ZIUA LIVE. George Simion „AUR nu s-a aliat cu PMP”



În studioul ZIUA LIVE este prezent deputatul AUR de Constanța, Dumitru Viorel Focșa, iar copreședintele AUR, George Nicolae Simion este alături de cititori prin Skype.

Partidele mainstream pierd puncte, iar partidul antisistem câștigă. Acest lucru se întâmplă și în România o dată cu alegerile parlamentare din 2020 dar și pe fondul crizelor politice și guvernamentale din Coalițiile aflate la putere în ultima perioadă.

Alte subiecte vizează sensurile unice care au dat orașul peste cap, dar și faptul că actualul Consiliul Local a aprobat cel puțin două hotărâri cu încălcarea flagrantă a prevederilor Codului Administrativ.

„Cred că asta e o glumă. Cine pleacă? Cine trădează în momentul ăsta AUR când toți românii sunt atenți?”, spune George Simion.

George Simion a dezmințit categoria informația potrivit căreia AUR s-a aliat cu PMP.
 
El a spus că depune o moțiune (...) și poate candida oricine are o vechie mai mare de 6 luni în AUR și „are cotizația la zi”.

 

„Vreau să vă spun că, la Constanța, am văzut lucuri foarte bune care mi-au dat încredere” 

„Trebuie să învățăm să luptăm și în echipă”


Întrebat despre demiterea lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, înaintată de AUR, George Simion a precizat că se strâng semnăturile în continuare, inclusiv pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis. 

Ce spune deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa

„Acestea au fost aduse de postacii și cei care se ocupă cu propaganda din sistem, însă toate acțiunile noastre au fost clar anti-politica Rusiei (...) grija pe care o avem pentru românii de dincolo. (...) să ne gândim că mulți dintre ei au fost fortați să se declare moldoveni sau ucraineni”, spune Viorel Focșa.  

„Avem și în legistația internațională un statut al refugiatului”

„Cred că se vor găsi soluții pentru că, acolo unde este pace, poți să te organizezi (...) să oferi adăpost și hrană”

Își va schimba AUR acțiunile în următoarea perioadă, în contextul internațional?

Viorel Focșa a declarat că nu va fi luată „o pauză” în ceea ce privește conflictele pe care partidul AUR le are cu autoritățile.  

Despre prețurile gazelor, în contextul actual

„Chiar dacă atât aripa liberală a lui Cîțu (...) cât și cei de la UDMR susțin că nu este posibilă reglementară, eu cred că Guvernul României poate interveni. (...) a fost tranzacționat ceva ce încă nu a fost produs, pentru că energia nu e precum o cantitate de grâu - uite, e aici (...) ori dacă guvernul prin ordonanță de urgență este în măsură să își asume că poate interveni (...) tu Guvern al României ce alegi? (...) Să nu te supui, nu vii cu reglementarea și ai băgat în faliment (...)

„Ei puteau să intervină (n.r.. - ANRE). Înainte de liberalizare, nu s-a făcut nicio simulare”

„Specialiștii care vin lângă noi ne-au devoalat niște mașinării secrete” 

„Chiar dacă am avut strategii puse pe masă (...) de ce nu s-au ocupat? Polonia are kW cel mai ieftin din Europa. Au și salariu mai mare, au și suveranitate energetică (...)”, spune Viorel Focșa. 

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

„Dumnealui nu dă doi bani pe ce întreabă un parlamentar. (...) Eu m-aș fi așteptat, așa cum a arunat el (n.r.- Vergil Chițac) o vagă promisiune, că va fi pus în funcțiune. O singură șansă am avut cu dumnealui, cât nu mi se permitea să depun o coloană de flori pe motiv că nu aveam certificat verde, în spațiu deschis”, a adăugat acesta. 

„Vă pot spune doar atât - cine ar fi îndrăznit să editeze așa listă? (n.r. - despre zvonurile cu privire la demisia unor parlamentari din AUR)”, potrivit lui Focșa. 

„Nu ai cum să dai afară din partid un co-președinte. Cei care nu cunosc legea partidelor (...) cad în capcană”, a afirmat el.  

„Nu a făcut nimic (n.r. Vergil Chițac) în afară de dezastrul (...) cu sensurile unice”

„Vom urmări activitatea Consiliului Local (...) Câtă vreme sunt online, aflăm cu întârziere anumite lucruri, ceea ce vor ei să publice”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 454

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 309

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 483

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 484

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 610

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 500

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 555

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 461

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 525

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 548

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 579

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 708

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 468

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 892