ZIUA LIVE Florian Stoian. „Forța de muncă în România nu mai există”

  • Invitați la ZIUA LIVE sunt jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian.

S-a împlinit anul atât de la alegerile locale cât și de la parlamentarele din 2020.

Cum arată Constanța după anul politic 2021 marcat de crize politice, schimbare de premier, intrarea în opoziție a USR și preluarea puterii de o Coaliție în care vioara întâi este PSD aflăm marți, 4 ianuarie, de la ora 14.00.
 
Discutăm despre măsurile nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac, nepopularul primar al Constanței, dar și despre celebrele «dopuri din urechi», devenite un simbol al administrației liberale de la malul mării.
 

„Forță de muncă în România nu mai există”, spune dr. Florian Stoian.


Ce se întâmplă dacă AUR încearcă în continuare să facă un referendum pentru demiterea primarului Vergil Chițac

„Ne jucăm de-a politica. Ei trebuie să vină tot timpul cu fel și fel de idei care să capteze publicul. (…) este vorba despre legile pe care trebuie să le respecți, de verificarea semnăturilor (…)”, spune Feri Predescu.

„PNL-ul s-ar face de râs. Mă refer la PNL Constanța. În 2016 (…) domnul Chițac a pierdut primăria. (…) a ajuns senator liberal (…) ca să nu mai vorbim de atitudini și modul de comportament. (…) l-au acceptat, s-au dus cu el în campanie, au câștigat alegerie. Păi, te joci de-a politica? Azi suntem împreună, mâine nu mai suntem împreună. (…)”, transmite jurnalista Feri Predescu.


Despre susținerea primarului Vergil Chițac

„Nu are încotro. Chiar dacă va avea un deficit de imagine și mai mare (PNL – n.r.), urmează după părerea mea să vedem cum vor evolua lucrurile. Oamenii aceștia care conduc acest oraș, își dau seama, ei realizează câtă populație este împotrivă?”

 „Haosul acesta produs de la circulația prin oraș, de la strada Ștefan cel Mare, de la tot ce înseamnă bd. Lăpușneanu”, Florian Stoian.

„Să nu credem că banii se aduc de la capitală fără influențe”

„Uitați-vă, mai devreme de acum 4 zile, Ungaria a declarat că nu mai au ce să facă (...) autostrăzi, că le-au făcut pe toate”, 

„De la Sibiu până la Budapesta, mergi pe autostradă. Există o dorință între finanțările de la Brașov încolo și de la Brașov încoace”,  a adăugat medicul .

 

„Spitalul de Boli Infecțioase... trebuia să devină funcțională o parte a spitalului. Suntem în luna ianuarie. Este vorba despre două proiecte. (...)”, spune jurnalista Feri Predescu.

„Am aflat acum că licitația pentru achiziția acestora se va organiza undeva la sfârșitul primăverii. (...) toate aceste proceduri se numesc de „urgență”, a adăugat aceasta. 


„Acestea sunt niște povești”



„Nu există nicio voință din partea celor de acolo (...) doctorii asistentele și infirmierele vor să lucreze, nu au unde. (...)” ,  spune doctorul Florian Stoian


Doctorul Florian Stoian, despre valul 5 al pandemiei 

Este dublu față de ieri, fără testare este clar că nu vom putea identifica, nu vom putea izola și nu vom putea trata cazurile. 



Toată neîncrederea (...) este rezultatul vectorilor de imagini (...) din cauza unor oameni cărora le-a plăcut să iasă la televizor să spună (...) că e o formă mică de viroză (...) când viețile s-au pierdut foarte mult, (...) în acel moment echilibrul în societate s-a rupt.  

 

„Cele mai multe vieți s-au pierdut (...) am văzut foarte mulți oameni tratați de pe scheme de pe telefoane. Medicina nu este asta. Medicina înseamnă să-l consulți, să-l dezbraci și să-l investighezi. (...) În momentul în care cazul era pozitiv, (...) să-l tratezi după o schemă dată de nu știu cine. Acel pacient nu a avut acces la servicii medicale.  

 

„Cei care i-au tratat în spitale (pacienți COVID - n.r.) au fost niște eroi!”

„Toate școlile care au început (...) cu niște teste de salivă neconcludente. Bani aruncați pe apa sâmbetei.

„Realitățile acestea sunt - de ce nu s-au achiziționat teste rapide ca să poți să testezi copilul la școală? (...)”

 

„Școlile au avut prima dată o reticență incredibilă”

„Într-un an de zile au fost trei miniștri ai Sănătății.”


Medicul a mai adăugat că doar prin testare poate fi ținută sub stăpânire pandemia.

„Populația României este îmbătrânită, cu multe afecțiuni. (...) Din eroarea ta poți infecta pe unchiul tău, pe mama ta”

 

„În aer liber, gradul de infectare pare mai mic”


Despre deciziile luate în anul 2021 pentru Constanța 
 

„Dacă ne uitam la faptul că avem o universitate care scoate (...) 5.000 de absolvenți pe an. De la administrație locală, studii economice ș.a.m,d, a ieșit ceva la iveală? Ceva spectaculos? (...) Acești absolvenți nu râmân aici.”

 

„Suntem un oraș fără spitale noi de ani de zile. Sigur, sportul este foarte important. (...) Pe de altă parte, a investi bani într-un club sportiv municipal (...) în detrimentul stării de sănătate, nu este în regulă”, a precizat doctorul. 

 

„Imaginea actuală a administrației... (...) constănțenii nu au încredere”





 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu(candidat PSD la Consiliul Local- „Îmi doresc să candidez și să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii. “ (VIDEO)

24 Apr 2024 629

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 263

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 577

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 541

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 612

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 471

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 559

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 491

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 514

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 230

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 758

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 679

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 476

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1362