ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

Invitatul ZIUA LIVE de miercuri, 16 noiembrie, de la ora 13.00, este prof. Sorin Mihai, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Învățământul din Constanța este parte, anul acesta, în mai multe proiecte desfășurate la nivel național, unele – program-pilot.

Catalogul electronic, proiectul Fii Avocat în Școala Ta (FAST), noile module care vin să înlocuiască tradiționalele semestre, ori chiar programul privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi – acestea sunt doar câteva dintre proiectele în implementare în județul Constanța.

Șeful ISJ Constanța ne vorbește la ZIUA LIVE și despre evaluarea națională și examenul de Bacalaureat, inclusiv despre pregătirea elevilor pentru cele două examene.

Șeful ISJ Constanța face precizări despre avantajele catalogului online.  

Avem o serie de unități care s-au înscris ca să îl aibă. S-au înscris pe baza opțiunii transmite de ISJ Constanța. Este un mare avantaj. Este creat de comunicarea instantanee cu părintele care primește informații pe o aplicatie pe telefonul mobil. Părintele primeste informațiile legate de note, de absențe, etc. Cadrul didactic nu mai e obligat să poarte dupa el un catalog de dimensiuni ample. Când va fi nevoie de marcarea unei note, o va face rapid prin aplicație. Notarea pornește pe aplicație de la 10 la 1. Mai greu ajungi la notele mici.
 
Aceste aplicații permit să ai strict pe nivel acces. Cadrul didactic are acces la situația pe care o gestioneaza. Dirigintele la ce ține de clasa lui, iar directorul la tot ce se întâmplă în școală. E mult mai faci de comunicat. , spune Sorin Mihai la ZIUA LIVE. 


Despre proiectul Fii Avocat în Școala Ta (FAST)

 
A fost un proiect pe care l-am derulat în anul școlar anterior. A fost pentru mine o surpriză și o bucurie să avem avocați dornici să facă voluntariat și sa îi familireze pe copii cu terminologia juridică. Dânșii au foarte multe de spus. Am aflat de elevi că își doresc o carieră în domeniu, au avut spobilitatea să discute cu niște specialiști în domeniu, aă afle informații, nu acelea care ciurculă pe toate site-urile/
 
În acest an școlar se vor derula alte module. Avocații au spus că vor relua discuțiile cu elevii la care au mai fost pe aceste noi module., a spus Sorin Mihai.  

 
Interviul integral poate fi urmărit aici

 
 
Programul privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi este tema despre care vorbește la ZIUA LIVE șeful ISJ Constanța. 

Tot ceea ce reprintă un astfel de program social pleacă de la o centralizare la nivelul unităților de învățământ. Și acest program a avut parte de o rezolvare cu celeritate. Sunt în aplicate din momentul in care fondurile sunt puse la dispoziție.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2112

Activități de debut în cadrul proiectului ISJ Constanța- „S.A.V.E.“. Sute de elevi au participat la eveniment (FOTO)

19 Mar 2024 615

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1439

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3303

Astăzi, 4 martie 2024, începe prima probă a simulării naționale a examenului de bacalaureat. 5604 de elevi din județul Constanța sunt înscriși

04 Mar 2024 545

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1236

Ce spune Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța Inspectoratele Școlare Județene vor fi desființate prin ordin de ministru

15 Feb 2024 813

O școală și o grădiniță din Constanța, arondate Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ Sorin Mihai – „Sunt convins că cele două unități vor intra într-o competiție reală“

13 Feb 2024 4228

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3375

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1434

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 721

Serviciul de Telecomunicații Speciale, anunț important legat de construcția noului sediu de la Constanța! (DOCUMENT)

11 Jan 2024 1157

Grup Servicii Petroliere Shipyard contestă decizia prin care a fost obligată să achite 100.000 de euro Administrației Porturilior Maritime!

02 Jan 2024 1370

Averea și interesele lui Costel Bucur, director Operațiuni Portuare în Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1261

Averea și interesele lui Adrian Daniel Gavruță, președintele Consiliului de Administrație al Administrației Porturilor Maritime SA! (DOCUMENTE)

21 Dec 2023 1327