ZIUA-n amiaza mare Colonelul Corneliu Pavel, despre submarinul Forțelor Navale Române



Navele NATO au fost, anul trecut, în mod continuu, in Marea Neagră, timp de 208 zile, din care 20 cu escală în portul Constanța. Au participat la mai multe misiuni și exerciții planificate din vreme.

 
Pentru 2022, sub comanda NATO și a țărilor partenere, grupările navale sunt pregătite pentru mai multe exerciții și misiuni, care pot fi suplimentate in funcție de evoluția situației de securitate în Marea Neagră. Despre toate acestea, dar mai ales despre ce inseamnă, cu adevărat, Forțele Navale Române vom afla de la colonelul Corneliu Pavel, invitat al emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, vineri, 28 ianuarie, ora 13,00.
 
„Din anul 2003 suntem în București”, spune colonelul Corneliu Pavel 

„Face parte din aramata României, alături de celelalte forțe armate”, precizând că Forțele Navale Române fac parte din NATO. 

„La mare, avem nave și structuri luptătoare”, adaugă acesta

„Submarinul este o capabilitate de-a noastră pe care o utilizăm în prezent pentru antrenamente, pentru lupta împotriva submarinelor. A intrat în dotarea Forțelor Navale Române în anul 1986 și, conform procedurilor, după 10 ani trebuia să intre într-o reparație capitală”

„Orice insituție sau asociație trebuie să fie autorizată pentru realizarea activităților de scufundare”

„Pe coasta României sunt șapte faruri de aterizare, le spunem noi, clasate la Mangalia, Tuzla, Constanța, Midia, Sf. Gheorghe, Sulina, Gura Portiței. În afară de aceste faruri, din ssistemul de semnalizare de pe coastă fac parte farurile mai mici plasate în porturi” 

Toate aceste faruri aparțin de Forțele Navale Române. 


La Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare se pot simula toate exercițiile desfășurate de echipele Forțelor Navale Române pe mare. 

Toate informațiile despre imaginea completă a marinei militare române se regăsesc website-ul pe www.navy.ro. 

„Ne descurcăm foarte bine pentru că din anul 2014 până acum am participat la numeroase misiuni și exerciții”

În anul 2021, navele partenere au fost prezente în Marea Neagră timp de 208 zile, 34 de nave. Dintre acestea, în 20 de zile navele au făcut escale în Portul Constanța. 

„Trebuie să luăm în calcul în anul 2022 și exercițiile care sunt planificate de România, de Bulgaria, de Ucraina și de Turcia. Ucraina este țară parteneră (...)”

„(...) Se poate suplimenta numărul de nave participante la exerciții. Se poate suplimenta numărul de exerciții pe care le organizăm (...) să avem o prezență navală constantă. Marea Neagră este o mare liberă pentru navigare cu respectarea regulilor”

„În primul rând, misiunea principală a noastră este aceea de apărare, așa că, prin toate obiectivele pe care ni le-am propus, prin misiunile și toate activitățile pe care le desfășurăm, noi asigurăm pacea și securitatea țării noastre”

„În ultimii ani, bugetul de 2% alocat Ministerului Apărării, din acesta, procentul care ne revine nouă ne-a permis să rulăm numeroase programe de reparații și achiziții”

Elicopterele vor intra într-un program complex de reparare și modernizare. 

„Noi reprezentăm România (...) și misiunea principală este de a asigura pacea și dezvoltarea țării noastre, alături de celelalte forțe din Armata României”

Acesta a precizat că în acest moment, Constanța nu reprezintă un punct vulnerabil. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru marți, 02 aprilie 2024. Tensiuni în relațiile sentimentale pentru una dintre zodii

02 Apr 2024 818

#ConstanțaEsteBine 27 noiembrie 2023. Lună plină în Gemeni

27 Nov 2023 1190

Pubelă de gunoi furată din fața unei curți, în plină zi. Totul s-a produs în cartierul Coiciu din Constanța (VIDEO)

02 Mar 2023 2734

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 3356

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1763

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1665

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2625

ZIUA-n amiaza mare Deputatul Cristina Dumitrache despre propunerea legislativă de legalizare a cannabis-ului medicinal (VIDEO)

01 Jul 2022 1444

Cristina Dumitrache, la ZIUA-n amiaza mare

30 Jun 2022 1557

ZIUA-n amiaza mare Președintele executiv al IICCMER, Daniel Șandru, despre implicarea instituției pe care o conduce în proiectul restaurării Cazinoului din Constanța (VIDEO)

24 Jun 2022 1768

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru la ZIUA-n amiaza mare

23 Jun 2022 1939

Chițac, despre lipsa toaletelor publice în Constanța. „Le-am reinventat pe cele care existau”

21 Jun 2022 1695

ZIUA-n amiaza mare Abandonat de partidele din coaliția locală, Vergil Chițac cere sprijinul constănțenilor. „Mi-am scos dopurile din urechi”

18 Jun 2022 6030

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 2005

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 2480