ZIUA LIVE Este nevoie de regulament pentru Peninsula Constanța?

InterviuÎnainte de Paște, Curtea de Apel Constanța a decis suspendarea definitivă a Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Constanței, până la judecarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
Barierele de acces fuseseră ridicate încă din luna decembrie 2021, când Tribunalul admisese, în primă instanță, cererea privind suspendarea acestuia, decizia fiind executorie.

Astfel, în prezent, accesul în zonă nu mai este restricționat.

Pe parcursul desfășurării proceselor pentru suspendarea Regulamentului, la instanță a fost depus și documentul Prefecturii Constanța, prin care se aduce la cunoștința administrației publice locale o serie de aspecte legate de forma actuală a regulamentului.

În întreg acest context, invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 27 aprilie, de la ora 14.00, este Daniela Ghițoi, rezident al Peninsulei Constanța, reclamant în procesele deschise de persoanele fizice pentru suspendarea, dar și pentru anularea regulamentului, precum și administrator al grupului de Facebook „Zona Peninsulară – grup cetățenesc“ și membru fondator al Asociației TACT – Tomis Așa Cum Trebuie.

Sunt informații eronate. Nu există trei farmacii în zona peninsulară. Este una singură. Sunt 400 de persoane cu dizabilități. Nu există locuri de parcare pnetru persoane cu dizabilități. Este foarte greu. Autoritatea locală are obligația să ajute persoanele cu dizabilități în toate demersurile ca acestea să poată să circule, să nu aibă niciun fel de impediment în accesarea tuturor serviciilor publice. Au și ei drepturi.Trebuie să poată să participe la viața cetății ca noi toți, explică Daniela Ghițoi.


Daniela Ghițoi evidențiază că sunt foarte puține locuri de parcare în zonă, iar în timpul sezonului problema se accentuează odată cu sosirea turiștilor.

Regulamentul nu este la fel. Se cheamă la fel, dar prevederile nu sunt aceleași. Regulamentul curent, care este în momentul de față în proces de anulare, conține mult mai multe prevederi prescriptive față de primul regulament. În primul regulament, taxiurile aveau acces, erau prevăzute chiar în articolul de excepții. Aveau nevoie de permis de acces, puteau intra. Până la urmă taxiul este un serviciu public.  În actualul regulament, taxiurile nu sunt prevăzute deloc, mai spune Daniela Ghițoi.

 

Actualul regulament este mult mai restrictiv decât cel vechi, explică ea.


Daniela Ghițoi a vorbit și despre pacienții cabinetului de neurologie din zonă.
 

În zona Peninsulară există și un cabinet de neurologie, iar pacienții nu au putut intra nici cu mașina proprie, nici cu taxiul.  Au fost aduși până la bariere, apoi pe jos.  Mulți dintre acei pacienți sunt cu probleme de mobilitate. Sunt pacienți în vârstă, pacienți cu diverse afecțiuni și este foarte complicat să îi duci la acest cabinet. Este chiar la intrarea în Piața Ovidiu.



Daniela Ghițoi ne va explica despre modul în care influențează regulamentul, în forma actuală, viața persoanelor care locuiesc sau își desfășoară activitatea în Zona Peninsulară, despre problemele pe care le ridică studiul de impact pe care s-a bazat elaborarea acestuia, dar și despre cum ar arăta un regulament pentru această zonă, care să țină cont atât de nevoia de protejare a acesteia, dar și de oamenii care trăiesc sau lucrează acolo.
 

Noi ne dorim ca acest regulament să fie formulat în așa fel încât să ne protejeze și nouă drepturile. Acest regulament nu poate fi făcut pe seama încălcării drepturilor rezidenților, subliniază ea.


 ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta , unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 540

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 778

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 540

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 697

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 853

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 576

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1241

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 615

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 425

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 627

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 664

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1021

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1249