„ZIUA-n amiaza mare” Tarifele pentru minivacanța de 1 Mai, dar și pentru sezonul estival, la malul mării

Imagine de pe litoralul românesc, foto: ZIUA de Constanța
Mai mulți hotelieri, manageri de restaurante, cluburi, terase și agenți de turism de pe litoral sunt invitați, vineri, 15 aprilie, la „ZIUA-n amiaza mare”.
  
Aflăm cât de pregătit este litoralul românesc pentru deschiderea sezonului estival, mai exact pentru minivacanța de 1 Mai.
 
Este perioada încare zeci de mii de turiști dau năvală în stațiunile de la mare, mai ales la Vama Veche și în nordul stațiunii Mamaia.
 
Anul acesta lipsesc evenimentele dedicate de către autoritățile locale începutului de sezon estival. La fel ca în ultimii ani, de altfel. De bază rămâne implicarea operatorilor privați, ale căror oferte de distracție pe plajă, în cluburi, în corturi, dar și pe mare sunt de nerefuzat. Festivaluri și concerteîn care performează vedete autohtone și străineau loc la Mamaia, Costinești, Olimp, Vama Veche. Nu lipsesc nici evenimentele gastronomice.


Aflăm tot azi, informații despre tarifele pentru minivacanța de 1 Mai, dar și pentru sezonul estival propriu-zis. Nu sunt uitate demersurile pe care le fac operatorii din turism pentru a găsi deschidere la autoritățile locale și centrale pentru promovarea litoralului românesc.
 
După „lupte seculare“, o parte dintre solicitări par să fie rezolvate. De exemplu, pentru operatorii din Mamaia, există speranțe ca porțiunile de plaje extinse anul trecut să poată fi folosite de aceștia pentru a oferi turiștilor servicii gratuite. Mai multe, la „ZIUA-n amiaza mare”.

 

Deschidem de 1 mai, am pregătit pachete turistice. Avem cazarea începând de la  300-350 de ron pe zi, camera dublă cu mic dejun inclus. Avem rezervări, primele începând din ianuarie., spune Lahme Bolat, unul dintre manageri hotelieri de la malul mării.

 
 

Newton JohtIraj, an angajat din Sri Lank într-unul din hotelurile de mamul mării a căpătat deja vechime . Lucrează de 3 ani în cadrul hotelului.
 

Îmi place să lucrez ca barman. E ok aici. Eu ajut, dar lucrez și la bar. Acum am învățat să fac capuccino, cocktail.

 

 
Eforie Nord se află pe primul loc , în rândul celor mai căutate stațiuni. Urmează Mamaia și vine din urmă Neptun. Se fac investiții masive în Neptun și Olimp. Mamaia începe să cadă de pe primul loc. , a spus Nicolae Bucovala, președinte FPTR.

 

 

 
Este primul an în care avem această veste bună, după ultimii trei ani, este anul în care nu mai avem restricții legate de pandmeie. Ne așteptăm la o creștere a cererii. Ne așteptăm la un sezon complicat, deși nu avem aceste restricții, avem o situație la granița României, care a creat totuși o situație de îngrijorare în piață.Dar, credem totuși că va fi o cerere mare penntru sezonul estival, mai ales că avem și vouchere de vacanță., spune Ionuț Nedea, director Agenție de Turism.

 

Situația rezervărilor pentru minivacanța de 1 Mai și pentru sezonul estival
 

În ceea ce privește vacanța de 1 mai e perioada în care se fac rezervările destul de intens. Se fac rezervări cu 2-3 săptămâni înainte. Ne așteptăm să fie plin litoralul.

În ceea ce privește litoralul, putem să spunem că suntem la același nivel al vânzărilor cu cele de anul trecut. Lucru care în contextul actual este îmbucurător. Din cauza majorării prețurilor, cam tot ceea ce înseamnă produs legat de turism, prețurile au crescut pentru că și costurile au crescut. , a mai spus Ionuț Nedea, director Agenție de Turism.


Interviul integral poate fi urmărit aici

 

Adrian Sasu vorbește la ZIUA-n amiaza mare despre distracția pe mare.
 

Este singurul iaht catamaran, dispus pe 3 punți, cu un grad de ocupare deosebit, 800 până la 1000 de persoane. Este o disctracție care început foarte bine de anul trecut. A mers foarte bine. Pentru anul acesta ne așteptăm la o creștere de pe urma rezultatului de anul trecut. Experința de anul trecut, ne-a arătat că e bine să ai rezervare din timp. Oferim două tipuri de distrreacție: una pentru toată lumea, de genul club pe mare și o distracție pentru familii, incluzând și copii. Anul acesta vom oferi posibilitatea unei ieșiri în familie. Rezervările se fac online pe site, plătesc acolo totul.

 
 Mini festival pentru o minivacanță
 

Anul acesta vom face un mini festival pentru o minivacanță. Vom avea 10-11 DJ invitați în cele trei zile. Îl vom încununa pe 1 Mai într-o experință pe prima punte, cu prezența lui Horia Brenciu. Participă nume mari din industria românească, constănțeanul Vali Bărbulescu va fi prezent în seara de 1 Mai. Vom avea și o DJ-iță. , a mai precizat Sasu. 

 
Corina Martin, președinte de onoare RESTO, spune la ZIUA-n amiaza mare că vânzările pentru 1 Mai au început să de dezmorțească. 


Pentru 1 Mai avem tineri, foarte tineri, și familii cu copii dacă vremea va fi frumoasă, care se vor înscrie și vor cumpăra pachetele de vacanță cam pe ultima sută de metri. Este important să comunicăm mai repede evenimentele. Oamenii sunt atrași de o destinație dacă acolo se întâmplă ceva. , a spus Corina Martin. 




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Proces amânat între un hotel din județul Vâlcea și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

18 Apr 2024 228

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 398

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 369

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 626

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1026

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 593

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1171

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 532

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 454

De 1 Mai și Paște, CFR suplimentează trenurile spre litoral

14 Apr 2024 499

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 708

Volei După trei victorii cu Știința Bacău, CSM Constanța și-a asigurat prezența în Divizia A1 și pentru sezonul viitor

14 Apr 2024 539

Afaceri Constanța Un nou hotel de pe litoral își caută proprietari. Aparthotelul Tudor By Dedal din Mamaia Nord se vinde pentru 3,2 milioane de euro

13 Apr 2024 871

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1042

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 775