ZIUA LIVE Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, despre proiectul Hollywood Walk Of Fame „PNL și PSD îi sfidează pe constănțeni“

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi este invitat la ZIUA LIVE.
 
Și cei de la USR PLUS se pregătesc de Congres în luna octombrie, moment în care își vor alege o nouă conducere.
 
În cadrul primului Comitet Politic național al USRPLUS de după fuziunea dintre USR şi PLUS, la Teatrului Național Bucureşti, au fost prezentate rapoartele miniştrilor USRPLUS, a candidaților la preşedinția partidului şi la Biroul Național.
 
A urmat votul pentru amendamentele la Statutul USRPLUS.
 
Discutăm și despre culisele Congresului USR PLUS.
 
Remus vorbște și despre proiectele pe care le va susține în Senatul României în cea de-a doua sesiune parlamentară din mandate și va puncta, într-un dialog onest, care îl caracterizează și „fantasmagoriile” administrației publice locale din Constanța, dintre care enumerăm: proiectul Hollywood Walk Of Fame sau decizia primarului de a muta banii de la irigații în contul achiziției unor ceasuri stradale extrem de costisitoare.

Despre finațarea proiectului Hollywood Walk Of Fame

Încerc să nu am reacție la cald! Este inadmisibil! Cei de la PSD votează un proiect care nu are nici o legătură cu ierahizarea priorităților. PNL și PSD îi sfidează pe constănțeni. Primarul spunea de ce noi, cei din USR PLUS nu am fi de acord cu acest proiect. De unde știm că cei din Constanța nu își doresc? 18 voturi pro și 9 împotrivă. USR PLUS votează împotrivă.

Un asemenea proiect nu este supus anterior unei dezbateri.


Pentru sume atât de mari, ar trebui să iei un puls al locuitorilor. Locuitorii nu or să fie de acord cu așa ceva! Pot să pun pariu de acum, că locuitorii vor spune nu, unui asemenea proiect!
 
Aș putea înțelege oportunitatea unui asemena proiect, când am rezolvat celelalte proiecte, atunci când constănțenii vor avea străzi asfaltate, parcări. Până atunci, nu este deloc oportun!

 
Nu este oportun în momentul ăsta!, a precizat Negoi. 

USR PLUS nu votează Regulamentul de acces auto în zona Peninsulară

Principiul este bun. Colegii mei au fost în peninsulă, au vorbit cu locuitorii de acolo. Există niște amendamente. E important să dezbatem real acest proiect, să avem dezbateri cu cetățenii, să știm ce vor ei., a mai menționat Remus Negoi. 

Remus Negoi, despre puz-ul din Cartierul Tomis Plus

Dacă zona respectivă a fost gândită la început ca o zona cu blocuri mai mici, nu ca o zona de zgârie-nori, este importantă o dezbatere cu locuitorii de acolo. , spune senatorul constănțean la ZIUA LIVE. 

Administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, l-a atacat  pe senatorul USR, Remus Negoi, pe care l-a numit „marțafoi”.

Parlamentarul a reacționat pe măsură, vorbind despre „proaspăta mucegăită numită, (NU aleasă de cetățeni) în anturajul primarului”. 

Remus Negoi, senator USR Constanța

“Nu girez și nu cred în atacuri la persoană și jigniri. Trebuie să arătăm constănțenilor că facem politică decent, civilizat și în interesul lor.
 
Susțin discuțiile argumentate, chiar cu opinii diferite dar resping replicile injurioase. Indiferent dacă suntem aliați sau adversari pe scena politică, avem nevoie de decență.
 
Spun toate aceste lucruri atât în numele meu cât și al colegilor mei din Organizația Municipală PNL Constanța”, a precizat atunci senatorul constănțean.

Am prezentat o situație, care a fost interpretată ca un atac

Eu sunt un feminist convins, nu o spun eu, o spun alții despre mine. Nu mi-aș permite să jignesc pe cineva, cu atat mai puțin o doamnă. Eu am încercat să joc cu manta, să îi atenționez pe colegii de coaliție, ca nu este în regulă lipsa lor de reacție. Eu am prezentat o situație, care a fost interpretată ca un  atac. Eu am vrut să-mi apăr colegii.,  spus senatorul la ZIUA LIVE. 

