”

„Strategia și linia dominantă este dezoltarea Constanței, împreună cu Vergil Chițac. Pe calea diaogului, este imposibil să nu mergem pe aceeași linie”

„Când construiești o casă, prima etapă este fundația. Eu cred că această etapă de 4 ani a mandatului PNL, a primarului Vergil Chițac, va fi o etapă de fundație. (...) Atât de multe stăteau să bubuie. A trebuit să o ia din profunzime. (...) Suntem la faza de fundație, pe care se va construi. Eu am mare încredere în voința și tenacitatea domunului primar și focusului pe care-l are vizavi de ceea ce și-a propus să facă”


Proiecte pentru dezvoltarea Constanței


Ea spune că problemele „au dus și la întârzieri”, referindu-se la pandemia de COVID-19 și prețurile crescute la energie electrică.
 

„Suntem în urmă”

 

„Ce era mai bine? Să rămânem în confort și să vedem cât mai duc?”

 

„Proiectele se dezoltă integrat și mă refer la proiectele care s-au aprobat în energia electrică”


Situația câinilor fără stăpân din municipiul Constanța

„În această privință am avut o discuție cu domnul viceprimar. Aici situația este - adăpostul de câini are o capacitate. Se fac eforturi ca să se găsească soluții de adopții pentru acești câini, pentru a putea să aducem alți câini. Pe de altă parte, trebuie înăsprită legislația în ceea ce privește abandonul. 

 

„Se fac eforturi, dar nu ai unde să îi duci”

„La ora asta, suntem în incapacitate”

Regulamentul parcărilor

„A fost o dezbatere punct cu punct pe acest regulament (al parcărilor - n.r.). Nu mai este mult de așteptat, partea cea mai grea cred că a trecut, cea de analiză (...) discuții cu USR, au venit și dânșii cu proprunerile lor. Cred că am ajuns la o formă benefică pentru toată lumea. Nu știu să vă spun dacă se află pe masa domnului primar... Cred că trebuie să beneficieze de niștre trasee, avize”

 

„Cu oricine ne-am comapara, am fost foarte rămași în urmă. Să nu ne enervăm și să avem încredere”




 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 157

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 101

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 651

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 549

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 400

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1303

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 472

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 500

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1602

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 659

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 553

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 597

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 829

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 555

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 640