ZIUA LIVE Stere Hira, despre proiectele RAEDPP. 2 milioane de lei pentru modernizarea Pieței Tic Tac

Stere Hira, foto: ZIUA de Constanța

Invitatul de joi, 17 martie, la ZIUA LIVE este directorul general RAEDPP, Stere Hira. 

RAEDPP a anunțat că pieţele agro-alimentare din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Se va discuta și despre ce se va amenaja pe terenul liber unde au fost dărâmate fostele galerii din bazarul Ștefăniță Vodă, dar și despre când va începe vânzarea ANL-urilor în Constanța.

„Nu este un profit excepțional, dar este important trendul. Chiar acum avem firma de audit extern. (...) Mai pot să apară unele probleme, dar cred ca suntem pe drumul cel bun”, precizează Stere Hira. 

Acesta a precizat că a întâlnit o mentalitate unitară în cadrul instuției, el fiind de părere că există și realizări, „în general ne-am mișcat, mai ales în zona imobiliară”.




Despre piețele publice


„De curând, am reușit să obținem încă un punct de lucru - Piața Abator. (...) o clădire în proprietatea RAEDPP. În 2022, vom reamenaja și moderniza cel puțin două, cel mult trei piețe - avem deja buget aprobat pentru modernizare la piața I. L. Caragiale. (...) Avem pentru piața Brotăcei buget pentru reparații”

Totodată, Stere Hira a spus că Piața Tic Tac va îmbrăca haine noi, având la dispoziție un buget în valoare de 2 milioane de lei. 

Prima piață care va intra în reamenajare este piața I. L. Caragiale, apoi va urma Piața Brotăcei.  

Ce se va întâmpla cu piața agroalimentară de la Tomis III? 

Niciuna dintre piețele din Constanța nu își va pierde destinația. 

„Nu vă ascund, că la Grivița facem niște studii să vedem (...), este un subiect foarte sensibil pentru că suntem în zona istorică a orașului. (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui dărâmată și făcută una nouă. (...) Să vedem din punct de vedere urbanistic”

„Am încercat să digitalizăm una din piețele constănțene. să putem să achităm cu cardul. (...) Suntem încă într-o ofensivă de a convinge”

Directorul RAEDPP a menționat că, înainte de a fi vorba despre înființarea unor piețe noi, „ar trebui să le reparăm și să le modernizăm pe cele existente”. 

Locuințe ANL

El a precizat că nu a fost oprită niciodată vânzarea locuințelor ANL.

„Chiria a devenit 430 de lei, iar la valoarea de vânzare - 129.000 lei”, conform directorului RAEDPP.  

Directorul RAEDPP, despre alte proiecte 

Întrebat dacă au existat și evacuări la patrimoniul administrat de insituție, Stere Hira a răspund afirmativ, precizând că „RAEDPP e un organism viu”.

„Cele mai multe evacuări au fost în campusul Henri Coandă. (...) Noi am schimbat semnificativ criteriile de acces și de locuire. (...) Acest sistem de supraveghere video (montat în campusul social Henri Conadă - n.r.) este un proiect al fostei administrații, pe care l-am moștenit și l-am pus în aplicare. (...) Am reușit să introducem, la trei amenzi (...) să fie criteriu de evacuare”

„Încercăm (...), ne gândim, să le schimbăm destinația (clădirilor din zona istorică a Constanței - n.r..) E o discuție” 

Stere Hira a menționat că nu știe când se va realiza fuziunea, prin contopire, cu societatea comercială Confort Urban, însă este optimist că va fi posibilă în cursul acestui an. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 164

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 767

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 469

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 497

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 508

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 691

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 512

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 571

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 469

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 533

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 582

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 716

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 476