ZIUA-n amiaza mare Parlamentarii „boboci“ din PNL și PSD Constanța, despre primul lor an de activitate în Parlamentul României


 
  • Invitații ediției de vineri, 5 noiembrie, ora a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare“, sunt cei mai tineri reprezentanți ai județului Constanța în Parlamentul României: senatorul PNL Septimiu Bourceanu și deputatul PSD Lucian Lungoci.  
  • ZIUA-n amiaza mare poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
Senatorul PNL Septimiu Bourceanu și deputatul PSD Lucian Lungoci și-au început activitatea politică din vreme, fiecare în partidul pe care l-a preferat, ca membri ai organizațiilor de tineret.
 
Odată cu experiența politică, în funcție de accederea partidelor lor la guvernare, liberalul Septimiu Bourceanu și social democratul Lucian Lungoci au acumulat și experiență managerială, fiind numiți directori în instituții publice.
 
Potrivit rapoartelor de activitate, pare că amândoi au avut succes. La un moment dat, au fost și „colegi” într-o alianță politică de răsunet. Alianță pe care, acum, unii dintre politicienii celor două partide ar dori-o reactivată.
 
La „Ziua-n amiaza mare”, cei doi invitați vorbrsc despre primul lor an de activitate în Parlamentul României, despre modul în care au reprezentant Constanța în acest for. Cât de activi au fost.
 
Având în vedere că, în PSD și PNL Constanța, au funcții importante, Lucian Lungoci și Septimiu Bourceanu sunt invitați să facă o radiografie a actualei situații politice, pe fondul crizei guvernamentale, crizei sanitare și, nu în ultimul rând, energetice.

 Cei doi boboci DIN PNL si PSD, despre situația USL
 
Bourceanu a spus la ZIUA-n amaiza mare, că liderii naționali au avut capacitatea să stea la masă, ceea ce un lucru important, un prim pas. 

Urmează ca în următoarea perioadă, toate partidele să aibă Biroul Național, fiecare să analzieze varianta cea mai optimă pentru fiecare partid în parte. Liderii naționali au avut capacitatea să stea la masă, ceea ce un lucru important, un prim pas. Este important să asculți argumentele și să pleci de la ce te unește , nu de la ceea ce te desparte.
 
Astăzi suntem într-un context.Trebuie să ținem cont de ele. Eu zic să așteptăm hotărârile fiecărui partid. Astăzi, toți liderii politici au înțeles că trebuie să stea la masă. Este necesar să avem capacitatea să nu fim radicali, să găsim o cale ca România să depășească acest context.   

Lungoci a precizat că atunci când creionezi un program de guvernare, cu măsuri aplicabile, dar trebuie să discuți mai întâi cu oamenii. 

Spuneam la început că suntem într-o situație de criza, în care partidele politice trebuie să colaboreze, să găsească o soluție. Trebuie ascultate sindicatele, patronatele, oamenii.


Creionezi un program de guvernare, cu măsuri aplicabile, dar trebuie să discuți mai întâi cu oamenii. Acest lucru trebuia să se discute cu un an înainte. Dar...niciodată nu e prea târziu.  

Bourceanu spune că sunt foarte puțini oameni care au capacitatea să unească.

Doi luni situații de urgență. Atunci România a luat decizii bune. S-a revenit în vară, la o așa-zisă normalitate. În valu doi și trei s-au făcut dezbateri. Și acum se fac. În comisia de sănătate, Streinu Cercel are un important punct de vedere.
 
România a avut capacitatea să depășească în condițiile date. Ni s-a dat un raiting bun.

Cîțu spunea că el este cel mai mare inamic al PSD –ului.
 
Lungoci vorbește despre alianța PSD-PNL

Am văzut declarațiile premierului. S-a ajuns la jigniri față de PSD (de ex: cititul n-a omorât pe nimeni).
 
Ei conștientizează că situația nu este deloc roz, și de aceea au ales să meargă umăr la umăr. Eu nu cred ce spune premeirul Cîțu, că stăpânim pandemia. Situația este prost gestionată. Suntem într-o situație la final de an 2021, într-o situație critică, din punctul meu de vedere. Suntem fruntașii europei la capitolul Decese.
 
Aceasta colaliție sper să treacă peste orgolii, să iasă cele mai bune idei și soluții cu care să reușim să ne revenim.

Au apărut și reacții la noua coaliție, îndeosebi Orban care a spus că nu va vota această coaliție.  
 
Bourceanu spune că sunt foarte puțini oameni care au capacitatea să unească.

După orice alegeri, fiecare susține un candidat. Unul câștigă, celălalt pierde.  Numai unul câștigă. Imediat după acest moment, trebuie începută reconcilierea. Adică, nu trebuie lăsat sentimentul că ai pierdut să producă o ruptură.

Orice om care pleacă dintr-o organizație este o pierdere. În momente grele, eu cred că sunt foarte puțini oameni care au capacitatea să unească. Mă așteptam ca Orban, care a gestionat primul an de pandemie, a condus PNL să fie un motor al acestei concilieri. PNL i-a oferit tot ce și-a dorit. 

