ZIUA LIVE. George Simion „AUR nu s-a aliat cu PMP”În studioul ZIUA LIVE este prezent deputatul AUR de Constanța, Dumitru Viorel Focșa, iar copreședintele AUR, George Nicolae Simion este alături de cititori prin Skype.

Partidele mainstream pierd puncte, iar partidul antisistem câștigă. Acest lucru se întâmplă și în România o dată cu alegerile parlamentare din 2020 dar și pe fondul crizelor politice și guvernamentale din Coalițiile aflate la putere în ultima perioadă.

Alte subiecte vizează sensurile unice care au dat orașul peste cap, dar și faptul că actualul Consiliul Local a aprobat cel puțin două hotărâri cu încălcarea flagrantă a prevederilor Codului Administrativ.

„Cred că asta e o glumă. Cine pleacă? Cine trădează în momentul ăsta AUR când toți românii sunt atenți?”, spune George Simion.

George Simion a dezmințit categoria informația potrivit căreia AUR s-a aliat cu PMP.
 
El a spus că depune o moțiune (...) și poate candida oricine are o vechie mai mare de 6 luni în AUR și „are cotizația la zi”.

 

„Vreau să vă spun că, la Constanța, am văzut lucuri foarte bune care mi-au dat încredere” 

„Trebuie să învățăm să luptăm și în echipă”

Întrebat despre demiterea lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, înaintată de AUR, George Simion a precizat că se strâng semnăturile în continuare, inclusiv pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis. 

Ce spune deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa

„Acestea au fost aduse de postacii și cei care se ocupă cu propaganda din sistem, însă toate acțiunile noastre au fost clar anti-politica Rusiei (...) grija pe care o avem pentru românii de dincolo. (...) să ne gândim că mulți dintre ei au fost fortați să se declare moldoveni sau ucraineni”, spune Viorel Focșa.  

„Avem și în legistația internațională un statut al refugiatului”

„Cred că se vor găsi soluții pentru că, acolo unde este pace, poți să te organizezi (...) să oferi adăpost și hrană”

Își va schimba AUR acțiunile în următoarea perioadă, în contextul internațional?

Viorel Focșa a declarat că nu va fi luată „o pauză” în ceea ce privește conflictele pe care partidul AUR le are cu autoritățile.  

Despre prețurile gazelor, în contextul actual

„Chiar dacă atât aripa liberală a lui Cîțu (...) cât și cei de la UDMR susțin că nu este posibilă reglementară, eu cred că Guvernul României poate interveni. (...) a fost tranzacționat ceva ce încă nu a fost produs, pentru că energia nu e precum o cantitate de grâu - uite, e aici (...) ori dacă guvernul prin ordonanță de urgență este în măsură să își asume că poate interveni (...) tu Guvern al României ce alegi? (...) Să nu te supui, nu vii cu reglementarea și ai băgat în faliment (...)

„Ei puteau să intervină (n.r.. - ANRE). Înainte de liberalizare, nu s-a făcut nicio simulare”

„Specialiștii care vin lângă noi ne-au devoalat niște mașinării secrete” 

„Chiar dacă am avut strategii puse pe masă (...) de ce nu s-au ocupat? Polonia are kW cel mai ieftin din Europa. Au și salariu mai mare, au și suveranitate energetică (...)”, spune Viorel Focșa. 

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

„Dumnealui nu dă doi bani pe ce întreabă un parlamentar. (...) Eu m-aș fi așteptat, așa cum a arunat el (n.r.- Vergil Chițac) o vagă promisiune, că va fi pus în funcțiune. O singură șansă am avut cu dumnealui, cât nu mi se permitea să depun o coloană de flori pe motiv că nu aveam certificat verde, în spațiu deschis”, a adăugat acesta. 

„Vă pot spune doar atât - cine ar fi îndrăznit să editeze așa listă? (n.r. - despre zvonurile cu privire la demisia unor parlamentari din AUR)”, potrivit lui Focșa. 

„Nu ai cum să dai afară din partid un co-președinte. Cei care nu cunosc legea partidelor (...) cad în capcană”, a afirmat el.  

„Nu a făcut nimic (n.r. Vergil Chițac) în afară de dezastrul (...) cu sensurile unice”

„Vom urmări activitatea Consiliului Local (...) Câtă vreme sunt online, aflăm cu întârziere anumite lucruri, ceea ce vor ei să publice”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

29 Sep 2022 560

ZIUA LIVE Cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său în privința reușitelor școlare (VIDEO)

28 Sep 2022 785

ZIUA LIVE. Parenting post Covid! Reușitele școlare în ochii părinților

27 Sep 2022 579

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

23 Sep 2022 776

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 658

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 1054

ZIUA LIVE. Revista Zări Alb Astre și sufletul mircist al fiecărei generații. Munca din spatele premiilor și distincțiilor

15 Sep 2022 710

ZIUA LIVE Cum se poziționează revista Zări Alb Astre în cadrul cultural din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2022 898

ZIUA LIVE. Cea mai dificilă iarnă la orizont. Situația mai gravă va fi la Constanța unde sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat

14 Sep 2022 1355

ZIUA LIVE. Prefectul Județului Constanța „Ieri erau raportați oficial aproximativ 4500 de refugiați din Ucraina în județul Constanța“ (VIDEO)

13 Sep 2022 614

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

13 Sep 2022 855

ZIUA LIVE Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. „În municipiul Constanța sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat de termoficare“ (VIDEO)

13 Sep 2022 919

ZIUA LIVE. După criza sanitară, cea a carburanţilor și seceta severă, urmează probleme cu facturile la termoficare și la gaze. Analizăm riscurile pentru județul Constanța

12 Sep 2022 764

ZIUA LIVE. Sută la sută din cazurile de trafic de migranți, depistate de Garda de Coastă

08 Sep 2022 752

ZIUA LIVE. Inspector principal Andrei Ene „Contrabanda este un fenomen foarte vechi, întâlnit în toată lumea“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Sep 2022 556