ZIUA LIVE. Consilierul primarului, Dorin Popescu „Ne-am gândit ca e momentul elaborării unei strategii culturale“

Dorin Popescu coordonează comunicarea publică, organizarea evenimentelor municipalității și partea de tehnologie a informațiilor.
 
Aflăm la ZIUA LIVE ce etape a parcurs strategia culturală 2021-2031, care sunt operatorii culturali care au acceptat să intre în acest parteneriat cu municipalitatea și cum arată agenda evenimentelor culturale pentru următoarea perioadă, inclusiv pentru sezonul estival 2021.
 
Dorin Popescu este unul dintre consilierii personali ai primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac. Popescu coordonează comunicarea publică, organizarea evenimentelor municipalității și partea de tehnologie a informațiilor.

Totodată, Dorin Popescu este responsabil cu procesul de elaborare a “Strategiei culturale a municipiului Constanța 2021-2031”.

În cadrul interviului mai aflăm ce etape a parcurs strategia, care sunt operatorii culturali care au acceptat să intre în acest parteneriat cu municipalitatea și cum arată agenda.

Dorin Popescu prezintă și proiectele culturale pe care primăria Constanța le va derula cu orașele înfrățite dar și cu alți parteneri internaționali.

Consilierul primarului, Dorin Popescu, despre cultura în Constanța
 

O dată cu întoarcerea mea în spațiul Tomitan, în 2016, am simțit fragilitatea și consitența vieții culturale în municipiul Constanța. Există cifre bine fundamentate, oarcem vechi, dar sunt cele mai recente în domeniu. La nivelul anului 2016 a fost elaborat un barometru al vieții culturale, la nivelul orașelor și municipiilor din România. Datele acestui barometru au fost publicate, la nivel național la nivelul perioadei 2018-2019. 

Municipiul Constanța ocupa poziția 35 din 46, mai puțin municipiul București, care nu era evaluat.  În urma cu doi ani, ca cetățean simplu am organziat o serie de mese rotunde, informale , pentru elaborarea stragiei culturale a municipiului. Este o inițiativă mai veche a mea. Onoranta propunere a primarului Chițac de a-i deveni consilier personal pe probleme de cultură, mi-a conferit oportunitatea de a pune în practică mai multe idealuri pe care le-am visat.


 
Pornind de la necesitatea reconectării a municipiului Constanța la tot ce este vital în cultura națională, chiar europeană, ne-am gândit ca e momentul elaborării unei strategii culturale.

 Viața culturală a municipiului Constanța în acest moment
 

Eu trăiesc în fiecare secundă cu conștiința că locuiesc într-un spațiu populat de vestigii, de patrimonii unice în Europa și în lume.Eu cultura o văd ca ultimă forma de rezistență împotriva unei lumi în declin. Încer să stimulez la copiii mei dragostea pentru carte, pentru a primi informație culturală, a dragostei la a se deschide la tot ceea ce este peren în jurul nostru. , a precizat Dorin Popescu. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Întrebat despre nemulțumirile constănțenilor privind Regulamentul parcărilor, Vergil Chițac a răspuns «Îmi pun dopuri în urechi»”!

07 May 2021 1117

ZIUA LIVE Jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian, despre relaxarea restricțiilor în sezonul estival

06 May 2021 711

ZIUA LIVE. Șase luni de guvernare liberală la Constanța!

05 May 2021 1664

ZIUA LIVE. 125 de la înființarea Colegiului Mircea cel Bătrân

04 May 2021 1715

În 4 mai începe înscrierea la creșele de stat din Constanța - 106 locuri disponibile

03 May 2021 1723

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu „Dacă Postul nu are la bază intenția bună, degeaba este ținut. Când primim lumină, ea se duce către casa și viața noastră. Intrăm în circuitul Luminii”

30 Apr 2021 1450

Interviu online cu halterofilul Ionuţ Arsu „Sper ca, într-o bună zi, să pot ridica tricolorul deasupra capului la Jocurile Olimpice”

29 Apr 2021 3140

ZIUA LIVE. De ce se ia lumină de Paşte! Ce semnifică pentru credincioşi?

28 Apr 2021 2768

Interviu online Viceprimarul Ionuț Rusu – Totul despre înscrierea la creșele DGAS Constanța (video)

27 Apr 2021 3052

Interviu online Agent șef Adrian Rață – Polițistul care a îmbinat frumosul artei cu rigorile secției de poliție (galerie foto)

26 Apr 2021 4393

ZIUA LIVE. Muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România vorbește despre postul Lunii Ramazan

26 Apr 2021 1721

Regizorul Erwin Șimșensohn, față în față cu evaluatorii managementului Teatrului de Stat Constanța. Ce notă a primit?

26 Apr 2021 936

ZIUA LIVE. Bogdan Huțucă (PNL) „Cazinoul, aproape gata la exterior! Spital de pediatrie pe lista CNI! Echipa managerială a Portului Constanța, schimbată pe repede înainte, cu încălcarea procedurilor”

24 Apr 2021 1957

Judecător de la Curtea de Apel Constanța admis la interviul pentru Curtea Supremă!

23 Apr 2021 1198

Interviu online Gelia Marin, avocat în Baroul Constanța – Ce face Statul Român după confiscarea bunurilor dobândite prin săvârșirea unor infracțiuni

21 Apr 2021 3709