13 May, 2022 13:21
1507
Prima etapă a fost mai puțin vizibilă de către populație. Cine s-a autorecenzat a observat că există deja date preîncărcate de al instituțiile statului: de la ITM, de la ANAF. Au fost încărcate mai multe variabile în sistem. Când te autorecenzai, îți găseai ocupația, locul de naștere , dar și domeniul unde lucrează.
A început autorecenzarea, etapă în premieră pentru România. Colectarea durează mai mult, dar rezultatele finale vor veni foarte repede. Cele provizorii. Datele despre o populație rezidentă se vor obține acum, dar nu vor fi date finale., a spus Directorul Direcției Județene de Statistică, Monica Eliana Constantin.
Este unul al popiulației și al locuințelor. Este calcul populației rezidente. Populația reziedentă la nivel de UAT nu mai este disponibilă acum. Recensământul are informația în premieră că se ia în calcul locuința unde locuiește omul efectiv. Recensământul nu este buletin, este despre reședință.
Acest recensământ trebuia să se desfășoare anul trecut , dar a fost amânat din cauza pandemiei., a mai adăugat Directorul Direcției Județene de Statistică, Monica Eliana Constantin.
Vom afla date despre locuințe, despre nivelul de trai. Sunt aceleași întrebări despre locuințe. Acum s-au creat discuții pentru că a fost online. Informațiile pe care le aflăm sunt importante pentru comunitate. Oamenii sunt sfătuiți să își declare corect naționalitatea. spune Directorul Direcției Județene de Statistică, Monica Eliana Constantin.
Datele din recensământ sunt date fără de care un stat nu poate merge mai departe. E foarte important. Administrațiile locale sunt primii interesați și primii care se folsoesc de ele.
Putem vedea evoluția la 10 ani a unui societăți și este și o obligație a statului român. Unele state au reușit să își facă recenzarea de anul trecut. Sunt state la care autocenzarea are o istorie lungă. , a mai precizat Monica Eliana Constantin.
Avem 214.000 de chestionare, ne apropiem aproximativ de 35%. Ca și număr de chestionare suntem pe locul 10 în România. La nivel de chestionare, nu suntem chiar așa fruntași. , spune Monica Eliana Constantin la ZIUA-n amiaza mare.
„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite”, a spus şeful INS.
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: