ZIUA LIVE Președintele CJC, Mihai Lupu - „Nu am găsit niciun proiect matur să pun în practică”


Președintele CJC, Mihai Lupu: „Mi-am dat seama ca nu pot să funcționez pentru că sunt mulți functionari publici care nu sunt pregătiți. Am facut o evaluare ca sa stiu pe cine mă bazez pentru proiecte. Erau 118 oameni care scriau proiecte. Era necesara aceasta strategie de dezvoltare durabilă. Nu a fost ideea mea. Am înființat această Asociație de strategie de dezvoltare durabila împreună cu Primăria.”

„Noi acum am început să gândim prioritațile acestui județ: apă, canalizare, drumuri, spital, edificii culturale. Vorbim de mediu. E un capitol foarte important mediul. Nu trebuie să neglijăm lucrurile astea. Cum păstram mediul? Sunt gropi ecologice închise care ar putea fi împădurite. Ne chinuim cu studiul de fezabilitate al spitalului județean. Nu-ți dă nimeni finanțare. Nu am găsit niciun proiect matur să pun în practică. Nimeni nu a fost capabil să-mi spună: acesta este proiectul! Mai este o problemă majoră, noi nu avem evidența patrimoniului”, a declarat președintele CJC.

„Am avut o discuție in această dimineață cu managerul spitalului judetean. UPU este slab dimensionată. Trebuie să te gândești ca acest spital trebuie să funcționeze până la un viitor spital. Sunt și niste probleme litigioase. Am dat o hotarare prin care mandatăm CJC să aibă consultatie juridica să luam decizii. Aș vrea ca spitalul să aibă și propriul laborator de analize. Eficiența actului medical constă în satisfacția pacientului, comunicarea cu aparținătorii. Nu mai admit deloc ca oamenii să-și cumpere medicamente când ai așa buget. Am văzut și niște tineri excepționali în spital”, spune Mihai Lupu.

„Sunt niște fundamente ca să cer un spital regional. Avem trei variante: surse atrase, surse guvernamentale sau proiecte angajate. Proiectul spitalului universitar este în evaluare. Eu am spus, județul Constanța este cel mai expus, avem centrală nucleară, centrala Midia, avem un port, peste 1 milion de cetățeni care vin vara pe litoral, avem o unitate NATO. Să-mi spună: nu-ți dăm și am închis subiectul”, a mai spus Mihai Lupu.

„Am cerut prim-ministrului să am o discuție cu ministrul Sănătății: Faceți dvs spitalul? Bine. Nu putem să lăsăm lucrurile așa. Nu putem aștepta. Timpul e în defavoarea noastră. Trebuie găsit soluții.”, mai spune președintele CJC.

„Sunt peste 80 de paturi în spital pentru zona de Covid. Suntem oarecum pregătiți pentru a-l patrulea val”, spune președintele CJC.

„Am convingerea că la toate demersurile noastre le vom găsi rezolvare”, mai spune Lupu.

„Prioritatea 0 ca să dezvolți o urbă îți trebuie infrastructură”, declară Mihai Lupu.


„M-am întâlnit ieri cu elevii, am avut o discuție. Le-am spus că eu însumi am făcut naveta 4-5 km. Au dreptate. Eu spun că n-am nimic împotrivă. La capitolul transport elevi decontarea se face prin ISJ. Noi pregătim în caietul de sarcini. Vom face o ședință de îndată. Dacă nu, anul acesta nu vom putea face asta”, spune Mihai Lupu.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 875

Asociația Elevilor Constanța, plângere penală pe numele președintelui CJC, Mihai Lupu

16 Sep 2021 558

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța și instituțiile subordonate își prezintă raportul de activitate (galerie foto+video)

15 Sep 2021 1124

Doliu la CJC. A murit fostul consilier județean, Vasile Mihalache

13 Sep 2021 1085

Eduard Ferencz este noul arhitect-șef al județului Constanța. A mai lucrat la primăriile Cumpăna și Fetești

13 Sep 2021 3904

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu „Elevii constănțeni au dreptul să beneficieze pe deplin de toate drepturile oferite de lege“

11 Sep 2021 968

Mihai Lupu, Vergil Chiţac, Gică Hagi şi Gică Popescu, întâlnire pe tema Complexului Sportiv Constanţa (galerie foto)

26 Aug 2021 3570

Lelia Rus Pîrvan, rămâne director interimar al Muzeului de Artă Constanța

21 Aug 2021 1008

Declarații, la Capidava Primăria Constanța ar putea să își mute sediul unde funcționează Muzeul de Istorie și Arheologie

19 Aug 2021 5051

LIVE TEXT Cetatea Capidava, în lumina reflectoarelor. Mihai Lupu, prezent la situl arheologic (galerie foto+video)

18 Aug 2021 873

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

12 Aug 2021 817

Asociația Elevilor din Constanța acuză autoritățile de blocarea dreptului elevilor la transport gratuit. Reacția CJC

04 Aug 2021 560

Asociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată Consiliul Județean Constanța. Vor banii pentru navetă!

03 Aug 2021 858

ZIUA LIVE. Votul lui Mihai Lupu la Congresul PNL „valorează" 350 de milioane de lei!

30 Jul 2021 1930

ZIUA LIVE. Județul Constanța are nevoie urgentă de alocări bugetare și de predictibilitate!

28 Jul 2021 1371