ZIUA LIVE Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa, despre valul 4 al pandemiei

  • Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa este invitatul de astăzi de la ZIUA LIVE.
Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa, vorbește astăzi de la ora 14.00 la ZIUA LIVE despre situația actuală generată de pandemia de Coronavirus, despre măsurile/restricțiile care ar putea fi luate/aplicate în următoarea perioadă.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trece în revistă și măsurile impuse în anumite localități unde rata de infectare a depășit cifrele 2 și 3 la mia de locuitori.

„Vă readuc aminte că undeva prin luna mai, urmarea vizitei premierului în Constanța s-a solicitat agenților economici de aici o mai mare predictibilitate a măsurilor aferente pandemiei.

În acest sens, relaxarea a aparut în mod gradual, însă din pacate în ultima lună și jumătate, pe un trend crescător al ratei de incidență, (...) avem deja două localități care au depășit pragul de 4 la mie și, pe legislația existentă, (...) intervin anumite restricții și limitări în ceea ce privește numărul de persoane care pot participa la anumite evenimente”, a declarat prefectul.

 
Întrebat cum poate fi obținut certificatul verde, Silviu Coșa a spus că procedura este una foarte simplă.

„Este foarte simplu. În orice browser, introduceți „certificat verde”, este primul link În baza CNP-ului se poate crea un cont, îți vine o confirmare pe mail”.


El a mai precizat că nu există o prevedere legală care să facă o diferență între membrii familiei în ceea ce privește certificatul verde.

„Faptul că până în momentul de față acest val 4 s-a desfășurat într-o manieră mai blandă și creșterea ratei de incidență n-a fost atât de brutală, se datorează celor 225.000 de constănțeni care au înțeles să se vaccineze. (...) din păcate, nu sunt suficienți. Vaccinarea trebuie să ajungă la cât mai mulți dintre noi”.

 
Prefectul Constanței spune că în momentul de față nu există alte tipuri de stimulente.

„Până în momentul de față, acestea sunt stimulentele care sunt normate și sunt legiferate”.

„Vom continua toate masurile pe care (...) le considerăm că pot aduce un beneficiu direct (...) în ceea ce privește vaccinarea”.

 „Constanța a fost pregatită și în valurile anterioare. Noi am fost importator de bolnavi COVID din alte județe. De luni, Spitalul de Boli Infecțioase a putut redeveni 100% spital suport COVID”, spune Silviu Coșa, întrebat cât de pregăit este județul Constanța pentru valul 4 al pandemiei.


El a mai precizat că, la nivelul județului Constanța, locurile în spitalele COVID sunt ocupate la capacitate de 50-60%, iar cele la ATI la 80%.  

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Paradă militară la Constanța de Ziua Națională a României (galerie foto+VIDEO)

01 Dec 2021 2350

ZIUA LIVE. Personalitatea și activitatea Lilianei Lazia. „Avea un entuziasm ieșit din comun”

30 Nov 2021 680

ZIUA LIVE Distincția „Meritul Dobrogean” pentru filologul Liliana Lazia. „Era un bibliotecar cu mintea mereu deschisă”

29 Nov 2021 462

ZIUA LIVE Personalitatea și activitatea filologului Liliana Lazia. Interviu acordat de Corina-Mihaela Apostoleanu, doctor în filologie și fost manager al Bibliotecii Județene Constanța

28 Nov 2021 797

ZIUA LIVE. Totul despre cea mai bună protecție pe care o putem oferi tenului în sezonul rece

25 Nov 2021 1050

ZIUA LIVE Doctor Adriana Mosor - despre cum ne îngrijim pielea iarna

24 Nov 2021 478

ZIUA LIVE. Suspendarea Regulamentului se amâna sine die. Nu se ridică barierele din Peninsulă!

24 Nov 2021 1223

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

23 Nov 2021 798

ZIUA LIVE. Cum ne îngrjim pielea iarna

23 Nov 2021 492

LIVE TEXT Eveniment dedicat Zilei Dobrogei, organizat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța (GALERIE FOTO)

23 Nov 2021 759

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 1056

ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!

19 Nov 2021 862

ZIUA LIVE Înainte să aibă loc incendiul din secția ATI, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța urma să intre într-un amplu proces de reabilitare

18 Nov 2021 580

ZIUA LIVE Liviu Merdinian, consilier municipal, despre taxa pe spațiile verzi

18 Nov 2021 655

ZIUA LIVE. Mituri despre vaccinarea HPV. Ce spune dr. Luminița Ciosnar

18 Nov 2021 1865