Ziua maritimă europeană, marcată în perioada 19-20 mai. Care este tema principală a acestui an

Conferinţa Zilei maritime europene (EMD), foto: Facebook/ Parlamentul României Conferinţa Zilei maritime europene (EMD) este un eveniment anual de două zile în care comunitatea maritimă europeană se întruneşte pentru a discuta şi a deschide acţiuni comune privind afacerile maritime şi economia albastră durabilă, se arată pe site-ul dedicat acestui eveniment (https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday).

EMD oferă o experienţă interactivă captivantă şi completă pentru a fi la curent cu privire la o gamă largă de probleme referitoare la economia albastră şi mediul marin şi pentru a discuta modalităţile de a merge mai departe. Evenimentul reuneşte un număr mare de vorbitori, sesiuni tematice, ateliere pentru părţile interesate şi sesiuni de prezentare a proiectelor organizate de părţile interesate şi de Comisia Europeană, precum şi sute de oportunităţi de întâlnire B2B. EMD vizează profesionişti din mediul de afaceri, guverne, instituţii publice, ONG-uri şi mediul academic, arată sursa citată.

Ediţia din 2022 a Zilei maritime europene va avea loc la Ravenna, Italia, în perioada 19-20 mai, cu 750 de participanţi. Tema principală a acestui an este "Economia albastră durabilă pentru redresarea verde".

Toate sesiunile din acest an vor fi organizate în format fizic, cu prezenţa vorbitorilor şi a moderatorilor. În paralel, toate sesiunile (plenare, ateliere, sesiuni de prezentare) vor fi disponibile pentru participanţii la distanţă prin webstreaming sau ZOOM. EMD 2022 găzduieşte, de asemenea, Summitul EU4Ocean (2-20 mai), cu accent pe ocean şi climă, alimente din ocean şi oceane sănătoase şi curate.

EMD 2022 este co-organizat de Comisia Europeană, oraşul Ravenna, Ministerul Infrastructurii şi Mobilităţii Durabile din Italia şi Regiunea Emilia-Romagna.

În 2021, Conferinţa EMD a fost virtuală şi a avut loc din oraşul olandez Den Helder, în zilele de 20 şi 21 mai. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu oraşul Den Helder, provincia Noord-Holland, şi Ministerul Infrastructurii şi Gospodăririi Apelor din Ţările de Jos.

Ziua maritimă europeană a fost instituită la 20 mai 2008. Cu prilejul ceremoniei oficiale de inaugurare, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Janez Janša, şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, au semnat o declaraţie tripartită comună privind marcarea acestei zile.

Este sărbătorită anual în toată Europa iar marcarea sa are în vedere creşterea vizibilităţii sectoarelor maritime şi sprijinirea unei abordări integrate a afacerilor maritime.

Evenimentele principale ale manifestărilor prilejuite de Ziua maritimă europeană, Conferinţa Zilei maritime europene şi Expoziţia, au loc în fiecare an, într-o regiune diferită, pe teme diferite.

În acest timp, Conferinţa Zilei maritime europene nu numai că a înlesnit multe parteneriate pe proiecte şi cooperări între părţile interesate, ci a contribuit şi la creşterea nevoii de gestionare durabilă a resurselor oceanice pe agenda UE (ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday).


Părţile interesate consideră, în general, că Ziua maritimă europeană este o oportunitate deosebită de a intra în contact cu partenerii strategici, de a stabili noi contacte şi de a crea reţele, de a obţine vizibilitate pentru proiectele, ideile, activităţile şi realizările lor, de a obţine noi perspective asupra politicii şi a peisajului de finanţare în evoluţie ale UE şi de a aduce contribuţii în ceea ce priveşte realizarea politicii.

Sursa : Agerpres 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE Atenţionare de călătorie în Ungaria! Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj

28 Mar 2024 213

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 471

Calendarul ortodox pomenește un mare și important sfânt la data de 28 martie 2024

28 Mar 2024 545

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 827

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

27 Mar 2024 737

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 765

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 345

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 465

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 575

Bărbat condamnat definitiv la închisoare, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

26 Mar 2024 554

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 1194

Raportul COVID în săptămâna 18 - 24 martie 2024. Care este situația la Constanța

26 Mar 2024 955

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 549

Ce prăznuiesc astăzi creștinii ortodocși, în calendarul ortodox pe 26 martie 2024?

26 Mar 2024 658

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 594