Bourceanu a spus la ZIUA-n amiaza mare că cel mai mare pericol care rezidă în toate negocierile reprezintă orgoliul.

E bine să avem păreri diferite. Dar nu trebuie să ne canalizăm doar pe diferențe. Putem găsi varinate comune. Fie ca e USR, fie că e PSD. Nimeni nu deține absolut ca să rezolve problema.
 
USL când s-a construit a fost o alianță între două partide care și-au păstrat și viziunea și doctrina.
 
Cel mai mare pericol care rezidă în toate negocierile reprezintă orgoliul. Aș vrea să vad ce capacitatea au liderii politici să-și gestioneze orgoliul, în perioada următoare. Nu se văd proiectele gestionate mai eficient. 

Bourceanu spune că în Comisia de Sănătate, unde și el activează, lucrurile decurg bine. 

În Comisia De Sănătate, condusă de Streinu Cercel lucrurile decurg foarte bine. De la începutul mandatului nu au existat scandaluri în această comisie. Cea mai mare parte din oameni, provin din sistemul sanitar. Avem discuții, și la final, după ce fiecare și-a prezentat ideile, se ia o soluție. 

Lungoci despre eliminarea taxei de pod

La Comisia Transporturi am funcționat foarte bine. Avem puncte comune și discutăm despre eliminarea taxei de pod. Este un proiect inițiat de 67 de parlamentari. Am reușit să-l repunem pe circuit, pentru că era pe lista de respingeri.
 
Eu am toată speranța că reușim în primăvară, până în vară, să scoatem această taxă.

Bourceanu și Lungoci, despre moduul actual de administrare al Constanței 
 
Bourceanu a spus că în acest an și jumătate s-au petecut multe lucruri în Constanța, situații care au trebuit să fie gestionate. 

Există un set de probleme. Pentru unele s-au identificat și soluții. Descoperi lucruri de care nu știai și cauți soluții. Am fost mirat de lipsa de asumare a unor colegi din Consiliul Local PSD.

Sunt multe lucruri de făcut, cu situații pe care nu le putea prevedea nimeni. În acest an și jumătate s-au petecut multe lucruri în Constanța, situații care au trebuit să fie gestionate. Sunt proiecte care sunt în implementare.

Ne dorim să găsim o zonă în care lumea să înceapă să vadă ceea ce se întâmplă. Sunt și lucruri care încep să se vadă.

Lungoci spune despre primarul Chițac că este total depășit de probleme.

Îmi pare rău că s-au întâmplat multe lucruri în jurul primarului în această perioadă. Nu a putut să rezolve adevăratele probleme ale constănțenilor. Primarul e depășit total de probleme.

Nu a reușit să rezolve o mare parte din probleme constănțenilor. Avem un an și ceva de adminsitrație locală a lui Chițac. Nu s-au preocupat de adevărarele probleme. S-au dus într-o zonă care le creează deservicii. 

Interviul integral îl puteți urmări aici
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu Online Avocata Laura Andrei – de ce Zona Peninsulară și nu alt cartier al Constanței?

15 Jan 2022 2409

De unde și-a achiziționat Simona Halep rochiile de nuntă. „Îmi place să mă bucur de lucrurile frumoase“ (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 2156

ZIUA-n amiaza mare” Președintele SNPPC, Vasile Zelca, despre lupta polițiștilor în prima linie a stării continue de alertă și activitățile de verificare a carantinaților și izolaților

14 Jan 2022 735

#DobrogeaDigitală „Rămân un supus loial şi nu voi fi niciodată o pedică pentru patria mea”

14 Jan 2022 1723

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, la „ZIUA-n amiaza mare”

13 Jan 2022 842

Magistrat de la Curtea de Apel Constanța, admis la interviul pentru Curtea Supremă! Al treilea în ultimii trei ani (DOCUMENT)

13 Jan 2022 328

ZIUA LIVE Cum ne poate proteja poliția în cazul violenței în familie sau în școli

12 Jan 2022 580

ZIUA LIVE. „Am mers la Spitalul de Boli Infecțioase unde am găsit o stare de spirit debusolantă, o apatie din perspectiva lucrărilor care se întreprind”

12 Jan 2022 1137

ZIUA LIVE Liderii USR Constanța, despre vizita ministrului sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

11 Jan 2022 811

ZIUA LIVE. Totul despre contractul încheiat de Primăria Constanța cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

10 Jan 2022 891

ZIUA-n amiaza mare Armenii și rușii lipoveni în sărbătoare. Crăciunul în pandemie

08 Jan 2022 1087

Crăciunul pe stil vechi. Liviu Merdinian și Nicolae Artion, liderii armenilor și rușilor lipoveni, la „ZIUA-n amiaza mare”

06 Jan 2022 820

Bancul zilei Un tânăr la interviul de angajare

05 Jan 2022 828

ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac - „Nu există voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”! (VIDEO)

05 Jan 2022 1208

Antrenorul italian Fabio Capello propune ca toţi fotbaliştii care refuză vaccinarea împotriva Covid-19 să aibă salariile reduse

04 Jan 2022 536