ZIUA LIVE Doctorul Răzvan Muja, medic specialist Urologie- „Când pacienții ajung în clinica virtuală nu trebuie să pregătescă nimic. Trebuie doar să aibă o mentalitate deschisă“

Odată cu epidemia de Covid-19, sectoare ale vieții în care este necesară prezența fizică au fost trecute fără drept de apel în online.

 Despre adresabilitatea clinică virtuală și despre cum cerem sfatul medicului în online, despre cum ne putem pregăti pentru o astfel de „vizită“, ne spune la ZIUA LIVE  doctorul Răzvan Muja, medic specialist Urologie, din cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Totodată, medicul răspunde și întrebărilor legate de disfuncția erectilă la pacienții forate tineri, o realitate ce atinge multe persoane și care, inițial, tinde să fie negată.

În acest context, cu sprijinul și experiența doctorului Răzvan Muja, toți cei ce au nevoie de informații în acest domeniu vor afla în timpul emisiunii ce este de făcut în această situație.

Cum s-a făcut trecere la clinica online

Foarte multe aspecte ale vieții s-au schimbat, o dată cu pandemia de covid 19. O dată cu debutul pandemiei, cei de la Regina Maria au avut o inițiativă, pe care la acel moment am considerat-o îndrăzneață. Mi-au propus să colaborăm și din acest punct de vedere. Am fost deosebit de reticent, mai ales prin prisma specializării. În afară de discuția anamnestică sunt necesare și multe alte lucruri, pentru a ajunge la un diagnostic.

Și tocmai din perspectiva aceasta, gândindu-mă că nu voi putea efectua un examen obiectiv, să intru în contact direct cu pacientul, în primă instanță, am refuzat. Ulterior, gândindu-mă la un lucru pe care unul din maeștrii pe care i-am avut în timpul rezidențiatului, și anume că, ar trebui să fiu capabil să pun un diagnostic în momentul în care pacientul se prezintă în birou, am zis totuși să accept.

Aspectul pozitiv al clinicii virtuale este că putem să orientăm pacienții. Dar, ne lipsesc analizele de laborator, investigațiile imagistice, sau o radiografie.

În prima fază, pacienții sunt informați în legatură cu posibilele diagnostice care sunt stabilite ulterior. Sunt îndrumați către a efectua diverse forme de investigații. În sensul acesta, există un mare beneficiu. Aceleași îndrumări le-ar primi și de la o clinică fizică, dar și de la o clinică virtuală. Le-am făcut pacineților recomandări pentru analize de sânge, de urină, și bineînțeles, trimiterea către o ecografie, a fost întotdeuna benefică.


Când pacienții ajung în clinica virtuală nu trebuie să se pregătescă absolut nimic. , a precizat medicul. Ar trebui să aibă mai multă grijă îninate de a ajunge la clinica virtuală. Trebuie doar să aibe o mentalitate deschisă, să fie cât mai deschiși și sinceri.

Foarte multe doamne cu probleme urinare au abordat această clinică virtuală

Foarte multe doamne cu probleme urinare au abordat această clinică virtuală, fiind informate în legătură cu procedura de dignostic. Mare parte din dumnealor trecând prin astfel de afecțiuni anterior, au venit în ideea de a obține informații despre investigațiile pe care trebuie să le efectueze. , a mai punctat doctorul Răzvan Muja, medic specialist Urologie, din cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Algoritmul pe care un pacient îl parcurge pentru înscrierea la consultul virtual

Își face programarea. Are un mic loc unde lasă un mesaj scris, unde dă detalii despre simptome. Discuțiile pot deveni mai lungi, si, din cauza asta, atunci când își fac programarea trebuie să spună în mod concert despre simptome, despre situația medicală. Orice afecțiune curentă trebuie încadrată într-un context global.

Procedura, în momentul de față, este la îndemâna multor persoane. Persoanele mai în vârstă, apelează la rude, în ideea în care discutăm despre persoane despre 70-80, sau chiar spre 90 de ani., a precizat medicul.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1712

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1756

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 761

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1440

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3791

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 871

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 558

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 723

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1099

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 945

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1661