ZIUA LIVE Liderii USR Constanța, despre vizita ministrului sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța




ZIUA LIVE: Liderii USR Constanța, despre contractul încheiat de Primăria Constanța cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA 
 
 
Liderii organizației și consilierii locali USR Constanța au anunțat că vor depune  o sesizare Prefectura Constanța, în legătură cu privire la contractul de prestări servicii încheiat cu municipalitatea pentru gestionarea spațiilor verzi din Constanța.

Contractul a fost încheiat de Primăria Constanța cu societatea Garden Shop Services, fosta Pomacost SA.

Motivele sezisării le aflăm, marți, 11 ianuarie  la ZIUA LIVE.

Vă reamintim, contractul de gestionare a spațiilor verzi încheiat între Primăria Constanța și fosta Pomacost a fost reziliat unilateral de către firmă în luna februarie 2021, urmare a unui demers început încă din decembrie 2020.  

Un proces între societate și primărie s-a încheiat definitiv în anul 2020, în defavoarea afaceriștilor de la fostul Pomacost, care au fost, totodată, obligați să achite onorariile avocaților municipalității. 

Și tot la ZIUA LIVE discutăm despre principalele direcții de acțiunea ale USR Constanța în 2022, dar și despre proiectele în care este implicat senatorul USR, Remus Negoi.
 
 

 Despre vizita lui Rafila la Spitalul de Boli Infecțioase, Remus Negoi spune că are iz politic.
 

Aș vrea să fiu mai abrupt. E o vizită cu iz politic. Noi ca parlamentari, putem să punem presiune pe teren. Noi am mers și pe teren, ceea ce trebuia să facă direct primarul.  Lipsa de implicare se vede prin amânarea la nesfârșit. Sper să se întâmple ceva , chiar daca vizita ministrul sănătății la Constanța, se face abia astăzi.
 
 

Dumitru Caragheorghe vorbește la rândul său de vizita ministrului sănătății la Constanța.
 

Daca se deschide Spitalul de Boli Infecțioase este chestiunea ce mai complicată, lipsa de transparență a acțiunilor desfăsurate de administrația Chițac. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă este nevoie de ajutorul nostru. Din punct de vedere al comunicării, al transparenței, administrația dă dovadă de carențe.
 
 
 Noi am mers la Spitalul de Boli Infecțioase, alături de colegii noștri, am luat pulsul evenimentelor. Am găsit o stare de spirit debusolantă din parte cadrelor, o apatie din perspesctiva lucrărilor care se întreprind.


Am găsit o situație care ne duce cu gândul că foarte multe elemente, laboratoare par a fi că ar putea fi pornite instant, dar acest lucru nu se întâmplă din cauze birocratice, ale unor avize. Nu s-a găsit până acum o soluție pentru a pune Spitalul de Boli Infecțiose Constanța pe picioare.
 
Azi a fost un record al cazurilor de coronavirus  în țară. Era nevoie de spital! 




 


Vestea bună e că s-au luat măsuri vis a vis de paturile ATI covid, care au fost suplimentate.
 

Vestea bună e că s-au luat măsuri vis a vis de paturile ATI covid, care au fost suplimentate. Dar acest lucru nu scuză cu nimic că spitalul de Boli Infecțioase nu a fost pus pe picioare, a spus unul din liderii USR Constanța. 


 
Senatorul Remus Negoi spune că nu ar vrea să se pronunțe asupra expertizei.
 

Premierul a spus că va face totul să pună pe picioare Spitalul de Boli Infecțiose.  L-am sesizat pe premier împreună cu Stelian Ion. Promisiunea sper să fie respectată. Expertiza care trebuie să vină, va stabili dacă se va demola sau nu. S-ar dori consolidarea. Important e să găsim soluții pentru a funcționa mai departe Spitalul, ca ce există funcțional la acest moment, să obțină acele avize, chiar și temporare.  



Dumitru Caragheorghe a precizat că este o situație de criză în ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase.
 

Când se întâmplă o tragedie, toată lumea începe să sufle și în iaurt. , a spus Dumitru Caragheorghe

 
 

Ca probe au fost luate niște găuri în zid. Se va analiza, și se va lua mai departe o decizie, a spus Remus Negoi la ZIUA LIVE.  

 
 

Când ești în mijlocul unei pandemii, soluțiile de back up trebuiau deja găsite, ca să nu te prindă valul cinci, a mai spus Remus Negoi.

 
 
 

E important să comasezi fondurile în scopuri prioritare, ceea ce nu s-a întâmplat în actuala administrație. În contextul pandemic nu așa se procedează. Îți comasezi toate resursele unde este nevoie de acestea.




