ZIUA LIVE Liderii USR Constanța, despre vizita ministrului sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
ZIUA LIVE: Liderii USR Constanța, despre contractul încheiat de Primăria Constanța cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA 
 
 
Liderii organizației și consilierii locali USR Constanța au anunțat că vor depune  o sesizare Prefectura Constanța, în legătură cu privire la contractul de prestări servicii încheiat cu municipalitatea pentru gestionarea spațiilor verzi din Constanța.

Contractul a fost încheiat de Primăria Constanța cu societatea Garden Shop Services, fosta Pomacost SA.

Motivele sezisării le aflăm, marți, 11 ianuarie  la ZIUA LIVE.

Vă reamintim, contractul de gestionare a spațiilor verzi încheiat între Primăria Constanța și fosta Pomacost a fost reziliat unilateral de către firmă în luna februarie 2021, urmare a unui demers început încă din decembrie 2020.  

Un proces între societate și primărie s-a încheiat definitiv în anul 2020, în defavoarea afaceriștilor de la fostul Pomacost, care au fost, totodată, obligați să achite onorariile avocaților municipalității. 

Și tot la ZIUA LIVE discutăm despre principalele direcții de acțiunea ale USR Constanța în 2022, dar și despre proiectele în care este implicat senatorul USR, Remus Negoi.
 
 

 Despre vizita lui Rafila la Spitalul de Boli Infecțioase, Remus Negoi spune că are iz politic.
 

Aș vrea să fiu mai abrupt. E o vizită cu iz politic. Noi ca parlamentari, putem să punem presiune pe teren. Noi am mers și pe teren, ceea ce trebuia să facă direct primarul.  Lipsa de implicare se vede prin amânarea la nesfârșit. Sper să se întâmple ceva , chiar daca vizita ministrul sănătății la Constanța, se face abia astăzi.
 
 

Dumitru Caragheorghe vorbește la rândul său de vizita ministrului sănătății la Constanța.
 

Daca se deschide Spitalul de Boli Infecțioase este chestiunea ce mai complicată, lipsa de transparență a acțiunilor desfăsurate de administrația Chițac. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă este nevoie de ajutorul nostru. Din punct de vedere al comunicării, al transparenței, administrația dă dovadă de carențe.
 
 
 Noi am mers la Spitalul de Boli Infecțioase, alături de colegii noștri, am luat pulsul evenimentelor. Am găsit o stare de spirit debusolantă din parte cadrelor, o apatie din perspesctiva lucrărilor care se întreprind.


Am găsit o situație care ne duce cu gândul că foarte multe elemente, laboratoare par a fi că ar putea fi pornite instant, dar acest lucru nu se întâmplă din cauze birocratice, ale unor avize. Nu s-a găsit până acum o soluție pentru a pune Spitalul de Boli Infecțiose Constanța pe picioare.
 
Azi a fost un record al cazurilor de coronavirus  în țară. Era nevoie de spital! 
 


Vestea bună e că s-au luat măsuri vis a vis de paturile ATI covid, care au fost suplimentate.
 

Vestea bună e că s-au luat măsuri vis a vis de paturile ATI covid, care au fost suplimentate. Dar acest lucru nu scuză cu nimic că spitalul de Boli Infecțioase nu a fost pus pe picioare, a spus unul din liderii USR Constanța. 


 
Senatorul Remus Negoi spune că nu ar vrea să se pronunțe asupra expertizei.
 

Premierul a spus că va face totul să pună pe picioare Spitalul de Boli Infecțiose.  L-am sesizat pe premier împreună cu Stelian Ion. Promisiunea sper să fie respectată. Expertiza care trebuie să vină, va stabili dacă se va demola sau nu. S-ar dori consolidarea. Important e să găsim soluții pentru a funcționa mai departe Spitalul, ca ce există funcțional la acest moment, să obțină acele avize, chiar și temporare.  Dumitru Caragheorghe a precizat că este o situație de criză în ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase.
 

Când se întâmplă o tragedie, toată lumea începe să sufle și în iaurt. , a spus Dumitru Caragheorghe

 
 

Ca probe au fost luate niște găuri în zid. Se va analiza, și se va lua mai departe o decizie, a spus Remus Negoi la ZIUA LIVE.  

 
 

Când ești în mijlocul unei pandemii, soluțiile de back up trebuiau deja găsite, ca să nu te prindă valul cinci, a mai spus Remus Negoi.

 
 
 

E important să comasezi fondurile în scopuri prioritare, ceea ce nu s-a întâmplat în actuala administrație. În contextul pandemic nu așa se procedează. Îți comasezi toate resursele unde este nevoie de acestea.
Liderii organizației și consilierii locali USR Constanța au anunțat au depus  o sesizare Prefectura Constanța, în legătură cu privire la contractul de prestări servicii încheiat cu municipalitatea pentru gestionarea spațiilor verzi din Constanța.
 

 

În cursul zilei de azi, colegii au depus seizarea catre prefectura. Contractul este încheiat pe perioada nedeterminată, a precizat Caragheorghe. Credeam ca s-au reluat discutiile între reprezentanții societății și ai noii administrații. În urma deciziei instanței, societatea a decis să ne denunțe unilateral. Orașul s-a confruntat cu probleme, s-a transformat într-o junglă urbană., a spus Dumitru Caragheorghe la ZIUA LIVE. 
 

 

Contractul a rămas în vigoare, însă nu ințelegem cum

 

Din nou, reprezentanții s-au așezat la masă. Au ajuns la o înțelegere privind o tranzacție prin care acest contract să continue. După parerea noastra, contractul denunțat a incetat.
 Contractul a ramas in vigoare, însa nu intelegem cum. Nu a trecut prin Consiliul Local. Noi am făcut aceasta sesizare si am transmis parerea noastra, din punct de vedere legal vis a vis de acest aspect, a spus Caragheorghe.  


