ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)Mihai Vîlcu este candidatul USR pentru funcția de primar al comunei Ghindărești, județul Constanța. Este consilier parlamentar în Senatul României. Totodată, în anul 2021, Mihai Vîlcu a fost subprefect al Județului Constanța, iar anterior a ocupat și poziția de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ghindărești.
 
Anul acesta, intră în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Ghindărești, din partea USR, iar ce își dorește pentru localitatea constănțeană și cu ce viziune și proiecte se va prezenta în fața locuitorilor vom discuta în detaliu.

În cadrul unui interviu live la ZIUA de Constanța, vom discuta cu Mihai Vîlcu, candidatul USR pentru Primăria Ghindărești, despre ce proiecte are în plan pentru comuna Ghindărești, ce își dorește dacă ajunge primar și ce promisiuni le va face cetățenilor. Interviul va avea loc pe 19 aprilie 2024, de la ora 11.00.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

„Sunt majoritatea lipoveni, în proporție de 99%. Avem o comună frumoasă cu tradiții frumoase. Pe viitor o vom face și mai primitoare”.

„Mă numesc Mihai Vîlcu, sunt tată, căsătorit, creștin ortodox de rit vechi. Am acționat foarte mult în mediul privat. Ulterior am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine”. 

„La momentul respectiv, mereu mi-a plăcut să fiu up to date cu ce se întâmplă în politică. În 2020, în urma protestelor la care am participat, am hotărât că trebuie să mă implic mai mult decât civic”.

„Probleme sunt multe cu rezolvări destul de simpliste. De la aspectul comunei, la canalizare, străzi. Avem un potențial enorm în agroturism și ne putem dezvolta enorm. La Grișa este un punct astronomic local care atrage foarte mult. Primăria trebuie să se implice mai mult”. 

„Mă gândesc cum aș putea să ajut comunitatea și tinerii să deschidă noi business-uri ca oamenii să numai plece. Ar trebui amenajată plaja de aici”.

„Cu toate astea, nu aduce bani, ajută ca banii să vină în comunitate, dar nu îi ține acolo”.

„Nu le-am făcut eu și consilierii mei, strict mi-am întrebat oamenii ce ar vrea ei pentru comună și ce ar vrea schimbat. De cele mai multe ori, ideile bune vin de la oameni. Ei nu cer lucruri fantasmagorice. Ei cer lucruri simple. Sunt două locuri de joacă făcute recent, parcurile au fost existente și în planurile noastre de campanie, ne-am luptat mult cu asta. Parcurile, camerele de luat vederi sunt din campania noastră. Mă bucur că primarul ne-a luat ideile și le-a pus în practică”.

„Nu mi-e frică de fonduri europene, eu le iubesc, le vreau”. 

„Plus de asta, fonduri de investiții pentru o localitate ca a noastră, agroturismul trebuie să fie bază. Vrem și noi ca la Jurilovca. Primarul a știut ce trebuie să facă. Fonduri europene și externe. Investiții private. Noi în Ghindărești avem un potențial enorm în agroturism. În momentul în care creezi un mediu proprice pentru a-și câștiga mediul de trai, rămân. Vom pune bazele agroturismului”.

„Alt proiect este un loc de recreere pentru tineri. Pentru tineri nu există nimic”.

„Este un regres în comunitate și asta nu putem să facem în anul 2024. Deci, și stadionul este pe to do list. Foarte importantă pentru mine este școala care trebuie ajutată. Școala nu este la mișto. Școala are nevoie de susținere pentru că vei vedea cum va fi comunitatea pe termen mediu și lung. În clasa a VIII-a și a VII-a sunt 45 de elevi, clasa a II-a e lipsă. Școala e pe bune. Primăria trebuie să ajute școala, să aducă fonduri europene. Trebuie doar să existe minimul de interes să scrii proiecte”. 

„Eu știu când nu știu. Cer ajutor extern când nu știu. Știu să țin o echipă împreună, știu să lucrez în echipă, știu să mediez probleme. Nu mi-e frică de fonduri europene chiar deloc și va fi principala mea nișă pe care mă voi axa ca să aduc bani în comunitate. Am destulă experiență în administrație. Nu trebuie să fim cărăuși la județ ca să luăm bani. Banii se atrag altfel, fonduri euopene și investiții externe”.

„Nu cred că e un primar care să știe toate problemele fiecăruia în parte. Primarul trebuie să atragă bani, să se zbată pentru comună. Viceprimarul trebuie să ia probleme fiecăruia și să se duc la primar”.

„Suntem o echipă unită și tragem în aceeași direcție împreună. Ne dorim ca comuna noastră să fie bine”.

„Actualul primar este la al treilea mandat. A avut 12 ani în care ar fi putut să ne arate ce poate. Am stagnat. Nu oferă un plan de viitor. Dar, acum să facem paralela, cu mine primar, le pot zice tinerilor că-și vor găsi locul în care să se regăsească. Va înflori comunitatea pentru că voi atrage foarte mulți bani și în momentul în care ai bani, poți face foarte multe lucruri. Voi pune Ghindăreștiul pe un făgaș normal cu gândul la viitor”.

„Agroturismul este viitorul care ne salvează de la pierire”.

„Acum depinde cu cine discuți. Cu cei care sunt în echipa actualului primar spun că deja se face”.

„Votul lor chiar contează, trebuie să iasă la vot, să-și exprime opinia politică. Politica e făcută tot din oameni. Ajutați-mă să fac comuna frumoasă”.

„Tineretul trebuie să fie mai vocal ca să i se facă. Ei trebuie să spună ce-și doresc, trebuiesc luați în seamă”.

„Vreau să punem comuna noastră pe un făgaș normal și tuturor să ne fie bine”.

„2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral. Se va pune țara pe un făgaș în anul 2024. Trebuie să ieșim la vot și să le spunem guvernanților noștri că nu se mai poate așa. Ieșiți la vot, votul vostru contează, încercați să mai vorbiți și cu cei de lângă voi să ia decizia corectă. Trebuie să ieșim la vot!”.


Citește și:
ZIUA LIVE: Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri electorale 2024 Mihai Lupu își dorește încă un mandat în fruntea Consiliului Județean Constanța. Ce proiecte dorește să implementeze?

23 May 2024 516

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 mai 2024

23 May 2024 257

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 mai 2024

22 May 2024 239

Guvernul României Vizită oficială, alături de o parte dintre miniștrii Cabinetului, în Republica Turcia, la Ankara

21 May 2024 301

Cumpărare directă în valoare de peste 23.000 euro New Eventpro Strategy organizează evenimentele dedicate „Zilei copilului" la Mangalia (DOCUMENT)

17 May 2024 503

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJ Constanța, despre planul concret prin care poate fi schimbată fața județului (VIDEO)

16 May 2024 630

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 mai 2024

16 May 2024 283

ZIUA LIVE Candidatul PSD, Horia Constantinescu aduce schimbare în administrație. Primăria mobilă în Constanța (VIDEO)

09 May 2024 791

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 939

ZIUA LIVE Orașul nu poate fi condus de la birou. Candidatul PSD, Horia Constantinescu lansează primăria mobilă!

08 May 2024 683

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidat pentru Primăria Constanța din partea PUSL - „Votați pe cine doriți, oferta este vastă, dar prezentați-vă la vot!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 739

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1247

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidatul PUSL pentru Primăria Constanța, partener al antreprenoriatului local. Țința, crearea de noi locuri de muncă!

06 May 2024 1146

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 957

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 671