ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

USR și-a ales președintele după o perioadă nefastă de tensiuni interne și plecări din partid a multor membrii din gruparea condusă de Dacian Cioloș.

Cătălin Drulă a devenit președintele USR cu 71% din voturi.

Noua conducere a USR pleacă la drum cu deviza: „Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”.

Joi, 14 iulie de la 13.00, la ZIUA LIVE discutăm cu senatorul constănțean Remus Negoi despre misiunea echipei din fruntea partidului care în sondaje nu trece de 10%.

Va reuși să recupereze USR procentele pierdute?

Și tot la ZIUA LIVE, aflăm de la senatorul Negoi cum răspunde USR la întrebarea: există deja o Coaliție PNL – PSD și pe plan local?

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Am ales să facem aceste alegeri și să îl susținem pe Cătălin Drulă deoarece poate fi un factor de coeziune în partid. Au fost mai multe plecări care au afectat partidul. Procentul cu care a câștigat Drulă arată că este liderul de care are nevoie partidul. 

Contrar zvonurilor noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut. 

Zilele trecute un sociolog celebru care de-a lungul timpului nu a nimerit sondajele. La o emisiune a declarat că USR este în creștere și la câteva zile a anunțat alte rezultate, complet diferite. 

 Mulți au spus că am ales să ieșim de la Guvernare. Nici vorbă! Am fost împinși pe scări cu ajutorul președintelui României. Am fost un ghimpe în coaste. 

Oamenii își vor da seama că manipulările și minciunile spuse de adversarii politici „au picioare scurte“. 

Noi știm ce avem de făcut. Am demonstrat asta și sperăm că oamenii își vor da seama de acest lucru. 

Noi nu am ieșit de la Guvernare. Am fost forțați. Am depus o moțiune de cenzură împăotriva Guvernului, mai exact împotriva lui Florin Câțu. 

Dacă PNL își dădea seama mai devreme că nu mai vor să continue cu Florin Câțu mai devreme decât au făcut-o, noi eram în continuare parteneri la guvernare. 

L-am susținut pe Florin Câțu inițial în defavoarea lui Ludovic Orban, acesta fiind răul cel mai mic.

La nivel local colegii știu pulsul colaborării de la nivelul Primăriei Constanța. Activitatea colegilor mei presupune implicarea în aparatul central. Întâmpinăm dificultăți și dacă avem viceprimar și alți membri. Putem face presiuni pentru a prinde proiecte. Cine vrea să pună bețe în roate va face tot posibilul să frâneze totul. Pentru a nu mai avea viceprimar este nevoie pe lângă voturile PNL și PSD și de un vot de la USR. 

Noi ne asumăm că suntem acolo este pentru că ne-am asumat când ne-au dat votul oamenii. 

Vrem să stăm până în ultimul moment în aparatul central din Primărie. 

Foarte multe pârghii le are Primarul. Dacă ar fi să deconteze cineva pentru proiectele făcute, ar trebui să fie Primarul. Din păcate, inclusiv Primarul are un bulevard întreg de lucruri bune pe care a înțeles să nu le facă. 

Am o problemă cu faptul că primarul nu face conferințe și ședințe online. 

Suntem de acord cu online, dar în anumite limite. 

În momentul acestuia este cel mai negru sezon estival în Stațiunea Mamaia. O familie nu își permite să dea 94 de lei pe o zi de parcare. 

Oamenii au spus că au nevoie de parcări, de spații verzi, de autobuze curate. Noi încercăm să le rezolvăm. De aceea rezistăm în colaborarea de la nivel local. 

Știți cât de simplu ar fi să se realizeze parcul din Faleză Nord. Se putea rezolva foiarte ușor. dar se pun multe piedici. există blocaje din partea Guvernanților cu directive și la nivelul local.  

Ordonanța din luna mai ce dădea posibilitatea operatorilor de plajă să meargă până la luciul apei, era un lurcu normal. După lărgigea plajei operatorii au rămas cu sectoarele din spate. Le-am explicat colegilor că este normal să le dai posibilitatea să se extindă până la luciul apei. 

De acord că sunt unii operatori de plajă comit ilegalități. Este cazul sezlongurilor închiriate cu sume foarte mari. 

Unul dintre pricipalele motive pentru care stațiunea Mamaia este goală îl reprezintă construcțiile haotice. Construcții masive care se fac de-a lungul litoralului. 

La Parlament este o muncă asiduă. Trebuie să verificăm proiectele „la sânge“ 

În ceea ce privește Complexul Rupestru de la Murfatlar s-au demarat toate procedurile. Am invitat și reprezentanții administrației locale Murfatlar și ai MApN. Sunt sigur că Ansamblul Rupestru va fi reabilitat până în 2024. Nu înțeleg de ce autoritățile nu s-au ocupat până în prezent. 

În momentul acesta este la faza Dali. Proiectul a fost întocmit. Sunt și probleme ridicate referitor la specialiștii care poit face așa ceva. În Europa este un singur specialist care poate ajuta. Sunt optimist că aceste probleme se vor rezolva. este un proiect la care țin foarte mult și care este pe druumul cel bun. 
Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

23 Sep 2022 578

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 933

DNA angajează! Iată ce post este vacant și care sunt condițiile

20 Sep 2022 3873

ZIUA LIVE. Cea mai dificilă iarnă la orizont. Situația mai gravă va fi la Constanța unde sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat

14 Sep 2022 1300

ZIUA LIVE Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. „În municipiul Constanța sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat de termoficare“ (VIDEO)

13 Sep 2022 861

ZIUA LIVE. Inspector principal Andrei Ene „Contrabanda este un fenomen foarte vechi, întâlnit în toată lumea“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Sep 2022 514

IGPR a amânat concursul pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Constanța, până la o data ulterioară (nestabilită)!

02 Sep 2022 666

InterviuLaura Iordan Adrian, actriță a Teatrului de Stat Constanța, despre experiența SEAS 2022

31 Aug 2022 690

Interviu Marian Adochiței, actor al Teatrului de Stat Constanța despre experiența SEAS 2022

31 Aug 2022 998

ZIUA LIVE. Daniel Georgescu - „Vor fi alegeri libere în PSD Constanța. Până la sfârșitul anului vom avea o altă abordare, în forță” (VIDEO)

26 Aug 2022 960

ZIUA LIVE Daniel Georgescu, șeful ACN, despre lucrările derulate pentru consolidarea malului surpat din localitatea Cumpăna (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Aug 2022 831

ZIUA LIVE Daniel Georgescu, șeful ACN, consilier PSD- „Îmi doresc să fiu primarul Constanței și de mâine“ (VIDEO)

25 Aug 2022 1293

ZIUA LIVE. Daniel Georgescu a revenit în Consiliul Local Constanța. Ce planuri are pentru 2024?

24 Aug 2022 1911

„Mai grea decât dictatura e libertatea, care include și responsabilitatea“ ZIUA LIVE. Poziția Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la pedepsirea celor ce fac glume pe seama Bisericii (VIDEO)

10 Aug 2022 1049

Evenimentele zilei Ziua Internaţională a Pisicii. Câte pisici au fost sterilizate anul trecut la Constanța

08 Aug 2022 702