ZIUA LIVE. Vor fi trei căi de acces către sudul litoralului

  • Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța este invitatul de astăzi, de la emisiunea ZIUA LIVE.
Experții din cadrul ADD au conceput și finalizat mai multe proiecte care vizează dezvoltarea infrastructurii, prin modernizarea mai multor drumuri județene
Proiectele vor fi depuse, în termen legal, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Ana Maria Vătămanu este președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța, entitate care funcționează de aproximativ cinci luni.

„În 2015, Adunarea Generală ONU, a adoptat o decizie istorică, aceea de a face o strategie de dezvoltare (…) iată că la 6 ani distanță, Constanța are prima astfel de agenție. Chiar cred că, în urma cu două săptămâni (…) am avut o întălnire la Guvern (…) ne-a luat exemplu că bune practici. Doar prin astfel de exemple, (…) o nouă viziune, administrația poate căpăta o altă față”

„A fost nevoie și e nevoie de pași rapizi și pentru a recupera din decalaj, orizontul trecut a fost 2020. Nu a existat o strategie, în primul rând. Fără o strategie concretă, adaptată la nivel național, European și mondial, (…) funcționăm haotic”

„Practic ne-am pliat pe strategia națională de dezvoltare (…) astfel încât să dezvoltăm județul”

„Intrastructura rămâne un domeniu extrem de important. Oameni trebuie să aibă căi de accces și atunci putem să ducem discuția în legătura dintre localități, în regiune… trebuie să formăm un climat regional. Noi trebuie să fim în mijlocul regiunii”

„Accesul către litoral este o prioritate. Am identificat trei cai de accces (…) am reușit să facem trei cai de acces, a fost o muncă susținută”

„Am preluat de la Consiliul Județean doar traselee pe hârtie și am demonstrat ca într-o lună jumătate, se poate!”


„În primul rând am verificat inventariul de domeniu public”

„Situația nu a fost una nici măcar prietenoasă. (…) Numărul total al oamenilor care sunt în CJC și lucrează la toate proiectele existente se ridică la 118. Asociația are 9 angajați și experi cooptați. Cred că, mă repet puțin, cu efort și foarte multă muncă, determinare și știință se pot realiza lucruri într-un timp real”

„Finanțarea va veni din programul Anghel Saligny. Conform calculelor noastre, toate sunt eligibile (…) așteptăm și comunicatul Ministerului. Textul ordonanței ne ajută ca și asociație. (…)” „Funcționăm globalist, nu după întârzierile din administrația publică”

„Vor fi trei cai de acces către sudul litoralului. Techirghiol – Arsa, de acest tronson se vorbește. Acea rută ocolitoare în sudul litoralului, care are aproape 24 de km. Vorbim de Amzacea - Vânători (…) și Tuzla - Biruința, 11 km. Acea centură ocolitoare are vreo trei de acces și eu sunt convinsă că acest drum (…) va fi reabilitat într-un timp relativ scurt”

„Infrastructura este prioritară. Sunt foarte multe proiecte pe care le vom prelua și le vom finanța”

Despre învățământul dual

„Practic, după ce termini ciclul de învățământ, angajatarul te are în evidență (...)”

„Ne-am gândit la o campanie la nivelul județului (…) există o dorință foate mare din partea angajatorilor”

„Noi avem prima clasă anul trecut, dar pot spune că am avut discuții cu oameni din mediul privat, antreprenori mari care au toată deschiderea spre acest sistem de învățământ”

„Noi, în sud și în Constanța, suntem deficitari în comparație cu alte județe. (…) resursa umană este cea care generează și atracția investitorilor (…) ca să avem și o creștere economică”

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 315

ZIUE LIVE Când va avea Constanța un candidat femeie la Primărie? Ce spune Septimiu Bourceanu? (VIDEO)

29 Feb 2024 327

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 364

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 519

LIVE TEXT Ziua Protecției Civile marcată la ISU Dobrogea. Ce activități sunt pregătite (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 516

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 525

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 27 februarie 2024

27 Feb 2024 299

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 741

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 948

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 456

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

22 Feb 2024 486

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 februarie 2024

22 Feb 2024 324

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 811

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 20 februarie 2024

20 Feb 2024 311

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 ianuarie 2024

16 Feb 2024 300