Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer. Palatul Victoria va fi iluminat în culorile și logo-ul simbol ales pentru această zi

  • Ciucă: Puterea exemplului celor care au învins cancerul poate avea un efect mobilizator și încurajator pentru toți cei care descoperă că au acest diagnostic

 Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer.

”Inițiativa de a institui Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer este un adevărat mesaj de speranță pentru cei care, din păcate, descoperă că au acest diagnostic. Puterea exemplului celor care au învins boala poate avea un efect mobilizator și încurajator, totodată. Încrederea că și tu poți trece peste o astfel de încercare înseamnă că ai deschis calea spre vindecare, cu sprijinul prețios al medicilor și acces la tratamente. În tot acest efort, rolul autorităților și al întregului sistem sanitar este însă la fel de important atât pe parcursul perioadei de tratament, cât și după vindecare.

Vrem ca acești oameni să știe că suntem alături de ei în bătălia pentru viață și că speranța lor are cu adevărat șanse să se împlinească. În acest sens, Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului, realizat sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale, cu experţi din Ministerul Sănătăţii, cu reprezentanți ai societății civile și cu pacienți oncologici va însemna o schimbare de paradigmă, de la schemele de tratament care sunt, uneori, destul de rigide, spre o medicină personalizată care presupune o diagnosticare mai precisă şi un tratament adaptat nevoilor fiecărui bolnav în parte. Prin acest Plan, România se va alătura țărilor occidentale în adoptarea tratamentelor inovatoare mai devreme decât până acum, se va pune accent și pe aspectul psihologic al tratamentului, dar mai ales pe partea de testări şi diagnostice timpurii, iar acest lucru presupune şi operaţionalizarea unui Registru Naţional al Pacienţilor Oncologici, care va da posibilitatea de a urmări evoluția fiecărui bolnav”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă. 


România are, începând din acest an, în prima duminică a lunii iunie, o zi dedicată celor care au reușit să câștige lupta cu o boală din spectrul oncologic.

Pentru a marca Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, Palatul Victoria va fi iluminat în această seară, între orele 21.00 și 23.00, în culorile și logo-ul simbol ales pentru această zi, Nufărul Galben.

Guvernul își exprimă astfel întreaga susținere față de demersurile menite să ofere încredere în posibilitățile de tratament și în șansele de vindecare, în paralel cu creșterea nivelului de informare a populației despre importanța prevenției și a diagnosticării precoce a cancerului - un diagnostic pe care mulți îl consideră fără speranță, dar pe care supraviețuitorii de cancer l-au depășit dând dovadă de o putere nebănuită, născută din speranță.Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în lumea showbiz Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 34 de ani

11 Jun 2024 1762

Doliu în muzica internațională A murit un mare nume al jazzului

15 May 2024 702

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1245

Risc de cancer în urma administrării medicamentului Zantac! Ce decizie a luat compania Pfizer

10 May 2024 713

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 903

CNAS, Valeria Herdea Vor fi incluse servicii gratuite pentru pacienţii neasiguraţi în Planul Naţional de Cancer

11 Apr 2024 530

O descoperire importantă cu impact în tratarea cancerului de sân

07 Apr 2024 719

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 907

Palatul Buckingham pregătește înmormântarea Regelui Charles al III-lea sub denumirea „Operațiunea Menai Bridge“

31 Mar 2024 13369

Kate, prințesa de Wales a anunțat că are cancer (VIDEO)

22 Mar 2024 1249

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 04 martie 2024

04 Mar 2024 430

De ce este importantă prevenția în tratamentul cancerului mamar?

22 Feb 2024 673

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 1109

Doliu în muzica internațională A murit starul american de muzică country Toby Keith

06 Feb 2024 723

Preşedintele Klaus Iohannis „Îi dorim regelui Charles recuperare completă”

06 Feb 2024 558