ZIUA-n amiaza mare Ce trebuie să știe turiștii despre accesul în Delta Dunării

Înființată în primăvara lui 2018, Asociația Delta Dunării s-a făcut remarcată aproape imediat. Și asta pentru că scopul înființării acestei organizații a fost acela de a promova destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Asociația este condusă de Cătălin Țibuleac, cel care și-a propus încă de la început să demonstreze că Delta Dunării este paradisul turismului ecologic. 

Și primul succes al Asociației, din care fac parte unități de cazare din Deltă, primării, agenții de turism, Ivan Patzaichin, Consiliul Județean, a fost  înregistrat în 2018, când, față de anul precedent, județul Tulcea s-a situat pe locul întâi pe țară la creșterea numărului de turiști. Cu 77% mai mulți.

Condusă de Cătălin Țibuleac, Asociația Delta Dunării organizează evenimente și se implică activ în proiecte care demonstrează cât de frumos este acest colț de rai. Cătălin Țibuleac, Corina Davidov - consilierul de comunicare al Asociației  și câteva lipovence vesele din comuna Sarichioi  sunt oamenii cu care echipa „ZIUA-n amiaza mare” a stat de vorbă, la ei acasă.
 
Despre evenimentul „Turul satelor albastre ale Deltei”: albastrul lipovenesc

Este un eveniment care a adunat atât membrii ai comunității, membrii ai asociației, voluntari care să contribuie la ceea ce înseamnă menținerea coloristică a caselor, a gardurilor, din această zonă atât de superbă.

Discutăm de ceva vreme cu primarii, cu liderii comunităților, care au oferit  cel mai mare efort în desfășurarea acestui eveniment. Cu ajutorul unui sponsor, nu putem vopsi fără o vopsea, și nu orioce vopsea, o vopsea ecologică, bazată pe apă.

Până la urmă suntem în Delta Dunării și suntem obligați să folosim materiale ecologice, pe cât posibil. Am reușit să organizăm acest eveniment pe ne dorim să îl permnentizăm în fiecare an. Este un semn bun că comunităție rezistă, sunt în stare să aibe această legătură între oamenii mai cu experință și cei tineri, cărora le transmit obiceiurile și tradițiile locului.  
 
Daca ne referim la Deltă, ne referim la natură, la locuitorii Deltei, cei care sunt păstrătorii și continuatorii tradițiilor seculare. , a precizat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării

Din fericire, Delta nu are un sezon estival

Din fericire, Delta nu are un sezon estival. Este vorba de un sezon mai lung, din aprilie până în noiembrie. Avem grad de ocupare, în acest moment,  de 75-85% , grad de ocupare bun, spunem noi. Turiștii au început din ce în ce mai mult să-și rezerve vacanțe în timpul săptămânii, și nu neapărat în weekend. Ceea ce este un semnal pozitiv, vis a vis de categoria de turiști care vizitează Delta, de ceea ce ei își doresc să obțină prin petrecerea unei vacanțe în Deltă.


Este un lucru îmbucurător că turiștii caută să viziteze Delta într-un ritm lent, alături de un ghid autorizat care să le prezinte natura., a spus Țibuleac

Ce trebuie să știe turiștii despre accesul în Delta Dunării

Accesul în Delta Dunării se plătește  printr-un simplu SMS, cum e și trecerea barierei de la Fetești. Nu este nimic complicat, suma este absolut derizorie din punctul meu de vedere. Este vorba despre 5 lei pe zi, cu reduceri dacă achiziționezi pe o perioadă mai lungă. Există această obligație a turistului de a-și achita taxa de rezervație.
 
Dacă turistul dorește să pescuiască, poate să-și achiziționeze tot prin sms din aplicațiile puse la dispoziție de ARBDD, permis de pescuit gratuit., a mai menționat președintele Asociației Delta Dunării.  

  Interviul integral poate fi urmarit aici.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Am făcut demersuri către ministrul transporturilor pentru identificarea unor soluții urgente de rezolvare“ Cursele de pasageri din Deltă, suspendate de transportatorul de stat, Navrom Tulcea

28 Jun 2022 1072

România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în patrimoniul mondial UNESCO

16 Nov 2021 1378

Intervenție de urgență! O barcă s-a răsturnat în Delta Dunării!

14 Nov 2021 1439

Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, marcată la 01 septembrie. Cum s-a făcut recunoașterea valorii universale a Deltei Dunării

31 Aug 2021 1436

Investiții în Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea. Lucrări la terminalul de pasageri, la drumurile de acces, dar și parcări pentru autoturisme

07 Aug 2021 2359

Păsările, „cartea de vizită” a acestui paradis Oaspeții de vară ai Deltei Dunării (galerie foto)

25 Jul 2021 1736

Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac, despre somnul african, o specie invazivă descoperită în Delta Dunării (video)

13 Jul 2021 2106

Anunț de la ARBDD. Vizați, pescarii comerciali din Rezervația Biosferei Delta Dunării

29 Jun 2021 1653

Cercetătorii INCDDD au reușit confirmarea cuibăritului stârcului de cireadă în Rezervația Biosferei Delta Dunării

23 Jun 2021 1639

Un loc spectaculos în orice anotimp. Luna lui Florar în Delta Dunării

15 May 2021 2594

Simbol al dragostei și fericirii Au reapărut cocorii în Rezervația Biosferei Delta Dunării! (video)

27 Mar 2021 2466

15 Martie-15 Aprilie, Luna dedicată Pădurii Să nu uităm să protejăm acest plămân viu al planetei

16 Mar 2021 2117

Prima ninsoare din acest an în Delta Dunării

13 Jan 2021 1881

ARBDD A crescut numărul de pelicani creți în Europa

23 Dec 2020 1702

ARBDD Acțiuni de control și ecologizare în zona Somova-Parcheș (galerie foto)

24 Sep 2020 1874