ZIUA LIVE Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu - „Trebuie să începem să construim parcări supraetajate”


  Consilierii locali municipali ai USR vor propune în Consiliul Local Municipal amendamente la regulamentul parcărilor și celui privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru construcțiile de pe raza municipiului Constanța.

Mirela Garip: „Nu vin tocmai târziu aceste amendamente. Regulamentul a apărut în aprilie. Da, am asteptat sa vedem cum este primit acest Regulemant de către cetățeni. Am primit sfaturi de la cetăteni. Am formulat cateva amendamente.”

Florin Cocargeanu: „Cu siguranta si noi si ei am avut discutii si am cazut de acord că acest Regulament va suferi modificări. din discutii vrem să ne indreptam si catre tarife. Vrem să vedem ce idei vin din ambele părți și vom formula o variantă finală.”

„Este clar pentru toată lumea că acest Regulament este necesar municipiului Constanța, să asigure fluidizarea traficului, parcări în siguranță. Noi îl vom face din ce în ce mai bun”, spune Garip.

Mirela Garip: „Ne-am gândit ca persoanele să aibă abonament pentru zona 0 și 1. Acest lucru va face mai ieftin locul de parcare. Ne-am gandit ca parcarea să fie gratuită in intervalul 20-8.00. pentru imobile nou construite vrem să propunem 2 locuri de parcare pe imobil. Să existe posibilitatea ca cei care dețin autoturisme să poată să-și ia un loc de parcare rezidențială.”

Florin Cocargeanu: „Taxa mai mare în zona 0 este pentru a descuraja mașinile. Este o zonă aglomerată in care se regăsesc multe instituții. În amendamente, pentru zona 0 și 1 diferențele la bani nu vor fi semnificative.”

„Regulamentul ar trebui să aibă o perioadă mai lungă de cinci luni pentru a-l corecta, a fi mai bun. Când oamenii vor dori altceva, noi vom aduce noi amendamente”, spune Garip.

Florin Cocargeanu, despre migrarea autoturismelor de pe bulevarde, pe străzile adiacente: „Cel mai probabil masinile vor migra in cartiere, pe străzile adiacente. acolo probabil va fi zona 2. Trebuie să începem să construim parcări supraetajate, nu mai avem loc de parcări la sol”.


„Am avut o discutie cu cei de la SPIT pentru că nici impozitul nu este pe gradul de poluare al autoturismului. Trebuie modificată legea. Legislația nu permite taxarea suplimentară pe gradul de poluare”, mai spune Cogargeanu.

„Mașinile electrice au gratuitate în zona 0”, precizează Garip.

„Parcarea de rezidență nu este pentru orișicine. Trebuie incurajat si transportul in comun. O să discutăm si aspectele pentru cei care nu-și permit taxele de parcare. Dar constănțenii trebuie să se întoarca și la mijloacele in comun. Orașul este plin de autoturisme”, mai spune Mirela Garip.

„Nu am masina de serviciu. parchez unde gasesc loc. folosesc aplicatia in principal. Nu am avut probleme. Am auzit ca au fost. Eu tot timpul am plătit parcarea. Nu mi se pare ceva anormal. Mie îmi este foarte usor cu aplicația”, mai spune viceprimarul.

Florin Cocargeanu: „În perioada iunie-iulie s-au strâns din parcări aproximativ 440.000-450.000 de euro”.

Mirela Garip: „Noi vom asculta în continuare dorințele cetățenilor. Vom propune amendamente. Pe mailul USR colectăm idei.”

„Regulamentul este perfectibil. Dacă și pe viitor mai întampinam alte proiecte, cu siguranță vom interveni”, spune Cocargeanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1719

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1797

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 762

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1440

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3805

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 871

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 558

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1099

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 946

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1661