Liderii organizației și consilierii locali USR Constanța au anunțat au depus  o sesizare Prefectura Constanța, în legătură cu privire la contractul de prestări servicii încheiat cu municipalitatea pentru gestionarea spațiilor verzi din Constanța.
 

 

În cursul zilei de azi, colegii au depus seizarea catre prefectura. Contractul este încheiat pe perioada nedeterminată, a precizat Caragheorghe. Credeam ca s-au reluat discutiile între reprezentanții societății și ai noii administrații. În urma deciziei instanței, societatea a decis să ne denunțe unilateral. Orașul s-a confruntat cu probleme, s-a transformat într-o junglă urbană., a spus Dumitru Caragheorghe la ZIUA LIVE. 
 

 

Contractul a rămas în vigoare, însă nu ințelegem cum

 

Din nou, reprezentanții s-au așezat la masă. Au ajuns la o înțelegere privind o tranzacție prin care acest contract să continue. După parerea noastra, contractul denunțat a incetat.
 



Contractul a ramas in vigoare, însa nu intelegem cum. Nu a trecut prin Consiliul Local. Noi am făcut aceasta sesizare si am transmis parerea noastra, din punct de vedere legal vis a vis de acest aspect, a spus Caragheorghe.  


Remus Negoi vorbește despre un personaj controversat implicat în reluarea contractului.  
 
 

La un moment dat, 2-3 luni de zile departamentele din Primărie se ocupau de caietele de sarcini. Au decis apoi să angajeze o firma specializată. Nu știu ce s-a întâmplat mai departe. ,a adăugat Dumitru Caragheroghe la ZIUA LIVE.

 
Remus Negoi pune în discuție și acuzația de politizare excesivă.
 
 

Lucrurile de care noi ne-am ocupat s-au văzut rezultate. Un exemplu este SPIT-ul. Când știi ce ai de făcut și pasii pe care îi ai de urmat, se văd și rezultate.
 

 
Caragherghe a spus că protocolul a fost semnat de primarul Chițac și este înca valoros.
 

În afară de aceste atribuții, are o o valoare practică, unde se găsesc armonizate programele electorale. Noi am insistat ca acolo să fie cuprinse toate proiectele noastre. Am insistat cu colegii liberali, ca în actualul buget să reprezinte o viziune politică a celor ce s-au înhămat. Am trecut prin faza atribuțiilor încălcate, și avem și proiectele.

 
 
 Cum va continua colaborarea pe plan local cu PNL
 
 
Negoi spune la ZIUA LIVE, că dacă PNL dorește, poate renunța la colaborarea cu USR.


Promsiunea președintelui CJC  a fost că atâta timp cât va fi președinte, colaborarea va fi doar cu USR -ul. Protocolul nu a fost încălcat. Până acum s-au întâmplat lucrurile cum am agreat la începutul colaborării. Petre Enciu are în continuare în subordine Direcția de proiecte.


Vom trage o linie sa vedem ce s-a demarat pana acum . Din punctul nostru de vedere nu are rost să ne îngrijorăm din acest punct de vedere. Te bazezei că ce ai agreat la început se întâmplă pentru o perioadă lungă de timp. Noi rămânem consecvenți în ceea ce am discutat și agreat.

 
 
Despre colaborarea cu colegii liberali, Negoi spune că este o colaborare salutativă.
 
 
 Anul 2021 pentru Remus Negoi, ca senator
 

Sunt multe initiațive pe care le-am trecut, a fost o perioadă încărcată cu multe rezultate. Noi nu am ieșit de la guvernare, noi nu am dorit să mai existe Cîțu la guvernare. Lucrurile nu au fost atât de simple. Cele mai importante proiecte au fost cele lucrate cu colegii mei.
 
Ar trebui să intre la vot final ordonanța privind reglementarea plajelor Mării Negre, accesul pe plaje al persoanelor cu dizabilități.

 
 
 
Despre Teatrul de Stat de Constanța, Remus Negoi spune că soluția ține de un arbitraj între părțile interesate.
 

La Oleg Danovski nu există spațiu pentru a putea fi primită echipa de la Teatrul de Stat. Există propuneri unde Teatrul să-și desfașoare activitatea. La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, scena este îngustă, dar s-ar putea aduce modificări.

 
 
Președintele CJC a declarat că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța s-a deschide la spitalul lunii februarie. Caragheoghe a precizat că i s-a spus că deschiderea ar fi în luna martie.



La finalul interviului ZIUA live, întrebat despre cuvântul care va deveni activitatea USR Constanța în anul 2022, Dumitru Caragheorghe spune că este vorba despre abnegație în impunerea punctelor de vedere.


La aceiși întrebare Remus Negoi spune că USR în Parlament va păstra aceișai linie avută până acum , fără a se abate de la ea. 
 
 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1721

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1804

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 763

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1440

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3805

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 871

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 558

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1099

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 946

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1661