ZIUA LIVE. Vor fi trei căi de acces către sudul litoralului

  • Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța este invitatul de astăzi, de la emisiunea ZIUA LIVE.
Experții din cadrul ADD au conceput și finalizat mai multe proiecte care vizează dezvoltarea infrastructurii, prin modernizarea mai multor drumuri județene
Proiectele vor fi depuse, în termen legal, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Ana Maria Vătămanu este președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța, entitate care funcționează de aproximativ cinci luni.

„În 2015, Adunarea Generală ONU, a adoptat o decizie istorică, aceea de a face o strategie de dezvoltare (…) iată că la 6 ani distanță, Constanța are prima astfel de agenție. Chiar cred că, în urma cu două săptămâni (…) am avut o întălnire la Guvern (…) ne-a luat exemplu că bune practici. Doar prin astfel de exemple, (…) o nouă viziune, administrația poate căpăta o altă față”

„A fost nevoie și e nevoie de pași rapizi și pentru a recupera din decalaj, orizontul trecut a fost 2020. Nu a existat o strategie, în primul rând. Fără o strategie concretă, adaptată la nivel național, European și mondial, (…) funcționăm haotic”

„Practic ne-am pliat pe strategia națională de dezvoltare (…) astfel încât să dezvoltăm județul”

„Intrastructura rămâne un domeniu extrem de important. Oameni trebuie să aibă căi de accces și atunci putem să ducem discuția în legătura dintre localități, în regiune… trebuie să formăm un climat regional. Noi trebuie să fim în mijlocul regiunii”

„Accesul către litoral este o prioritate. Am identificat trei cai de accces (…) am reușit să facem trei cai de acces, a fost o muncă susținută”

„Am preluat de la Consiliul Județean doar traselee pe hârtie și am demonstrat ca într-o lună jumătate, se poate!”


„În primul rând am verificat inventariul de domeniu public”

„Situația nu a fost una nici măcar prietenoasă. (…) Numărul total al oamenilor care sunt în CJC și lucrează la toate proiectele existente se ridică la 118. Asociația are 9 angajați și experi cooptați. Cred că, mă repet puțin, cu efort și foarte multă muncă, determinare și știință se pot realiza lucruri într-un timp real”

„Finanțarea va veni din programul Anghel Saligny. Conform calculelor noastre, toate sunt eligibile (…) așteptăm și comunicatul Ministerului. Textul ordonanței ne ajută ca și asociație. (…)” „Funcționăm globalist, nu după întârzierile din administrația publică”

„Vor fi trei cai de acces către sudul litoralului. Techirghiol – Arsa, de acest tronson se vorbește. Acea rută ocolitoare în sudul litoralului, care are aproape 24 de km. Vorbim de Amzacea - Vânători (…) și Tuzla - Biruința, 11 km. Acea centură ocolitoare are vreo trei de acces și eu sunt convinsă că acest drum (…) va fi reabilitat într-un timp relativ scurt”

„Infrastructura este prioritară. Sunt foarte multe proiecte pe care le vom prelua și le vom finanța”

Despre învățământul dual

„Practic, după ce termini ciclul de învățământ, angajatarul te are în evidență (...)”

„Ne-am gândit la o campanie la nivelul județului (…) există o dorință foate mare din partea angajatorilor”

„Noi avem prima clasă anul trecut, dar pot spune că am avut discuții cu oameni din mediul privat, antreprenori mari care au toată deschiderea spre acest sistem de învățământ”

„Noi, în sud și în Constanța, suntem deficitari în comparație cu alte județe. (…) resursa umană este cea care generează și atracția investitorilor (…) ca să avem și o creștere economică”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 142

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 485

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 406

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 460

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 467

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 224

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 732

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 654

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 462

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1342

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 490

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 516

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1629

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 670