Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

Ziua Națională a României Militarii din Forțele Navale Române participă la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, în București, Constanța, Mangalia, Năvodari, Tuzla, Brăila și Tulcea.  Totodată, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Național.

În București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale vor depune, joi, 1 Decembrie, o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 09.00, iar două detașamente, alcătuite din militari din subordinea Comandamentului Flotei, studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor defila la Parada Națională, organizată în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, sub conducerea locțiitorului Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Liviu Coman., transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

La Constanța, marinarii militari vor participa joi, 1 Decembrie, la ceremonia militară și religioasă de depunere coroane de flori în memoria eroilor români, care va avea loc la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic, începând cu ora 09.00. După ceremonie, va avea loc Parada Militară, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, începând cu ora 11.00, pe Bulevardul Tomis (zona Capitol – Prefectură), la care defilează peste 450 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Poliția Locală, un detașament de parteneri militari străini cantonați la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și un grup de cercetași. Detașamentele pedestre vor fi urmate de aproximativ 60 de mijloace tehnice auto, iar cerul va fi survolat de 6 aeronave de luptă.

La Muzeul Național al Marinei Române intrarea va fi gratuită joi, 1 decembrie, în intervalul orar 10.00-16.00.

La Mangalia, militarii din garnizoană vor participa la ceremonia organizată în Piața Republicii, începând cu ora 09.00. La această festivitate, vor fi prezente și două delegații ale Uniunii Ofițerilor și Sergenților în Rezervă din Bulgaria, la invitația Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Filiala Mangalia, și a Ligii Maiștrilor Militari, Filiala Mangalia. Delegația din orașul bulgăresc Shabla este condusă de Președintele Consiliului Local din Shabla, Bulgaria, doamna Dr. Iordanka Stoeva, iar delegația din orașul Balcik este condusă de colonelul (în rezervă) Ivan Apostolov.

La Năvodari, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia organizată, la ora 11.00, de primăria din localitate la Troița Eroilor, iar la Tuzla marinarii vor participa la ceremonia de la Monumentul Eroilor, începând cu ora 09.00.

Potrivit sursei citate, Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” participă cu marinari și infanteriști marini la manifestările organizate, joi, 1 Decembrie, în garnizoanele Brăila, Tulcea și Babadag.

La Brăila, peste 60 de marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia organizată în Piața Independenței, începând cu ora 10.00, iar la Tulcea vor fi depuse coroane de flori la monumentul din ceremonia Cimitirul Eroilor, la ora 09.00, după care este planificată defilarea militarilor și a tehnicii de la unitățile militare tulcene, începând cu ora 11.00, pe Strada Isaccei.

Infanteriștii marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” vor participa la ceremonia militară de la Monumentul Eroilor din localitatea Babadag, începând cu ora 09.00, după care este planificat un marș cu tehnică militară, pe itinerarul Babadag-Jurilovca-Sarichioi-Babadag.

--

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2042

Ședinţă solemnă dedicată aniversării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, la Parlament

04 Dec 2023 675

Primăria Cumpăna, județul Constanța Mesajul transmis de Ziua Națională a României

01 Dec 2023 989

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu Mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2023 778

Editorial Unitate, mândrie și aspirații- Sărbătorind Ziua Națională a României

01 Dec 2023 927

IPJ Constanța „La mulți ani de Ziua Națională a României!”. Iată cum au defilat polițiștii în această zi de sărbătoare (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 876

LIVE Text Spectacol la Constanța de Ziua Națională susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale (Galerie FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1293

LIVE VIDEO ​Ziua Națională a României, sărbătorită în mod inedit la Constanța (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1052

Comandantul flotei, contraamiral Cornel Eugen Cojocaru, despre nava antimină care va ajunge înainte de Crăciun la Constanța (VIDEO)

01 Dec 2023 1268

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

01 Dec 2023 1838

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de Ziua Națională a Romnâniei „Toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să‑i dăm şansa unui nou început“

01 Dec 2023 681

Ziua Națională a României, marcată la Constanța. Prefectul Coșa a transmis un mesaj manifest (VIDEO)

01 Dec 2023 981

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1763

Sportul din Constanța, mesaje de Ziua Națională a României. „Oriunde, tot timpul, cu tricolorul, mândri!“ (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 959

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Defilare militară la Constanța, de Ziua Națională a României (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 3523