ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

Invitatul ZIUA LIVE de miercuri, 16 noiembrie, de la ora 13.00, este prof. Sorin Mihai, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Învățământul din Constanța este parte, anul acesta, în mai multe proiecte desfășurate la nivel național, unele – program-pilot.

Catalogul electronic, proiectul Fii Avocat în Școala Ta (FAST), noile module care vin să înlocuiască tradiționalele semestre, ori chiar programul privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi – acestea sunt doar câteva dintre proiectele în implementare în județul Constanța.

Șeful ISJ Constanța ne vorbește la ZIUA LIVE și despre evaluarea națională și examenul de Bacalaureat, inclusiv despre pregătirea elevilor pentru cele două examene.

Șeful ISJ Constanța face precizări despre avantajele catalogului online.  

Avem o serie de unități care s-au înscris ca să îl aibă. S-au înscris pe baza opțiunii transmite de ISJ Constanța. Este un mare avantaj. Este creat de comunicarea instantanee cu părintele care primește informații pe o aplicatie pe telefonul mobil. Părintele primeste informațiile legate de note, de absențe, etc. Cadrul didactic nu mai e obligat să poarte dupa el un catalog de dimensiuni ample. Când va fi nevoie de marcarea unei note, o va face rapid prin aplicație. Notarea pornește pe aplicație de la 10 la 1. Mai greu ajungi la notele mici.
 
Aceste aplicații permit să ai strict pe nivel acces. Cadrul didactic are acces la situația pe care o gestioneaza. Dirigintele la ce ține de clasa lui, iar directorul la tot ce se întâmplă în școală. E mult mai faci de comunicat. , spune Sorin Mihai la ZIUA LIVE. 


Despre proiectul Fii Avocat în Școala Ta (FAST)

 
A fost un proiect pe care l-am derulat în anul școlar anterior. A fost pentru mine o surpriză și o bucurie să avem avocați dornici să facă voluntariat și sa îi familireze pe copii cu terminologia juridică. Dânșii au foarte multe de spus. Am aflat de elevi că își doresc o carieră în domeniu, au avut spobilitatea să discute cu niște specialiști în domeniu, aă afle informații, nu acelea care ciurculă pe toate site-urile/
 
În acest an școlar se vor derula alte module. Avocații au spus că vor relua discuțiile cu elevii la care au mai fost pe aceste noi module., a spus Sorin Mihai.  

 
Interviul integral poate fi urmărit aici

 
 
Programul privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi este tema despre care vorbește la ZIUA LIVE șeful ISJ Constanța. 

Tot ceea ce reprintă un astfel de program social pleacă de la o centralizare la nivelul unităților de învățământ. Și acest program a avut parte de o rezolvare cu celeritate. Sunt în aplicate din momentul in care fondurile sunt puse la dispoziție.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu, Președintele CJC, vizită de lucru la Spitalul Județean Constanța. Una dintre problemele evidențiate de medici, timpul de așteptare al pacienților care se prezintă în UPU (VIDEO)

04 Feb 2023 797

LIVE Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, anunț important pentru elevi despre măsurile luate în starea de alertă epidemică (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 3472

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 decembrie 2022

22 Dec 2022 1229

STS a reluat licitația pentru noul sediu de la Constanța! Iată cum va arăta clădirea (DOCUMENT)

05 Dec 2022 1643

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 1520

Atenție, elevi! Trei sesiuni de simulări județene pentru Bac și evaluarea națională, la Constanța! Când încep simulările

16 Nov 2022 4104

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 1189

LIVE VIDEO+TEXT Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Nov 2022 2105

Constanța Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu în vizită oficială la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile

01 Nov 2022 901

Sorin Mihai „ISJ Constanța este și va fi alături de tot ceea ce înseamnă programe europene, le va susține și promova permanent“ (FOTO)

31 Oct 2022 1013

ISJ Constanța a semnat contracte cu beneficiarii Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Lista școlilor finanțate

03 Oct 2022 887

Nostalgie la început de an școlar Cum a fost prima zi de școală din copilăria prefectul Coșa și inspectorului școlar general Sorin Mihai

05 Sep 2022 951

Sorin Mihai, despre noutățile pe care le aduce anul școlar 2022-2023. „Este un an cu noi provocări“

05 Sep 2022 1022

Prefectul Coșa, precizări despre școlile cu toaletă în curte. Unde mai există în județul Constanța

05 Sep 2022 916

LIVE. Prima zi de școală a venit! Prefectul județului Constanța și inspectorul școlar general, declarații la Crucea (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Sep 2022 1513