ZIUA LIVE. Consilierul primarului, Dorin Popescu „Ne-am gândit ca e momentul elaborării unei strategii culturale“

Dorin Popescu coordonează comunicarea publică, organizarea evenimentelor municipalității și partea de tehnologie a informațiilor.
 
Aflăm la ZIUA LIVE ce etape a parcurs strategia culturală 2021-2031, care sunt operatorii culturali care au acceptat să intre în acest parteneriat cu municipalitatea și cum arată agenda evenimentelor culturale pentru următoarea perioadă, inclusiv pentru sezonul estival 2021.
 
Dorin Popescu este unul dintre consilierii personali ai primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac. Popescu coordonează comunicarea publică, organizarea evenimentelor municipalității și partea de tehnologie a informațiilor.

Totodată, Dorin Popescu este responsabil cu procesul de elaborare a “Strategiei culturale a municipiului Constanța 2021-2031”.

În cadrul interviului mai aflăm ce etape a parcurs strategia, care sunt operatorii culturali care au acceptat să intre în acest parteneriat cu municipalitatea și cum arată agenda.

Dorin Popescu prezintă și proiectele culturale pe care primăria Constanța le va derula cu orașele înfrățite dar și cu alți parteneri internaționali.

Consilierul primarului, Dorin Popescu, despre cultura în Constanța
 

O dată cu întoarcerea mea în spațiul Tomitan, în 2016, am simțit fragilitatea și consitența vieții culturale în municipiul Constanța. Există cifre bine fundamentate, oarcem vechi, dar sunt cele mai recente în domeniu. La nivelul anului 2016 a fost elaborat un barometru al vieții culturale, la nivelul orașelor și municipiilor din România. Datele acestui barometru au fost publicate, la nivel național la nivelul perioadei 2018-2019. 

Municipiul Constanța ocupa poziția 35 din 46, mai puțin municipiul București, care nu era evaluat.  În urma cu doi ani, ca cetățean simplu am organziat o serie de mese rotunde, informale , pentru elaborarea stragiei culturale a municipiului. Este o inițiativă mai veche a mea. Onoranta propunere a primarului Chițac de a-i deveni consilier personal pe probleme de cultură, mi-a conferit oportunitatea de a pune în practică mai multe idealuri pe care le-am visat.


 
Pornind de la necesitatea reconectării a municipiului Constanța la tot ce este vital în cultura națională, chiar europeană, ne-am gândit ca e momentul elaborării unei strategii culturale.

 Viața culturală a municipiului Constanța în acest moment
 

Eu trăiesc în fiecare secundă cu conștiința că locuiesc într-un spațiu populat de vestigii, de patrimonii unice în Europa și în lume.



Eu cultura o văd ca ultimă forma de rezistență împotriva unei lumi în declin. Încer să stimulez la copiii mei dragostea pentru carte, pentru a primi informație culturală, a dragostei la a se deschide la tot ceea ce este peren în jurul nostru. , a precizat Dorin Popescu. 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 559

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 579

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 528

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 772

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 536

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 693

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 851

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 574

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1239

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 615

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 419

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 625

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 664

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1018

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1240