ZIUA-n amiaza mare Carmen Răducu, directorul general al DGASPC Constanța, despre despre victimele violenței în familie și situația persoanelor instituționalizate

  • Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, este Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.   
  • Emisiunea poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, este Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Este o funcție cu mari responsabilități, de care Carmen Răducu, numită de 10-11 luni, încearcă să se achite cu succes. Este destul de greu, având în vedere că, de exemplu, angajații DGASPC lucrează în condiții de risc permanent, dat fiind beneficiarii de care au grijă: copii și adulți, cu nevoi speciale și diverse boli, instituționalizați în centre ale instituției.
 
Beneficiarii DGASP sunt persoane care veșnic au nevoie de consiliere psihologică, socială, chiar și juridică. Este o muncă extenuantă, de la care angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța încearcă să nu facă rabat, deși, pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie, nu au, încă, asigurate salariile. Speranța vine dinspre Consiliul Județean Constanța, al cărui președinte, Mihai Lupu, a dat asigurări că va găsi soluții pentru ca angajații DGASPC să nu rămână fără lefuri.
 
Carmen Răducu va lămuri toate aceste subiecte și va vorbi, punctual, despre situația persoanelor instituționalizate, copii, adulți, persoane cu handicap, despre adopții, despre victimele violenței în familie etc. 

Avem multe probleme și încercăm să le rezolvăm. Mihai Lupu a dat asigurărri că va depune toate eforturile și va pleca destul de des la sediul Guvernului, pentru a aduce la cunoștință probleme DGASPC-ului. Și a și reușit. Îmi pun mari speranțe în domnul Lupu. S-a implicat în probelemele colegilor, comunității.
 
Întreaga țară se confruntă cu probleme financiare, nu doar Constanța, a spus Carmen Răducu.

Cum a ajuns Carmen Răducu, inginer constructor

În 1983 am absolvit Colegiul Mircea cel Bătrân. Ca toți ceilalți colegi, ne am îndreptat spre partea tehnică. Aveam printre opțiuni Arhitectura, dar am ales intitutul de Construcții.

Am apucat să și profesez. Am terminat facultatea în 88. Apoi a venit revoluția, s-au produs marile schimbări. Am venit prin detașare, la TNUCB Constanța. Apoi inginerii stagiari au fost restructurați, apoi m-am reprofilat. Din 1991 lucrez în domeniul social., a mai spus Răducu la ZIUA-n amiaza mare.  

Ce spun oamenii și cum cer ajutorul DGASPC

Fiecare caz e aparte. Fiecare caz considera că are dreptate și are nevoie să fie ascultat, în primul rând. Sper să am rabdare până la momentul pensionării mele, să am aceiași răbdare și toleranță.

Chiar daca uneori răbdarea îți este pusă la încercare, este important ca persoanele să primească un timp de ascultare, să înțealgă că există criterii prevăzute în lege, care nu pot fi încălcate., a precizat Carmen Răducu.

Cum se descurcă DGASPC în pandemie, acum că s-a anunțat doza a treia de vaccinare

Situația infectărilor cu coronavirus la nivel de DGASPC Constanța: 9 persoane confirmate pozitiv din rândul angajaților instituției, doar 2 sunt vaccinați. Din rândul beneficiarilor, sunt doi copii infectați cu covid 19, sub 12 ani, care se simt și ei bine.  Nici unul nu este în spital, iar cei vaccinați nu au simptome. 

În cazul vaccinaării, dacă va fi nevoie de deplasarea persoanelor, cei care nu se pot deplasa vor fi însoțiți la centrele de vaccinare.  

Despre centrele de plasament

În aceste centre intră copiii care au o măsură de plasament: neglijați de părinți, părăsiți în spital, cu părinți care nu au posibilitatea să îi întrețină.


Părinții apelează, dar țin legătura cu copiii, îi vizitează. Cele mai multe sunt cazurile de neglijenta. Acei copii sunt debusolați, pentru ei conteaza familia decat celelalte lipsuri. Contează acea mică atenție pe care o primesc din partea părinților. , a menționat Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 

Interviul integral poate fi urmărit aici. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 484

Protecția Copilului Constanța câștigă procesul cu DGASPC Prahova! Miza, 11.000 de euro! Cazul, ajuns la Curtea de Apel (MINUTA)

07 Apr 2024 467

Consiliul Județean Constanța a anulat concursul pentru postul de director executiv al DGASPC! (DOCUMENT)

03 Apr 2024 2948

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cumpără generator electric (DOCUMENT)

30 Mar 2024 460

DGASPC Constanța investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

30 Mar 2024 449

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru proiectare și execuție sistem de alarmă antiefracție (DOCUMENT)

30 Mar 2024 421

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 480

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 465

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 405

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 2212

Decizie de ultimă oră în dosarul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța. Iată ce au decis magistrații constănțeni

22 Mar 2024 872

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 4196

Licitații Constanța GPL de peste 1,2 milioane de euro cumpărat de DGASPC Constanța de la firma mamei lui Cristi Borcea (DOCUMENT)

04 Mar 2024 774

DGASPC Constanța cheamă în judecată AJPIS Constanța. Care este motivul?

01 Mar 2024 895

DGASPC cheampă AJPIS Constanța în instanță! Este vizat anularea procesului verbal de la Centrul de Recupeare „Artemia” Techirghiol

25 Feb 2024 772