ZIUA LIVE. Un militar este militar tot timpul

  • Cristian Crăciun, președintele Sucursalei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir“ este invitatul de astăzi de la emisiunea ZIUA LIVE.
Președintele AMVVD Constanța ne vorbește și despre îmbunătățirile legislative care ar putea fi aduse legislației în vigoare, dar și despre sprijinul pe care asociația îl oferă persoanelor ce au nevoie.

„Când te întorci dintr-un teatru de operațiuni, apropiat ți se pare și este oricine.

Tocmai de aceea promovăm patriotismul, țara asta așa frumoasă. În primul rand, trebuie să apreciem pacea. Eu reprezint sucursuala Constanța. Este doar o părticică din toată structura aceasta care este la nivel național. Așa cum eu (…) împreună cu colegii mei, cu camarazii din Constanta, facem în așa fel încât să ne fie bine și să fie bine și societății, (…) la fel lucrează și colegii din alte sucursale”

Cei care au fost plecați în statele de operații sunt scutiți de plata impozitului pe clădiri.

„(...) odată cu apartia legii 168 nu se mai specifica aceasta scutire de impozit. Legislația și demersurile sunt perfectibile și tocmai de aceea suntem deschiși la colaborări, suntem deschiși în a primi propuneri de modifcare”

Despre pensiile militare

„Nu m-am ocupat de acest aspect al pensiilor militare, însă vă spun cum este realitatea. De fapt, nu sunt pensii speciale, poate nici militare, dar sunt pensii de serviciu. Nu sunt pensii nesimțite. (...) gândiți-vă că un militar nu poate și nu are libertatea că orice salariat din țară și oriunde din lume să facă ceea ce vrea. Nu își poate înființa o societate, nu poate să lucreze în altă parte. Atunci când pleacă în concediu de exemplu, trebuie să plece cu o aprobare. Dacă se întâmplă ceva (...) nu poate pleca de pe raza localității în care a declarat că locuiește”

Un militar este militar tot timpul

 „Daca nu auziți multe proteste, individuale vorbesc, este că un militar este militar tot timpul, inclusiv după ce trece în rezervă. Un militar adevărat nu prea protestează”

Centru dedicat recuperării veteranilor și militarilor veterani


„Eu aș începe într-o altă ordine. Haideți să vedem utilitatea unui centru, necesitatea unui astfel de centru. (...) eu o să vă spun că este necesar, întrucât până acum nu a existat un centru cu toate serviciile integrate.

Plecând de la cabinete de psihologie, până la recuperarea fizică, cu saloane, kinetoterapie, bazine. Un militar rănit poate că este stabilizat, însă el cam toată viața trebuie să se recupereze. (...), este nevoie de acest centru. Acum noi nu arătam cu degetul. Punem umărul și facem noi. Și solicitam și autorităților și societății civile implicare.

Nu cerem mult. Și nu este mult. Gândiți-vă că pentru a deveni funcțional un corp al acestui centru, este nevoie de 50 milioane de lei”. „Suntem acea părticică din formele de asociere care efectiv suntem parteneri ai ministerelor. Ne ocupăm de această problemă a veteranilor după ce s-au întors din teatrele de operații.

Niciodată nu am arătat cu degetul. Am mers înainte că un militar adevărat. Toți colegii noștri asta fac!”

Activitățile sucursalei Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir“ din Constanța

„Sunt foarte multe lucuri care m-au impresionat. Dar țîn să vă spun că succesul activităților bine desfășurate sunt camarazii.

Cei care sunt întotdeauna în spatele meu. Susținătorii, adevărații eroi care, de multe ori, nu se văd. Vorbesc aici de vicepreședinții sucursalei, de aparatul tehnic, voluntari - niciunul din ei nu este plătit, nici eu! Din contră, venim cu aport din ceea ce trebuie pentru că lucrurile să se desfășoare cum trebuie.

A fost un caz ceva mai deosebit, undeva într-o comună din zona Mangalia. Un copilaș de 7 ani care n-a avut niciodată curent electric (...) am făcut în așa fel încât să aibă lumină în primul rând. (...)

Ne vom asigura să aibă un parcurs, o creștere normală, practic să-i ajungă din urmă pe cei de vârsta lui că și pregătire”

Ce înseamnă să fii militar în zilele noastre

„A fi militar este o onoare.

Orice militar poate să se comporte că un civil, (...) dar nu orice civil poate să fie militar și să se comporte că atare. unul dintre programele noastre curente este susținerea urmașilor celor care au fost prizonieri”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 603

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)

18 May 2022 732

ZIUA LIVE. Reacția directorului Regiei Județene de Drumuri și Poduri cu privire la „revolta” angajaților

17 May 2022 805

ZIUA LIVE. Cine a instrumentat și cu ce scop așa-zisa „revoltă" din cadrul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța?

16 May 2022 1124

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, consilier USR „Secretarul municipiului, Mirabela Călin, obediență 100%, fără margini, total neproductivă”(VIDEO)

13 May 2022 800

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, despre solicitarea de demisie a Mirabelei Călin (VIDEO)

12 May 2022 734

ZIUA LIVE. Col. (r.) Vasile Vreme - „Eroismul soldatului român noi îl purtăm în genele noastre!“

12 May 2022 805

ZIUA LIVE De ce trebuie eliberată din funcţie, secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin?

11 May 2022 1100

ZIUA LIVE Misiunile militarilor, o grea încercare pentru familie. ”Un subordonat a primit vestea că soția a plecat de acasă, i-a luat și cardul”

11 May 2022 716

ZIUA LIVE. Agenții economici din Satul de Vacanță - „Se dorește falimentarea noastră? Se dorește transformarea în zonă rezidențială? Probabil că da!”(VIDEO)

11 May 2022 789

ZIUA LIVE. Cel mai cunoscut veteran din Constanța al teatrelor de operații vorbește despre Armata Română. Riscuri și beneficii

10 May 2022 963

ZIUA LIVE Cum arată Satul de Vacanță în 2022

10 May 2022 591

#ConstanțaEsteBine Vitality Studio Constanța organizează „Pilates & Yoga & Fit & Slim Clase în Studio & Live (Online)“

10 May 2022 369

LIVE VIDEO-TEXT Nicolae al României, prezent la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

10 May 2022 1534

ZIUA LIVE. Satul de Vacanță din Constanța stă pe un butoi de pulbere!

09 May 2022 981