Remus Negoi vorbește despre un personaj controversat implicat în reluarea contractului.  
 
 

La un moment dat, 2-3 luni de zile departamentele din Primărie se ocupau de caietele de sarcini. Au decis apoi să angajeze o firma specializată. Nu știu ce s-a întâmplat mai departe. ,a adăugat Dumitru Caragheroghe la ZIUA LIVE.

 
Remus Negoi pune în discuție și acuzația de politizare excesivă.
 
 

Lucrurile de care noi ne-am ocupat s-au văzut rezultate. Un exemplu este SPIT-ul. Când știi ce ai de făcut și pasii pe care îi ai de urmat, se văd și rezultate.
 

 
Caragherghe a spus că protocolul a fost semnat de primarul Chițac și este înca valoros.
 

În afară de aceste atribuții, are o o valoare practică, unde se găsesc armonizate programele electorale. Noi am insistat ca acolo să fie cuprinse toate proiectele noastre. Am insistat cu colegii liberali, ca în actualul buget să reprezinte o viziune politică a celor ce s-au înhămat. Am trecut prin faza atribuțiilor încălcate, și avem și proiectele.

 
 
 Cum va continua colaborarea pe plan local cu PNL
 
 
Negoi spune la ZIUA LIVE, că dacă PNL dorește, poate renunța la colaborarea cu USR.


Promsiunea președintelui CJC  a fost că atâta timp cât va fi președinte, colaborarea va fi doar cu USR -ul. Protocolul nu a fost încălcat. Până acum s-au întâmplat lucrurile cum am agreat la începutul colaborării. Petre Enciu are în continuare în subordine Direcția de proiecte.


Vom trage o linie sa vedem ce s-a demarat pana acum . Din punctul nostru de vedere nu are rost să ne îngrijorăm din acest punct de vedere. Te bazezei că ce ai agreat la început se întâmplă pentru o perioadă lungă de timp. Noi rămânem consecvenți în ceea ce am discutat și agreat.

 
 
Despre colaborarea cu colegii liberali, Negoi spune că este o colaborare salutativă.
 
 
 Anul 2021 pentru Remus Negoi, ca senator
 

Sunt multe initiațive pe care le-am trecut, a fost o perioadă încărcată cu multe rezultate. Noi nu am ieșit de la guvernare, noi nu am dorit să mai existe Cîțu la guvernare. Lucrurile nu au fost atât de simple. Cele mai importante proiecte au fost cele lucrate cu colegii mei.
 
Ar trebui să intre la vot final ordonanța privind reglementarea plajelor Mării Negre, accesul pe plaje al persoanelor cu dizabilități.

 
 
 
Despre Teatrul de Stat de Constanța, Remus Negoi spune că soluția ține de un arbitraj între părțile interesate.
 

La Oleg Danovski nu există spațiu pentru a putea fi primită echipa de la Teatrul de Stat. Există propuneri unde Teatrul să-și desfașoare activitatea. La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, scena este îngustă, dar s-ar putea aduce modificări.

 
 
Președintele CJC a declarat că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța s-a deschide la spitalul lunii februarie. Caragheoghe a precizat că i s-a spus că deschiderea ar fi în luna martie.La finalul interviului ZIUA live, întrebat despre cuvântul care va deveni activitatea USR Constanța în anul 2022, Dumitru Caragheorghe spune că este vorba despre abnegație în impunerea punctelor de vedere.


La aceiși întrebare Remus Negoi spune că USR în Parlament va păstra aceișai linie avută până acum , fără a se abate de la ea. 
 
 


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Zelenski este de părere că războiul se va încheia doar prin „diplomație”

21 May 2022 456

Interviu online cu luptătoarea Bianca Iancău, din Cumpăna, medaliată mondială „Sper să-mi îndeplinesc visul de a ajunge la Jocurile Olimpice“

21 May 2022 2086

Interviu în exclusivitate Ce spune decanul Facultății de Drept din cadrul Universității Ovidius din Constanța despre intrarea în câmpul muncii după absolvire (VIDEO)

21 May 2022 1425

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 703

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

19 May 2022 499

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)

18 May 2022 772

ZIUA LIVE. Reacția directorului Regiei Județene de Drumuri și Poduri cu privire la „revolta” angajaților

17 May 2022 850

ZIUA LIVE. Cine a instrumentat și cu ce scop așa-zisa „revoltă" din cadrul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța?

16 May 2022 1161

ZIUA-n amiaza mare Despre Recensământ cu directorul DJS, Monica Eliana Constantin

12 May 2022 759

ZIUA LIVE Misiunile militarilor, o grea încercare pentru familie. ”Un subordonat a primit vestea că soția a plecat de acasă, i-a luat și cardul”

11 May 2022 723

ZIUA LIVE Cum arată Satul de Vacanță în 2022

10 May 2022 599

Interviu online cu șeful ISU Dobrogea, colonelul Cristian Mihail Amarandei – „Vom înființa puncte temporare de-a lungul zonei costiere“

10 May 2022 2637

Vicepreşedinta Parlamentului European „Viitorul Europei este al femeilor”

09 May 2022 525

ZIUA LIVE. Satul de Vacanță din Constanța stă pe un butoi de pulbere!

09 May 2022 1000

Trupele ruse au capturat în întregime Popasna. Ucrainenii anunţă că s-au retras din oraşul "făcut una cu pământul"

08 May 2022 744