ZIUA-n amiaza mare Carmen Răducu, directorul general al DGASPC Constanța, despre despre victimele violenței în familie și situația persoanelor instituționalizate

  • Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, este Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.   
  • Emisiunea poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, este Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Este o funcție cu mari responsabilități, de care Carmen Răducu, numită de 10-11 luni, încearcă să se achite cu succes. Este destul de greu, având în vedere că, de exemplu, angajații DGASPC lucrează în condiții de risc permanent, dat fiind beneficiarii de care au grijă: copii și adulți, cu nevoi speciale și diverse boli, instituționalizați în centre ale instituției.
 
Beneficiarii DGASP sunt persoane care veșnic au nevoie de consiliere psihologică, socială, chiar și juridică. Este o muncă extenuantă, de la care angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța încearcă să nu facă rabat, deși, pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie, nu au, încă, asigurate salariile. Speranța vine dinspre Consiliul Județean Constanța, al cărui președinte, Mihai Lupu, a dat asigurări că va găsi soluții pentru ca angajații DGASPC să nu rămână fără lefuri.
 
Carmen Răducu va lămuri toate aceste subiecte și va vorbi, punctual, despre situația persoanelor instituționalizate, copii, adulți, persoane cu handicap, despre adopții, despre victimele violenței în familie etc. 

Avem multe probleme și încercăm să le rezolvăm. Mihai Lupu a dat asigurărri că va depune toate eforturile și va pleca destul de des la sediul Guvernului, pentru a aduce la cunoștință probleme DGASPC-ului. Și a și reușit. Îmi pun mari speranțe în domnul Lupu. S-a implicat în probelemele colegilor, comunității.
 
Întreaga țară se confruntă cu probleme financiare, nu doar Constanța, a spus Carmen Răducu.

Cum a ajuns Carmen Răducu, inginer constructor

În 1983 am absolvit Colegiul Mircea cel Bătrân. Ca toți ceilalți colegi, ne am îndreptat spre partea tehnică. Aveam printre opțiuni Arhitectura, dar am ales intitutul de Construcții.

Am apucat să și profesez. Am terminat facultatea în 88. Apoi a venit revoluția, s-au produs marile schimbări. Am venit prin detașare, la TNUCB Constanța. Apoi inginerii stagiari au fost restructurați, apoi m-am reprofilat. Din 1991 lucrez în domeniul social., a mai spus Răducu la ZIUA-n amiaza mare.  

Ce spun oamenii și cum cer ajutorul DGASPC

Fiecare caz e aparte. Fiecare caz considera că are dreptate și are nevoie să fie ascultat, în primul rând. Sper să am rabdare până la momentul pensionării mele, să am aceiași răbdare și toleranță.

Chiar daca uneori răbdarea îți este pusă la încercare, este important ca persoanele să primească un timp de ascultare, să înțealgă că există criterii prevăzute în lege, care nu pot fi încălcate., a precizat Carmen Răducu.

Cum se descurcă DGASPC în pandemie, acum că s-a anunțat doza a treia de vaccinare

Situația infectărilor cu coronavirus la nivel de DGASPC Constanța: 9 persoane confirmate pozitiv din rândul angajaților instituției, doar 2 sunt vaccinați. Din rândul beneficiarilor, sunt doi copii infectați cu covid 19, sub 12 ani, care se simt și ei bine.  Nici unul nu este în spital, iar cei vaccinați nu au simptome. 

În cazul vaccinaării, dacă va fi nevoie de deplasarea persoanelor, cei care nu se pot deplasa vor fi însoțiți la centrele de vaccinare.  

Despre centrele de plasament

În aceste centre intră copiii care au o măsură de plasament: neglijați de părinți, părăsiți în spital, cu părinți care nu au posibilitatea să îi întrețină.


Părinții apelează, dar țin legătura cu copiii, îi vizitează. Cele mai multe sunt cazurile de neglijenta. Acei copii sunt debusolați, pentru ei conteaza familia decat celelalte lipsuri. Contează acea mică atenție pe care o primesc din partea părinților. , a menționat Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 

Interviul integral poate fi urmărit aici. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Ce firme vor livra către DGASPC Tulcea scutece de unică folosință și absorbante igienice (DOCUMENT)

27 Nov 2021 1766

Ce a cumpărat DGASPC Constanța de la o societate din București (DOCUMENT)

21 Nov 2021 1928

DGASPC Constanța, contract cu o societate comercială înființată anul trecut (DOCUMENT)

21 Nov 2021 1860

Ziua mondială a drepturilor copilului. Despre una dintre cele mai grele intervenţii ale echipelor din cadrul DGASPC Constanţa

20 Nov 2021 637

SANITAS Constanța. Încă o zi de protest (galerie foto+video)

29 Oct 2021 1032

Prima întâlnire a Grupului de suport psihologic a fost reprogramată, în contextul pandemic

27 Oct 2021 2050

SANITAS Constanța. Membri de sindicat din DGASPC își cer drepturile (galerie foto și video)

26 Oct 2021 965

Încep lucrările de reabilitare la Centrul de Plasament Antonio din Constanța

22 Oct 2021 704

DGASPC, pe un butoi de pulbere! CJC caută soluții, angajații se pregătesc de proteste

21 Oct 2021 1270

DGASPC Constanța a semnat cu o firmă din București. Despre ce este vorba (document)

16 Oct 2021 2198

De la cine cumpără DGASPC Constanța rechizite (document)

13 Oct 2021 2173

DGASPC Constanța a atribuit un contract pentru achiziționarea de pâine. Ce firmă va furniza produsele (document)

11 Oct 2021 1970

Consiliul Judeţean Tulcea, în şedinţă ordinară. Printre proiecte Spitalul Tulcea, Aeroportul „Delta Dunării” și DGASPC

30 Sep 2021 930

DGASPC Tulcea a achiziționat servicii de golire a puțurilor de decantare și a foselor septice (document)

29 Sep 2021 1843

ZIUA-n amiaza mare DGASP Constanța, sufocată de solicitări. S-a triplat numărul persoanelor cu boli mintale

25 Sep 2021 1746