Comisia de la Veneţia a emis avizul favorabil desfiinţării SIIJ. Este un aviz favorabil mult aşteptat.

Am sesizat Comisia de la Veneţia pentru că în Parlament proiectul guvernului a întâmpinat anumite dificultăţi şi au existat păreri contradictorii. Dacă s-ar fi mers pe varianta propusă în Guvern, dacă am fi adoptat această lege fără garanţii suplimentare şi fără alte discuţii, până la această ora SIIJ ar fi fost istorie.

Odată cu desfiinţarea secţiei, să nu se creeze alte impedimente în actul de justiţie, să nu se creeze instituţii care să creeze blocaje în actul de justiţie”, a precizat la acea dată ministrul Stelian Ion. 

Remus Negoi, despre desființarea SIIJ-ului la ZIUA LIVE 

Unii și l-ar dori plecat pe Stelian Ion, care schimbă regulile jocului, acelui joc. Mai nou, în calitate de arbitru netrecut prin școala de arbitraj, PNL-ul nu și-ar dori desființatea SIIJ-ului. Cei care se opun vehement sunt cei de la UDMR. Ministerul Justiției a preluat toate rcomadările coaliției de la Veneția. SIIJ-ul a fost în dezbatere mult timp.

Dacă noi ne-am asumat desființarea SIIJ-ului, hai să-l desființăm!

Nu se pune problema ca Stelian Ion să cedeze! Stelian Ion nu va pleca! O să forțăm lucrurile până când se vor întâmpla. Premeirul nu va avea posibilitatea de remaniere. El e în plină campanie electorală internă acum. Orice remaniere are loc după o analiză pertinentă. Hotărârea se ia în coaliție! , susține Negoi. 

Despre eliminarea pensiilor județene- o voință politică face lucrurile să se miște

Cu voință politică am rezolvat eliminarea pensiilor parlamentare. O voință politică face lucrurile să se miște. Am votat în Senat eliminarea pensiilor premarilor și cea a președinților Consiliilor Județene.  , a mai menționat senatorul Negoi.  

 Senatul Constănțean, despre combaterea sărăciei energetice

Legea consumatorului vulnerabil e aprobată deja. Va fi printre priorități. Noi ne dorim ca cel târziu, ca atunci când vor veni facturile pentru sezonul rece, deja să fie implementată legea consumatorului vulnerabil. , a mai menționat Remus Negoi. 

Interviul integral îl puteți urmări aici

 

Citește și: 

Senatorul Septimiu Bourceanu vrea să evite un scandal între PNL și USR, la Constanța

 LIVE. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion „Comisia de la Veneţia felicită intenţia autorităţilor române în desfiinţarea SIIJ“
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1507

Cele 20 de amendamente depuse de USR Constanța la bugetul de stat pentru 2024, prin deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, respinse de coaliția de guvernare

19 Dec 2023 881

LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța, în conferință de presă. „2024 va fi anul în care vom câștiga Primăria Constanța“ (FOTO)

15 Dec 2023 955

Știri Constanța Senatorul Remus Negoi, ales președintele Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

10 Dec 2023 754

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 936

Proiectul prin care autorităţile locale sunt obligate să dezbată şi să voteze iniţiativele cetăţeneşti în maximum 40 de zile, respins în plenul Camerei Deputaţilor

02 Nov 2023 750

UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!

22 Sep 2023 1248

Averea și interesele lui Remus Negoi, senator USR de Constanța (DOCUMENTE)

17 Sep 2023 1428

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Corupția a ucis din nou! Protest USR la Constanța! (FOTO)

01 Sep 2023 1872

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1460

Dezbatere organizată de parlamentarii USR Caravana DNA-ul Pădurilor ajunge la Constanța!

07 Aug 2023 1358

Iniţiative legislative depuse în Parlament de senatorul USR de la Constanța, Remus Negoi

12 Jun 2023 1092

Iniţiativă legislativă pentru înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse spre clasare

04 Jun 2023 1062

Înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor a fost aprobată în Senat

18 May 2023 1195

USR Constanța susține greva din învățământ (VIDEO)

18 May 2023 1145