ZIUA LIVE. Soarta ARSVOM. Miza desființării agenției

  • Invitații noștri de astăzi la ZIUA LIVE sunt liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alex Lucian și cu Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Pe 4 iulie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat faptul că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată. 

Declarația ministrului a fost făcută în contextul reținerii de către procurorii DNA a fostului director, Daniel Manole.

Agenţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile acesteia vor fi preluate de IGSU.

Angajații ARSVOM cer autorităților să fie ascultați și să nu promoveze o hotărâre de Guvern pentru desființarea Agenției.

Cei doi invitați sunt de părere că misiunea lor este să apere locurile de muncă a celor din ARSVOM: „Ne vom lupta până la capăt ca agenția să rămână la fel cum a fost de circa 88 de ani în acest domeniu și odată cu ea să rămână și locurile de muncă ale salariaților”.

Silviu stanciu, despre decizia de desființare a agenției ARSVOM: 

„Angajații sunt timorati. Își pierd locul de muncă, se desființează agenția. M-au sunat nenumărați colegi. Ne-am întâlnit să vedem ce se întamplă, am dat și comunicat de presă, am solicitat întâlniri cu domnul Drulă, să ne lămurească în ce constă această declarație”, transmite Boris Alex Lucian


Întrebat care ar fi miza desființării agenției, Silviu Stanciu a declarat:

„E clar că este un interes politic în desființarea agenției, cel puțin așa credem. Interesul politic ar fi să externalizăm câteva servicii.
Eu mă refer la toate partidele… (…) au venit, fiecare a avut interesele lor politice. IGSU este o instituție militarizată. Agenția ARSVOM este, în momentul de față o agenție civilă. În momentul în care anumite servicii pe care ea le face rămân în afara ariei de activitate, probabil că vor fi date unor domni influenți și Ministerul Transportului va plăti către acești interesați politic și personal niște bani. ”, spune Silviu Stanciu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu „Dacă Postul nu are la bază intenția bună, degeaba este ținut. Când primim lumină, ea se duce către casa și viața noastră. Intrăm în circuitul Luminii”

30 Apr 2021 5067