ZIUA LIVE Directorul general al Termoficare Constanța, Liviu-Dorel Popa - „Nimeni nu are motive să se îngrijoreze în urma tranziției”

Liviu Dorel Popa: „Faptul că funcționeaza serviciul public de termoficare, fără sincope, îi asigurăm pe consumatorii racordați că totul este conform graficului, totul se desfășoară normal, nimeni nu are motive să se îngrijoreze în urma tranziției.”

„Există un risc general de uzură a instalațiilor. La asta s-a referit și domnul primar. Este atât de veche rețeaua în Constanța încât riscul nu este de înlăturat. La 1 ianuarie 2020, data la care operatorul a preluat rețeaua de transport era o pierdere de 392 metri cubi sau tone pe oră. În perioada aceasta am facut lucrări la 19 avarii. Pana maine dimineata orasul va primi apă caldă. După intervenții, cele 19, mă aștept să scădem sub 200 de tone pe oră. Dacă comparăm cu București, la noi este mult mai mică. Dacă comparăm cu Ploiești - acolo ține de Consiliul județean, ei au 20-25 de tone pe oră, cu conducte ca ale noastre dar au avut lucrări de întreținere. La finalul anului 2023 se vor achita cele 50 milioane din bugetul de lucrări”, spune Popa.

„593 de lei este prețul aprobat pe care a funcționat RADET. Prețul cu care va factura Termoficare Constanța SRL urmează să fie aprobat de către Consilul Local”, mai spune Popa.

„Ceea ce vedem în piața este că parcurgem o creștere”, a declarat Popa.

„Există o strategie aprobată care prevede realizarea unui sistem integrat. Activele CET Palas vor fi preluate de Municipalitate. În puține orașe au rezistat CET-uri”, mai spune Popa.

„Am cesionat contractele cu părțile contractante, acum Termoficare Constanța face un act adițional pentru a se citi Termoficare în loc de RADET. Cei cu datorii la RADET le vor plăti în continuare”, spune directorul general Termoficare Constanța.

„Contractul dintre furnizor și consumator este un contract reglementat și nu poți să-l denunți decât în condițiile legii de deconectare-debranșare. Cei care dețin centrale de apartament se vor trezi cu facturi mai mari. În această perioadă nu se mai fac debranșări”, mai precizează Liviu Dorel Popa.

„Termoficare Constanța are același portofoliu de consumatori - 50.000 de apartamente, 130+ de agenți economici”, spune Popa.

„Noi și Electrocentale Constanța avem intalniri aproape in fiecare zi. Suntem in legătură permanenta. Căutăm soluții să deblocăm din avansul la subvenții”, transmite Popa.

„Pornirea se va face când avem trei nopți consecutive mai puțin de 10 grade. Avariile până în 12 ore nu sunt contabilizate ca o avarie importantă”, spune Popa.


„Din punct de vedere al funcționarii, avem pregătite toate elementele de a susține intervenții in această iarnă. Avem un deficit de personal. În perioada următoare vom face angajări”, precizează Popa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 2080

S-a încheiat procesul de recrutare şi selecţie. Cine sunt noii administratori neexecutivi ai Termoficare Constanța SRL?

18 Feb 2023 2880

Mandatele directorilor de la Termoficare Constanța SRL, prelungite până în vara acestui an

22 Jan 2023 1715

Prelungire de mandat la Termoficare Constanța SRL pentru consilierul personal al primarului Chițac!

09 Jan 2023 1414

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 4928

Constituire de garanție din necunoașterea legii! Cum vrea Termoficare Constanța SRL să scape de punerea în aplicare a unei decizii dictate de magistrați?

08 Sep 2022 1983

Mandate prelungite pentru administratorii Termoficare Constanța SRL

07 Sep 2022 1401

Primăria Constanța anunță o nouă recrutare a administratorilor Termoficare Constanța SRL

09 Aug 2022 1306

Ce indemnizații primesc directorul general și directorii executivi ai societății Termoficare Constanța SRL

25 Jul 2022 4342

Mai multe bunuri mobile (deșeuri) aparținând Electrocentrale Constanța SA, valorificate! (DOCUMENT)

21 Jun 2022 1679

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 3760

Mandatele directorilor de la Termoficare Constanța SRL au fost din nou prelungite!

08 Jun 2022 2048

A început recrutarea administratorilor Termoficare Constanța SRL

07 Jun 2022 1363

Declarație de avere Liviu-Dorel Popa, administrator special la RADET Constanța, deține două bunuri (DOCUMENT)

23 May 2022 2309

Firma angajată de Primăria Constanța pentru recrutarea administratorilor a ratat termenele. Cine face parte din noul Consiliu de Administrație al Termoficare Constanța SRL?

02 Apr 2022 4079