ZIUA LIVE. George Simion „AUR nu s-a aliat cu PMP”



În studioul ZIUA LIVE este prezent deputatul AUR de Constanța, Dumitru Viorel Focșa, iar copreședintele AUR, George Nicolae Simion este alături de cititori prin Skype.

Partidele mainstream pierd puncte, iar partidul antisistem câștigă. Acest lucru se întâmplă și în România o dată cu alegerile parlamentare din 2020 dar și pe fondul crizelor politice și guvernamentale din Coalițiile aflate la putere în ultima perioadă.

Alte subiecte vizează sensurile unice care au dat orașul peste cap, dar și faptul că actualul Consiliul Local a aprobat cel puțin două hotărâri cu încălcarea flagrantă a prevederilor Codului Administrativ.

„Cred că asta e o glumă. Cine pleacă? Cine trădează în momentul ăsta AUR când toți românii sunt atenți?”, spune George Simion.

George Simion a dezmințit categoria informația potrivit căreia AUR s-a aliat cu PMP.
 
El a spus că depune o moțiune (...) și poate candida oricine are o vechie mai mare de 6 luni în AUR și „are cotizația la zi”.

 

„Vreau să vă spun că, la Constanța, am văzut lucuri foarte bune care mi-au dat încredere” 

„Trebuie să învățăm să luptăm și în echipă”


Întrebat despre demiterea lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, înaintată de AUR, George Simion a precizat că se strâng semnăturile în continuare, inclusiv pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis. 

Ce spune deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa

„Acestea au fost aduse de postacii și cei care se ocupă cu propaganda din sistem, însă toate acțiunile noastre au fost clar anti-politica Rusiei (...) grija pe care o avem pentru românii de dincolo. (...) să ne gândim că mulți dintre ei au fost fortați să se declare moldoveni sau ucraineni”, spune Viorel Focșa.  

„Avem și în legistația internațională un statut al refugiatului”

„Cred că se vor găsi soluții pentru că, acolo unde este pace, poți să te organizezi (...) să oferi adăpost și hrană”

Își va schimba AUR acțiunile în următoarea perioadă, în contextul internațional?

Viorel Focșa a declarat că nu va fi luată „o pauză” în ceea ce privește conflictele pe care partidul AUR le are cu autoritățile.  

Despre prețurile gazelor, în contextul actual

„Chiar dacă atât aripa liberală a lui Cîțu (...) cât și cei de la UDMR susțin că nu este posibilă reglementară, eu cred că Guvernul României poate interveni. (...) a fost tranzacționat ceva ce încă nu a fost produs, pentru că energia nu e precum o cantitate de grâu - uite, e aici (...) ori dacă guvernul prin ordonanță de urgență este în măsură să își asume că poate interveni (...) tu Guvern al României ce alegi? (...) Să nu te supui, nu vii cu reglementarea și ai băgat în faliment (...)

„Ei puteau să intervină (n.r.. - ANRE). Înainte de liberalizare, nu s-a făcut nicio simulare”

„Specialiștii care vin lângă noi ne-au devoalat niște mașinării secrete” 

„Chiar dacă am avut strategii puse pe masă (...) de ce nu s-au ocupat? Polonia are kW cel mai ieftin din Europa. Au și salariu mai mare, au și suveranitate energetică (...)”, spune Viorel Focșa. 

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

„Dumnealui nu dă doi bani pe ce întreabă un parlamentar. (...) Eu m-aș fi așteptat, așa cum a arunat el (n.r.- Vergil Chițac) o vagă promisiune, că va fi pus în funcțiune. O singură șansă am avut cu dumnealui, cât nu mi se permitea să depun o coloană de flori pe motiv că nu aveam certificat verde, în spațiu deschis”, a adăugat acesta. 

„Vă pot spune doar atât - cine ar fi îndrăznit să editeze așa listă? (n.r. - despre zvonurile cu privire la demisia unor parlamentari din AUR)”, potrivit lui Focșa. 

„Nu ai cum să dai afară din partid un co-președinte. Cei care nu cunosc legea partidelor (...) cad în capcană”, a afirmat el.  

„Nu a făcut nimic (n.r. Vergil Chițac) în afară de dezastrul (...) cu sensurile unice”

„Vom urmări activitatea Consiliului Local (...) Câtă vreme sunt online, aflăm cu întârziere anumite lucruri, ceea ce vor ei să publice”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 285

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 544

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 291

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25 martie 2024

25 Mar 2024 317

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -21 martie 2024

21 Mar 2024 318

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 767

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 510

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 667

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 855

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 511

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 695

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1134

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 12 martie 2024

12 Mar 2024 334

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 755

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 501