„ZIUA-n amiaza mare” Mircea Panaitescu, cel mai longeviv motociclist din România, despre secretul tinereții și despre cum s-a cunoscut cu partenerul lui, Margareta

Mircea Panaitescu, Sursa foto: ZIUA de Constanța
Domnul Mircea conduce motociclete de 64 de ani, cu ultima lui achiziție, „de proveniență sovietică”, având la bord 38.000 de kilometri. Doamna Margareta, prietena lui mai tânără cu 24 de ani, spune că „domnul Mircea este născut pe motocicletă”.


În emisiunea „Ziua-n amiaza mare”, de vineri, 25 martie, aflăm printre altele, care este secretul tinereții lui Mircea Panaitescu, ce alte pasiuni are, ce își propune pentru viitor, ce își dorește el cel mai mult.
 

Este însoțit de partenera lui, Margareta, care nu îl scapă din ochi. De altfel, special pentru ea și-a cumpărat domnul Mircea motocicleta Ural, cu ataș. Să o aibă mereu alături pentru a-l atenționa în caz că nu este atent în trafic. Cei doi ies zilnic la plimbare cu motocicleta, indiferent de vreme. Și, de câte ori sunt invitați de membrii clubului motocicliștilor DarkKnights, răspund prezent.

 
La rândul lui, Mircea Labeș, membru activ al clubului DarkKnights,certificĂ, la „ZIUA-n amiaza mare”, cât de pozitivă este influența motociclistului veteran în acțiunile organizate pentru ajutorarea celor nevoiași sau pur și simplu când ies împreună, cu motoarele, la plimbare.


În debutul interviului, Mircea Panaitescu vorbește cu mândrie despre motocicleta lui. 
 

 
Motocicleta mea are toate dotările moderne. A fost 14.500 de euro. Am făcut cu ea 38.000 de km cu ea. Sunt motociclist profesionist din 57. Nu mi-au plăcut motocicletele în doi timpi.



Copilotul meu, care stă lângă mine, pe motocicletă este Margareta. Ea, dacă fac o greșeală, mă atenționează, mă bate pe picior. Am fost în Austria cu ea, mergem în fiecare an în 5-6 locuri unde se întrunesc motocicletele cu ataș.  

 
 

Margareta, despre domnul Mircea

 

Domnul Mircea este născut pe motocicletă. Face în curând 64 de ani de când conduce fel de fel de motociclete. Eu îl cunosc de 8 ani, eu sunt mai tinerică. Deși suntem generații diferite, ne înțelegem. În contrast, domnul Mircea e mai tânăr de când mine. Are un anumit spirit. Siguranța călătoriei cu motociceta stă în sufletul nostru. Eu știu să supraveghez foarte bine. Domul Mirecea cârmuiește această motocicletă ca pe o jucărie.

 
 
De ce a ales Mircea Panaitescu o motocicletă cu ataș
 

 
Am cumpărat o motocicletă cu ataș.Am știut să merg pe acest tip de motocicletă din tinerețe. Cel care mi-a adus-o , nu mi-a dat-o până nu m-a pus să merg cu motocicleta dânsului, să vadă dacă știu să o conduc. , a spus Mircea Panaitescu.


 
Domnul Mircea, despre accidentele de motocicletă avute
 
 
 

Nu am avut accidente până acum. Sunt întreg, nu am nimic! Urc, cobor de pe motocicletă. Eu sunt motociclist activ. Am fost de multe ori la Vama Veche., menționaează Mircea Panaitescu.   
 

 
Cea mai frumoasă amintire de motociclist

 

Cea mai frumoasă amintire de motociclist a fost în 2018, când am ajuns în Austria. (...) Nu am un secret al longevității. Dumnezeu îmi dă! Secretul este să fii cumpătat. Să mănânci câte puțin din toate.

 
 

Este important să știi pe unde să mergi cu motocicleta. Trebuie să fii atent. Când e vânt nu mă dezechilibrez. Am ieșri cu motocicleta zilnic, doar dacă nu plouă. Dar dacă ne prinde în marș, am și echipament de ploaie. Suntem îmbrăcați. Alți motocicliști trag pe dreapta dacă plouă. Noi tragem pe dreapta, ne îmbrăcăm și mergem mai departe. , a mai spus cel mai longeviv motociclist din România.

 
 
Experința covid pentru doamna Margareta și domnul Mircea
 

Noi nu ne-am ferit de coviud pentru că am considerat că avem grijă de noi, avem o rezistență a organismului, mai ales prin activitatea aceasta pe care o avem noi cu motocicleta. Ane-am luat măsuri, nu am fost în anturaje mari, nu ne-am expus. Am faăcut foarte multăplajă la Techirghiol, unde nu este foarte multă lume. Am păstrat distanțarea fizică., a spus doamna Margareta.
 
 
Am trecut și pe la Corbu, să vedem despre ce este vorba. Mircea nu e așa amator de baie, are o frică de înălțime și de apă. În spațiile cu multă apă are o reținere, spune doamna Margareta despre domnul Mircea.

 
 
Cum s-au întâlnit domnul Mircea și doamna Margareta
 
 

Eu nu sunt constănțean. Sun născut la Moreni, părinții mei au fost buzoieni. Am făcut ASE-ul la București. Soția mea a murit în 2005. A fost inginer mecanic.  Am rămas singur, din 2005 până în 2014. Întâmplarea a fost să mă întâlnesc cu Margareta. Acum locuim împreună. Eu locuiam în Căminul de Bătrâni, spune domnul Mircea.
 
Ne-am cunosct pe strada, deși locuiam în Km5 amândoi. El o plimba pe soția lui cu căruciorul, eu aveam bicicletă, dar nu ne văzusem până atunci. Nu ne-am văzut niciodată. Prin mai 2014, pe stradă, mi-a atras atenția. Ne-am condus reciproc până la colțul străzii, completează doamna Margareta. Pe 14 mai când a făcut 84 de ani, i-am dus un tort. 



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA-n amiaza mare Mircea Panaitescu, motociclistul nonagenar care vrea prelungirea permisului de conducere

26 Mar 2022 2400

Mircea Panaitescu, cel mai longeviv motociclist din România, la „ZIUA-n amiaza mare”

24 Mar 2022 3079

Constănțeanul Mircea Panaitescu, la 90 de ani, călare pe motoare. Ce a făcut după ce a apărut în emisiunea „La Măruță”

30 Aug 2020 2807

#ConstantaEsteBine Călare pe motoare la 90 de ani. Constănțeanul Mircea Panaitescu așteaptă să pornească din nou la drum

22 May 2020 4005