Ziua plimbărilor. Importanța „dozei de natură“. Cele mai indicate locuri pentru plimbările zilnice

  • Sunt studii care au analizat nu durata expunerii la natură, ci influența proximității de aceasta, ca de exemplu care este raportul de zone verzi în proximitea casei sau cât îți ia să ajungi la cel mai apropiat parc, iar din această perspectivă rezultatele benefice ale naturii asupra stării de bine sunt mediate de reducerea poluării aerului, discofortul termic resimțit, nivel socio-economic etc.
  • Cele mai indicate locuri pentru plimbările zilnice sunt  cele în apropierea unui lac sau izvor- murmurul apei va oferi un plus de relaxare a minţii şi a creierului.
La data de 19 mai este marcată ziua plimbărilor.

Mersul pe jos este una din cele mai bune modalități de a combate stresul și obiceiurile alimentare asociate. Se recomandă să meditezi, să dormi bine și să faci cel puțin acei 10000 de pași în fiecare zi. Plimbările lungi declanșează secreția de endorfine, diminuând în același timp nivelul cortizolului din organism.

Nu e nicio surpriză că timpul petrecut în natură este benefic în viața noastră.

Sunt studii care au analizat nu durata expunerii la natură, ci influența proximității de aceasta, ca de exemplu care este raportul de zone verzi în proximitea casei sau cât îți ia să ajungi la cel mai apropiat parc, iar din această perspectivă rezultatele benefice ale naturii asupra stării de bine sunt mediate de reducerea poluării aerului, discofortul termic resimțit, nivel socio-economic etc. Majoritatea oamenilor din ziua de astazi traiesc in orase si petrec foarte putin timp în natură, comparativ cu generațiile din trecut care petreceau mai mult timp în natură, în zone cu spațiu verde. Concluzia specialiștilor a fost că „ieșirile în natură“ ar putea fi o modalitate ușoara si imediata de îmbunătățire a stării de spirit a celor care locuiesc la oraș.

În timpul plimbării este necesar să respirăm corect, inspirând regulat pe nas şi expirând pe gură, astfel avem grijă ca aerul nepurificat şi rece să treacă prin cavitatea nazală pentru a se curăţa şi purifica. De asemenea mersul trebuie să fie liber astfel încât braţele să se mişte în voie.  

Este absolut necesar să introducem în programul zilnic plimbările în aer liber, mai ales dacă nu avem timp să mergem la sală sau dacă avem un program de lucru prea solicitant. Cele mai indicate locuri pentru plimbările zilnice sunt  cele în apropierea unui lac sau izvor- murmurul apei va oferi un plus de relaxare a minţii şi a creierului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru joi, 29 februarie 2024. Provocările zilei sunt legate de bani

29 Feb 2024 920

Fotoreportaj Constanța Atmosferă de weekend pe Faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 805

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, declarat mort

16 Feb 2024 754

Peisaj de iarnă la Constanța! Parcurile și plaja acoperite cu o pătură albă de nea (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

20 Jan 2024 988

#DunăreaCălăuzăTuristică Plimbare pe canalul Filipoiu şi lacul Şerban - „Atmosfera limpede, îmbălsămată de miresme sălbatice ne transportă cu gândul la Ecuador“

10 Jan 2024 2015

Fotoreportaj Constanța Piața Ovidiu și Faleza Cazinoului, pline de oameni în prima zi a anului 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Jan 2024 1357

Invitație la plimbare pe faleza Cazinoului din Constanța! Vremea perfectă îmbie la relaxare la malul mării (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

29 Dec 2023 820

#ConstanțaEsteBine A doua zi de Crăciun

26 Dec 2023 983

Fotoreportaj Constanța Oamenii au ieșit la plimbare pe faleza Cazinoului în a doua zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Dec 2023 1095

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a scos constănţenii la plimbare pe faleza Cazinoului în prima zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 1646

Horoscop pentru joi, 21 decembrie 2023. La serviciu există tot soiul de neplăceri ascunse

21 Dec 2023 1272

Poluare pe mare în zona Farul Alb din Constanța! Miroase puternic a produse petroliere (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Dec 2023 1158

Plaja din Mamaia, după furtuna violentă din weekend! Ce au observat cei care au ajuns pe malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Nov 2023 2480

Fotoreportaj Constanța Zi de toamnă pe faleza Cazino. Oamenii se bucură de soare și frumusețea mării (FOTO+VIDEO)

22 Oct 2023 1333

Horoscop joi, 12 octombrie. Iubirea și implicațiile ei sunt temele principale ale acestei zile, pentru Taur

12 Oct 2023 1236