ZIUA LIVE Florian Stoian. „Forța de muncă în România nu mai există”

  • Invitați la ZIUA LIVE sunt jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian.

S-a împlinit anul atât de la alegerile locale cât și de la parlamentarele din 2020.

Cum arată Constanța după anul politic 2021 marcat de crize politice, schimbare de premier, intrarea în opoziție a USR și preluarea puterii de o Coaliție în care vioara întâi este PSD aflăm marți, 4 ianuarie, de la ora 14.00.
 
Discutăm despre măsurile nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac, nepopularul primar al Constanței, dar și despre celebrele «dopuri din urechi», devenite un simbol al administrației liberale de la malul mării.
 

„Forță de muncă în România nu mai există”, spune dr. Florian Stoian.


Ce se întâmplă dacă AUR încearcă în continuare să facă un referendum pentru demiterea primarului Vergil Chițac

„Ne jucăm de-a politica. Ei trebuie să vină tot timpul cu fel și fel de idei care să capteze publicul. (…) este vorba despre legile pe care trebuie să le respecți, de verificarea semnăturilor (…)”, spune Feri Predescu.

„PNL-ul s-ar face de râs. Mă refer la PNL Constanța. În 2016 (…) domnul Chițac a pierdut primăria. (…) a ajuns senator liberal (…) ca să nu mai vorbim de atitudini și modul de comportament. (…) l-au acceptat, s-au dus cu el în campanie, au câștigat alegerie. Păi, te joci de-a politica? Azi suntem împreună, mâine nu mai suntem împreună. (…)”, transmite jurnalista Feri Predescu.


Despre susținerea primarului Vergil Chițac

„Nu are încotro. Chiar dacă va avea un deficit de imagine și mai mare (PNL – n.r.), urmează după părerea mea să vedem cum vor evolua lucrurile. Oamenii aceștia care conduc acest oraș, își dau seama, ei realizează câtă populație este împotrivă?”

 „Haosul acesta produs de la circulația prin oraș, de la strada Ștefan cel Mare, de la tot ce înseamnă bd. Lăpușneanu”, Florian Stoian.

„Să nu credem că banii se aduc de la capitală fără influențe”

„Uitați-vă, mai devreme de acum 4 zile, Ungaria a declarat că nu mai au ce să facă (...) autostrăzi, că le-au făcut pe toate”, 

„De la Sibiu până la Budapesta, mergi pe autostradă. Există o dorință între finanțările de la Brașov încolo și de la Brașov încoace”,  a adăugat medicul .

 

„Spitalul de Boli Infecțioase... trebuia să devină funcțională o parte a spitalului. Suntem în luna ianuarie. Este vorba despre două proiecte. (...)”, spune jurnalista Feri Predescu.

„Am aflat acum că licitația pentru achiziția acestora se va organiza undeva la sfârșitul primăverii. (...) toate aceste proceduri se numesc de „urgență”, a adăugat aceasta. 


„Acestea sunt niște povești”„Nu există nicio voință din partea celor de acolo (...) doctorii asistentele și infirmierele vor să lucreze, nu au unde. (...)” ,  spune doctorul Florian Stoian


Doctorul Florian Stoian, despre valul 5 al pandemiei 

Este dublu față de ieri, fără testare este clar că nu vom putea identifica, nu vom putea izola și nu vom putea trata cazurile. Toată neîncrederea (...) este rezultatul vectorilor de imagini (...) din cauza unor oameni cărora le-a plăcut să iasă la televizor să spună (...) că e o formă mică de viroză (...) când viețile s-au pierdut foarte mult, (...) în acel moment echilibrul în societate s-a rupt.  

 

„Cele mai multe vieți s-au pierdut (...) am văzut foarte mulți oameni tratați de pe scheme de pe telefoane. Medicina nu este asta. Medicina înseamnă să-l consulți, să-l dezbraci și să-l investighezi. (...) În momentul în care cazul era pozitiv, (...) să-l tratezi după o schemă dată de nu știu cine. Acel pacient nu a avut acces la servicii medicale.  

 

„Cei care i-au tratat în spitale (pacienți COVID - n.r.) au fost niște eroi!”

„Toate școlile care au început (...) cu niște teste de salivă neconcludente. Bani aruncați pe apa sâmbetei.

„Realitățile acestea sunt - de ce nu s-au achiziționat teste rapide ca să poți să testezi copilul la școală? (...)”

 

„Școlile au avut prima dată o reticență incredibilă”

„Într-un an de zile au fost trei miniștri ai Sănătății.”


Medicul a mai adăugat că doar prin testare poate fi ținută sub stăpânire pandemia.

„Populația României este îmbătrânită, cu multe afecțiuni. (...) Din eroarea ta poți infecta pe unchiul tău, pe mama ta”

 

„În aer liber, gradul de infectare pare mai mic”


Despre deciziile luate în anul 2021 pentru Constanța 
 

„Dacă ne uitam la faptul că avem o universitate care scoate (...) 5.000 de absolvenți pe an. De la administrație locală, studii economice ș.a.m,d, a ieșit ceva la iveală? Ceva spectaculos? (...) Acești absolvenți nu râmân aici.”

 

„Suntem un oraș fără spitale noi de ani de zile. Sigur, sportul este foarte important. (...) Pe de altă parte, a investi bani într-un club sportiv municipal (...) în detrimentul stării de sănătate, nu este în regulă”, a precizat doctorul. 

 

„Imaginea actuală a administrației... (...) constănțenii nu au încredere”

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 670

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)

18 May 2022 754

ZIUA LIVE. Reacția directorului Regiei Județene de Drumuri și Poduri cu privire la „revolta” angajaților

17 May 2022 819

ZIUA LIVE. Cine a instrumentat și cu ce scop așa-zisa „revoltă" din cadrul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța?

16 May 2022 1135

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, consilier USR „Secretarul municipiului, Mirabela Călin, obediență 100%, fără margini, total neproductivă”(VIDEO)

13 May 2022 808

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, despre solicitarea de demisie a Mirabelei Călin (VIDEO)

12 May 2022 737

ZIUA LIVE. Col. (r.) Vasile Vreme - „Eroismul soldatului român noi îl purtăm în genele noastre!“

12 May 2022 809

ZIUA LIVE De ce trebuie eliberată din funcţie, secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin?

11 May 2022 1110

ZIUA LIVE Misiunile militarilor, o grea încercare pentru familie. ”Un subordonat a primit vestea că soția a plecat de acasă, i-a luat și cardul”

11 May 2022 719

ZIUA LIVE. Agenții economici din Satul de Vacanță - „Se dorește falimentarea noastră? Se dorește transformarea în zonă rezidențială? Probabil că da!”(VIDEO)

11 May 2022 798

ZIUA LIVE. Cel mai cunoscut veteran din Constanța al teatrelor de operații vorbește despre Armata Română. Riscuri și beneficii

10 May 2022 971

ZIUA LIVE Cum arată Satul de Vacanță în 2022

10 May 2022 594

#ConstanțaEsteBine Vitality Studio Constanța organizează „Pilates & Yoga & Fit & Slim Clase în Studio & Live (Online)“

10 May 2022 372

LIVE VIDEO-TEXT Nicolae al României, prezent la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

10 May 2022 1538

ZIUA LIVE. Satul de Vacanță din Constanța stă pe un butoi de pulbere!

09 May 2022 984