ZIUA LIVE Există o reținere în a investi încredere politică egală într-o femeie vs. un bărbat? (VIDEO)


Declarativ se militează pentru cotele de gen pe listele electorale, chiar Autoritatea Electorală Permanentă a propus ca o parte din subvenţiile alocate anual de la buget partidelor politice să se acorde proporţional cu numărul femeilor alese la scrutinele parlamentare şi locale.

Interviul integral, aici :

De cele mai multe ori însă, aruncarea doamnele și domnișoarele în bătăliile politice se face de pe poziții de semi-eligibilitate. Există și excepții, dar insuficiente pentru a nu ne întreba: de ce partidele politice tradiționale din România au nevoie în continuare de organizații de femei? Sau, există o reținere în a investi încredere politică egală într-o femeie vs. un bărbat? Ne putem întreba la fel de bine, dacă nu cumva electoratul român este cumva misogin? Sunt doamnele discriminate în politică? Au existat cazuri de bullying printre femeile care activează în politică și administrație? De ce politica are nevoie de mai multe femei?

La aceste întrebări, vom încerca să răspundem vineri de la 13.30 la ZIUA LIVE, împreună cu liderele organizațiilor de femei ale PNL Constanța, Adriana Arghirescu, președinte OFLM și consilier local municipal și Mihaela Andrei, consilier local și prim-vicepreședinte al OFLM și vicepreședinte la OFM.


De ce rămâne politica în unanimitate masculină în România?


Trebuie să analizăm acest lucru ca politica fiind un job. Așa cum accesezi un job așa trebuie să privim și această activitate. Trebuie în primul rând să vrei și să ai disponibilitate.

 

Diferența față de un job este că n-ai un angajator. Angajatorul să zicem așa, este electoratul.,spune Adriana Arghirescu.

La Constanța, în mandatul trecut de consilier local au fost 5 femei și 5 bărbati. În acest mandat au fost 3 femei. Trebuie să-ți dorești și să aplici. Fiecare își depune candidatura care se analizează și apoi se ia decizia, a mai adăugat aceasta.


Ni se trage de la faptul că femeia nu a participat la viața politică în trecut!
 


„Femeia nu a participat la viața politică nici în trecut. Acum este un trend ascendent ca femeia să participe la viața politică.

 

Femeia a fost marginalizată în trecut de la deciziile politice. Era pus în treburile gospodărești. Bărbații considerau că femeile nu pot participa la deciziile urbei, la deciziile comunității. Acum, eu cred că femeia nu trebuie să lupte pentru drepturile ei, ci bărbatul ar trebui să lupte pentru drepturile femeii" , a spus la rândul său, Mihaela Andrei.


De ce pe funcțiile importante nu sunt susținute femeile? 

„Avem în continuare femei foarte puternice. Când am decis să facem Gala Femeilor Liberale, care are loc mâine (n.r.sâmbătă 11 martie a.c.), am fost puse în fața unei decizii dificile: erau foarte multe femei"., a spus Arghirescu.

 

„Sunt bărbați pe multe funcții de conducere în Constanța.  Noi care suntem vechi în politică nu ne-am simțit marginalizate",a punctat Mihaela Andrei.

Încă sunt bărbați care cred că femeia trebuie să stea la treburile casnice. Dar sunt și bărbați care au ajuns să înțeleagă că lângă el ar trebui să fie o femeie, astfel afacerea lui nu ar avea succes., a mai precizat la ZIUA LIVE, consilierul local și prim-vicepreședinte al OFLM. 

PNL Constanța nu are primari femei. Dacă există potențial și disponibilitate din partea unei femei, dar și susținere, ea poate să fie acolo.De ce există \n partidele tradiționale din România există organizații de femei?
 

„Scopul este de a analiza și dezbate probleme specifice femeilor. Politica e un domeniu unde se gestionează problemele vieții economico-sociale.

Noi ne dorim să avem în politică persoane devotate și integre, care să ne facă viața copiilor mai bună. E în firea noastră, a femeii, de a avea în grijă așa ceva. Femeia gestionează multe probleme, dar focusul ei este fericirea familiei, a copilului., a spus la ZIUA LIVE", Adriana Arghirescu, președinte OFLM și consilier local municipal. 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 947

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „Cine ajunge azi în Constanța are impresia că a ajuns în Bahmut! Primarul Chițac nu are competență administrativă” (VIDEO)

26 May 2023 1182

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „De ce să căutăm vină în funcționari? Pentru tot ce se întâmplă la Constanța e culpa primarului în exercițiu"(VIDEO)

25 May 2023 924

ZIUA LIVE. Fondurile europene, instrument pentru dezvoltare locală. Cum le obținem și cum le cheltuim în mod eficient?

24 May 2023 754

ZIUA LIVE. Câți constănțeni au semnat petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului, Vergil Chițac?

24 May 2023 875

Editorial Așa se nasc campionii!

22 May 2023 791

Interviu online cu voleibalista Alexia Ruci, de la CSM Constanța „Îmi doresc să devin o sportivă renumită“

18 May 2023 1682

ZIUA LIVE Ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni? Mihai Lupu ne răspunde (VIDEO)

17 May 2023 877

ZIUA LIVE Rotativa guvernamentală vine la pachet cu un pact de neagresiune între PNL și PSD și pe plan județean?

16 May 2023 1165

ZIUA LIVE Prefectul Coșa - „Rotativa ar fi un foarte bun prilej pentru a continua toate investițiile care au fost demarate" (VIDEO)

11 May 2023 1493

Ce notă a obținut Fulvia Dinescu la proba de interviu a concursului pentru postul de secretar general al municipiului Constanța? (DOCUMENT)

10 May 2023 1646

Șef nou în IPJ Constanța! Iată cine este. Aproape de nota 10

09 May 2023 3746

Nuredin Beinur despre acuzațiile ce i se aduc fostului patron al OTV. „Nu cred și nu mi-aș dori să cred că Dan Diaconescu a făcut așa ceva“

07 May 2023 1384

ZIUA LIVE Ion Dumitru, viceprimarul cu atribuții de primar. „Localitatea Adamclisi este reprezentativă atât pe harta județului, cât și pe cea a țării“ ((VIDEO)

05 May 2023 1138

ANUNȚ Primaria comunei Lumina, județul Constanța, organizează concurs de recrutare pentru unele funcții publice de execuție vacante pe durată nedeterminată

02 May 2023 531