ZIUA LIVE Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. „Nu se pune pe masă varianta carantinării”

  • Invitatul de marți, 25 ianuarie, la emisiunea ZIUA LIVE este Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța. 

Graficele ne arată că ne aflăm pe o pantă ascendentă a infectărilor COVID-19, incidența cazurilor creşte treptat iar trendul se va păstra, cu siguranță, în perioada următoare.
 
Protecția în fața virusului poate fi sporită, într-un mod concret și științific dovedit, prin vaccinare. Cu toate aceastea numărul persoanelor care se vaccinează scade.

„Comparativ cu anul trecut când incidențele depășeau 10 la mie, (...) avem constănțeni vaccinați de peste 60% la nivelul municipiului. Din acest punct de vedere, acest val 5 al pandemiei a fost mai ușor de suportat pentru că din cei vaccinați, fie nu au contactat boala, fie au făcut forme mai ușoare.

Nu se pune pe masă varianta carantinării. (...)”, a spus prefectul. 

Cea mai mare incidență este la Negru Vodă, unde prefectul spune că este vorba despre un focar.  

„Campania de vaccinare se desfășoară (...) nu la nivelul la care ne-am dori. (...) Din păcate, s-a demonstrat că frica este cea care îndeamnă cel mai eficient oamenii spre vaccinare”, adaugă Silviu Coșa. 

Centrele de evaluare COVID-19 din județul Constanța

„În acest moment, sunt funcționale, în județul Constanța, trei centre de evaluare, urmând ca din 1 februarie să se deschidă și un centru în Medeea, aferent Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”, potrivit prefectului. 


„Există centre de testare PCR, există farmacii autorizate care pot efectua teste rapide care să înscrie în CoronaForms, pentru a fi recunoscute (...) sau ambulanța, pentru persoanele care nu sunt deplasabile. Aceste centre au fost deschise în ideea de a decongestiona ambulanța”, a adăugat el. 

Acesta a menționat că în cadrul centrelor de evaluare nu se fac testări pentru depistarea COVID-19, ci acolo ajung cei care au deja un test pozitiv înscris în platforma CoronaForms, pentru efectuarea investigațiilor și eliberarea medicamentației, care este gratuită. 

În momentul de față, gradul de ocupare este puțin peste 20% în secțiile spitalelor suport COVID. 

„Speranțele sunt aceleași (pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - n.r.) care erau și la începutul lunii noiembrie”, spune Silviu Coșa. 

Bolnavii care erau arondați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase se pot adresa Spitalului Clinic de Urgență Constanța și Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Criza energetică

„Sunt o serie de elemente care ar trebui menționate. Pe de o parte, o schemă de compensare există încă din anul 2021 (...)”

Constănțenii ar trebui să înceapă să primească facturile de stornare. Aceștia se pot adresa furnizorilor sau chiar la ANPC, adaugă prefectul. 

Alegeri locale

„Din păcate, în mod sigur vor fi la Adamclisi, primarul a decedat. (...) Agigea și Dobromir, unde primarul nu își mai poate exercita funcția. (...) Am adus la cunoștință Guvernului (...) vom fi anunțați în timp util pentru fiecare caz în parte”

„La Agigea este un caz mai special (...)”

Bani din PNRR pentru județul Constanța

„PNRR-ul înseamnă anul acesta 9 miliarde până în momentul de față. Acestea vor fi repartizate tuturor UAT-urilor pentru anumite proiecte (...) Vor veni în luna februarie, bănuiesc că schema se va materializa”, spune prefectul.

Dezvoltarea turismului pe litoral

„Solicitările noastre nu pot fi altele decât le primim la rândul nostru de la agenții economici”, a transmis Silviu Iulian Coșa.

„Pe lângă toate istoria pe care o are județul nostru, (...) turismul în general în Constanța se poate dezvolta pe mai multe laturi”



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 411

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 618

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 836

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1154

Prefectul județului Constanța „Alegerile din 9 iunie presupun un intens efort organizatoric și logistic din partea instituțiilor“

20 Mar 2024 585

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 770

Prefectul județului Constanța, la comemorarea militarilor decedați în dublul accident aviatic - „A rămas multă durere în sufletele celor apropiați“

02 Mar 2024 637

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 980

Prefectul Silviu Coșa despre spitalul modular - „După 40 de ani, municipiul Constanța are o nouă unitate medicală. Un început“

19 Feb 2024 606

Prefectul județului Constanța, mesaj de condoleanțe după decesul președintelui CJ Vrancea - „Cătălin Toma s-a dus. Drum lin, camarade“

17 Feb 2024 834

Prefectul județului Constanța „Răzvan Filipescu, împreună cu alți membri ai Pro Romania, sunt, de azi, parte a familiei liberale“

10 Feb 2024 800

Mesajul prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea DSU

29 Jan 2024 810

Prefectul județului, Silviu Coșa, atenționează asupra măsurilor ce trebuie luate în condiții de vreme rea

19 Jan 2024 670

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa „Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!

16 Jan 2024 1018

LIVE VIDEO Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024

16 Jan 2024 893