ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

USR și-a ales președintele după o perioadă nefastă de tensiuni interne și plecări din partid a multor membrii din gruparea condusă de Dacian Cioloș.

Cătălin Drulă a devenit președintele USR cu 71% din voturi.

Noua conducere a USR pleacă la drum cu deviza: „Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”.

Joi, 14 iulie de la 13.00, la ZIUA LIVE discutăm cu senatorul constănțean Remus Negoi despre misiunea echipei din fruntea partidului care în sondaje nu trece de 10%.

Va reuși să recupereze USR procentele pierdute?

Și tot la ZIUA LIVE, aflăm de la senatorul Negoi cum răspunde USR la întrebarea: există deja o Coaliție PNL – PSD și pe plan local?

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Am ales să facem aceste alegeri și să îl susținem pe Cătălin Drulă deoarece poate fi un factor de coeziune în partid. Au fost mai multe plecări care au afectat partidul. Procentul cu care a câștigat Drulă arată că este liderul de care are nevoie partidul. 

Contrar zvonurilor noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut. 

Zilele trecute un sociolog celebru care de-a lungul timpului nu a nimerit sondajele. La o emisiune a declarat că USR este în creștere și la câteva zile a anunțat alte rezultate, complet diferite. 

 Mulți au spus că am ales să ieșim de la Guvernare. Nici vorbă! Am fost împinși pe scări cu ajutorul președintelui României. Am fost un ghimpe în coaste. 

Oamenii își vor da seama că manipulările și minciunile spuse de adversarii politici „au picioare scurte“. 

Noi știm ce avem de făcut. Am demonstrat asta și sperăm că oamenii își vor da seama de acest lucru. 

Noi nu am ieșit de la Guvernare. Am fost forțați. Am depus o moțiune de cenzură împăotriva Guvernului, mai exact împotriva lui Florin Câțu. 

Dacă PNL își dădea seama mai devreme că nu mai vor să continue cu Florin Câțu mai devreme decât au făcut-o, noi eram în continuare parteneri la guvernare. 

L-am susținut pe Florin Câțu inițial în defavoarea lui Ludovic Orban, acesta fiind răul cel mai mic.

La nivel local colegii știu pulsul colaborării de la nivelul Primăriei Constanța. Activitatea colegilor mei presupune implicarea în aparatul central. Întâmpinăm dificultăți și dacă avem viceprimar și alți membri. Putem face presiuni pentru a prinde proiecte. Cine vrea să pună bețe în roate va face tot posibilul să frâneze totul. Pentru a nu mai avea viceprimar este nevoie pe lângă voturile PNL și PSD și de un vot de la USR. 

Noi ne asumăm că suntem acolo este pentru că ne-am asumat când ne-au dat votul oamenii. 

Vrem să stăm până în ultimul moment în aparatul central din Primărie. 

Foarte multe pârghii le are Primarul. Dacă ar fi să deconteze cineva pentru proiectele făcute, ar trebui să fie Primarul. Din păcate, inclusiv Primarul are un bulevard întreg de lucruri bune pe care a înțeles să nu le facă. 

Am o problemă cu faptul că primarul nu face conferințe și ședințe online. 

Suntem de acord cu online, dar în anumite limite. 

În momentul acestuia este cel mai negru sezon estival în Stațiunea Mamaia. O familie nu își permite să dea 94 de lei pe o zi de parcare. 

Oamenii au spus că au nevoie de parcări, de spații verzi, de autobuze curate. Noi încercăm să le rezolvăm. De aceea rezistăm în colaborarea de la nivel local. 

Știți cât de simplu ar fi să se realizeze parcul din Faleză Nord. Se putea rezolva foiarte ușor. dar se pun multe piedici. există blocaje din partea Guvernanților cu directive și la nivelul local.  

Ordonanța din luna mai ce dădea posibilitatea operatorilor de plajă să meargă până la luciul apei, era un lurcu normal. După lărgigea plajei operatorii au rămas cu sectoarele din spate. Le-am explicat colegilor că este normal să le dai posibilitatea să se extindă până la luciul apei. 

De acord că sunt unii operatori de plajă comit ilegalități. Este cazul sezlongurilor închiriate cu sume foarte mari. 

Unul dintre pricipalele motive pentru care stațiunea Mamaia este goală îl reprezintă construcțiile haotice. Construcții masive care se fac de-a lungul litoralului. 

La Parlament este o muncă asiduă. Trebuie să verificăm proiectele „la sânge“ 

În ceea ce privește Complexul Rupestru de la Murfatlar s-au demarat toate procedurile. Am invitat și reprezentanții administrației locale Murfatlar și ai MApN. Sunt sigur că Ansamblul Rupestru va fi reabilitat până în 2024. Nu înțeleg de ce autoritățile nu s-au ocupat până în prezent. 

În momentul acesta este la faza Dali. Proiectul a fost întocmit. Sunt și probleme ridicate referitor la specialiștii care poit face așa ceva. În Europa este un singur specialist care poate ajuta. Sunt optimist că aceste probleme se vor rezolva. este un proiect la care țin foarte mult și care este pe druumul cel bun. 




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 214

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 495

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 964

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 535

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 395

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 577

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 635

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 967

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1112

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1922

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 601

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1092

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 744

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1934