ZIUA LIVE Cum se face înscrierea la Universitatea „Ovidius” din Constanța. 5.171 de locuri pentru studii de licență, scoase la concurs

 
 
  Universitatea „Ovidius” din Constanța a scos la concurs 5.171 locuri pentru studii de licență și alte 2.655 locuri la programele de master.
 
Aflăm care sunt noutățile față de anul anterior de la Valentin Vanghelescu, membru în cadrul Comisiei Centrale de Admitere din UOC.
 
Totodată, aflăm și despre calendarul pentru Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie dar și despre modalitatea de înscriere și înmatriculare valabilă pentru această sesiune.

La ZIUA LIVE aflăm și de ce, spre deosebire de anii anteriori, candidații declarați admiși nu vor mai plăti taxă de înmatriculare.

Pentru cei interesați, toate informațiile legate de admiterea 2021 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate și la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.

Totodată, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) organizează, în perioada 8 - 17 iulie 2021,  înscriere la concursul de admitere în cadrul Colegiului UOC.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Admiterea a debutat de joi. Înscrierile online au debutat cu succes. În momentul de față avem peste 600 de dosare validate la licență, în lucru 2000 de dosare la licență. La masterat avem  în lucru peste 180 de dosare. La masterat mai așteptăm ca studenții noștri să susțină  examenul de finalizare de studii, ca să-și poată lua adeverință necesară pentru înscrierea la programele de masterat. Având în vederea aceste cifre, noi spunem că a debutat cu succes.


 Pentru o parte din facultăți, procesul de admitere se va încheia pe 27 iulie, tot procesul de admitere, adică inclusiv înmattricularea celor declarați admisiși. Avem excepția facultăților cu profil medical care au început pe 08 iulie, dar vor vor termina pe 08 august . În cazul lor, avem acea probă scrisă pe care o dau fizic.
 
Pentru masterat, la Facultatea de Medicina, admiterea la masterat se desfășoară în sesiunea de septembrie, a precizat Valentin Vanghelescu.

Noutăți la UOC

O noutate e cifra de locuri bugetate. Avem în plus câte 50 de locuri în plus, și la licență și la masterat. Scoatem la concurs peste 1400 de locuri bugetate la licență, și scoatem 700 de locuri bugetate la masterat.


 
O altă diferență față de anul trecut este că, taxa de înscriere se plătește pe facultate, o singură dată. Dacă eu mă înscrie la Facultatea de Literea, pe specialitatea jurnalism, și mă mai înscriu și la alte două specializări, de ex studii americane , sau limba si literatura engleză, voi plăti o singură dată pentru cele trei programe de studii. Dacă aleg să dau și la Medicină, voi plăti o dată la Facultatea de Litere, și o dată la Facultatea de Medicină. 

Taxa de înscriere este unitară. Taxele de scriere sunt diferite, și sunt afișate pe site-urile facultăților.
 
O altă noutate este faptul că, candidații declarați admiși nu vor mai plăti taxa de înmatriculare, care anul trecut era de 100 de lei., a mai punctat membrul în cadrul Comisiei Centrale de Admitere din UOC., a menționat Vanghelescu.

În cazul a 12 facultăți avem concurs de dosar. Admiterea este exclusiv online

În cazul a 12 facultăți avem probă de dosar. La facultățile cu profil medical va fi examen scris, fizic, iar la cele vocaționale, vor niște probe vocaționale sau un interviu, care se vor desfășura tot fizic.
 
Admiterea este exclusiv online. Zilnic, în acest interval, fiecare facultate are un număr de reprezentanți care răspunde la telefoane, la mail-uri. Mai avem și niște link-uri postate la rubrica contacte ale facultății, unde copiii pot adresa întrebări în sistem de videoconferință.
 
Anul trecut am avut cea mai bună cifră din ultimii din cinci ani, si sperăm ca și anul acesta să se întâmple la fel., a mai adăugat Valentin Vanghelescu.

Cum a fost făcută cunoscută oferta educațională a UOC, în acest an

A trebuit să ne adaptăm la contextul online. Am realizat o serie de întâlniri cu elevii. Am avut conferințe online cu elevii. Avem o campnaie de promovare online în desfășurare, pe Facebook, pe Instagram, pe canalele pe care considerăm că se află candidații noștri.

Despre înscriere la UOC

Noi suntem în al cincilea an în care facem înscriri online. Înainte, sistemul era mix. În acea perioadă, elevii puteau veni la universitate, și putea să-și depună documentele de acolo. Un alte aspect, nu toate facultățile făceau această înscriere online. Făceau cu dosar fizic.

Primul pas pentru cei care vor să se înscrie la UPC este să intre pe platforma de admitere online, să-și creeze un cont. Primește apoi  confirmarea că și-a creat contul, pe mail sau prin sms. Apoi trebuie să activeze contul.

Sunt 8 mari pași de încărcare a deocumentelor pe platformă. Va avea un cod de dosar. Va urma pașii de încărcare a documentelor pe platforma (adeverință de bac, foaie matricola). Se pot înscrie și cu adeverință dacă nu au încă eliberată de liceu diploma de bac, în original.

Adeverința medicală este încă obligatorie, chiar și în format online.
 
Pasul final este pasul 8, în care se plătește taxa de înscriere, tot online. Ori plătește prin aplicația de Banking, ori plătește direct din platformaă, în contul universității.
 
Răspunsurile dacă au fost sau nu validați, le pot primi în timp real., a precizat la Valentin Vanghelescu la ZIUA LIVE.

 
Interviul integral îl puteți urmări aici:


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 585

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 440

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 520

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 428

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 488

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 650

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 595

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 413

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 552

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 536

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 350

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din Polonia

11 Apr 2024 620

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 723

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 696

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 640