Actualitate

Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul

Zece zile lucrătoare. Acesta este termenul acordat de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor pentru ca reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii să reevalueze ofertele depuse de afacerişti pentru reabilitarea Cazinoului.
 
Termenul de zece zile lucrătoare se scurge de la data la care Compania Naţională de Investiţii a primit decizia CNSC prin care a fost admisă contestaţia formulată de firma Eldiclau împotriva desemnării parteneriatului patronat de Aedificia Carpaţi drept câştigătoare a licitaţiei. Decizia a fost transmisă CNI în data de 11 octombrie, iar la data de 12 octombrie a fost dată publicităţii. Astfel, termenul de zece zile lucrătoare ar urma să se împlinească în data de 24 octombrie.
 
Potrivit informaţiilor oficiale, licitaţia se află în acest moment în faza de evaluare financiară a ofertelor depuse. Ofertanţii au rămas aceiaşi. Cap de listă este asocierea de firme condusă de Eldiclau SRL, din care fac parte şi Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., Hoiura Electro Construct SRL, Facility Instal SRL, Telekom Romania Mobile Communications SA şi Helinick SRL. Următorii la rând sunt câştigătorii iniţiali ai licitaţiei, respectiv asocierea Aedificia Carpaţi S.A., Tehnoinstal, Schindler România SRL, Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL. Nu în ultimul rând, o a doua şansă au primit şi afaceriştii din asocierea SC Construcţii Erbaşu SA, Polarh Design, Concas şi Euras.
 

Preţul contractului, motiv de ceartă

 
Amintim că, prin decizia CNSC, a fost respins capătul de cerere din contestaţia Eldiclau prin care se cerea constatarea faptului că oferta depusă de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi ar fi neconformă şi inacceptabilă. Astfel, a fost anulat doar în parte procesul verbal privind evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformităţii acestora cu propunerile tehnice.
 
În acest context, mai trebuie readus în atenţie şi faptul că valoarea totală estimată a contractului privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa este de 60.070.645,4 de lei, însumând circa 13.350.000 de euro. Totodată, amintim şi faptul că oferta de preţ ce i-a asigurat iniţial contractul firmei Aedificia Carpaţi şi partenerilor săi a fost de 44.989.974 de lei, adică aproape 10 milioane de euro, fapt ce a nemulţumit, de asemenea, firma Eldiclau, considerându-l „un preţ de dumping“. Cu toate acestea, mai trebuie avut în vedere şi faptul că valoarea totală estimată a contractului, respectiv de peste 13 milioane de euro, reprezintă o sumă generoasă, în opinia experţilor în domeniu, iar reprezentanţii Aedificia Carpaţi ne-au declarat, în cadrul unor ediţii anterioare, că preţul oferit a fost unul înaintat în deplină cunoştinţă de cauză.
 
Toate aceste aspecte vor fi avute în vedere la reevaluarea ofertelor, sens în care constănţenilor le rămâne doar de aşteptat pentru a vedea care va fi rezultatul reluării licitaţiei.
 
Citeşte şi:
 
Licitaţie Cazino Constanţa
Compania Naţională de Investiţii, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele Aedificia Carpaţi şi Erbaşu SA
 
„Războiul“ înscrisurilor, pe soarta Cazinoului
Eldiclau, Compania de Investiţii şi Aedificia Carpaţi se „bat“ în acte la CNSC (document)
 
Aedificia Carpaţi vs. Eldiclau SRL, în lupta pentru Cazino
Petre Badea: „Firma acuzatoare este total lipsită de experienţă“
 
Parteneri şi subcontractori. Date complete despre societăţile care s-au „băgat“ în afacerea Cazinoul
 
Licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, aproape de sfârşit. Cine ar fi câştigătorul

Asocierile de firme care vor să ia banii de la CNI pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa! (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Renăscut în iulie 2022, cu expoziţia „Istoria Cazinoului“ Ce va găzdui Cazinoul după ce îşi va redeschide porţile. Interviu cu primarul Decebal Făgădău (video)

18 Jan 2020 2488

Ministrul Dezvoltării „Nu văd să mai existe, efectiv, niciun impediment pentru reabilitarea Cazinoului“

18 Jan 2020 1356

Editorial Emblema Constanței, de la agonie la extaz

16 Jan 2020 1013

„Îl putem salva şi o vom face. Va străluci“ Ziua în care Cazinoul a fost pus deasupra tuturor orgoliilor

16 Jan 2020 1390

Ministrul Dezvoltării "Sunt pentru alegeri anticipate"

15 Jan 2020 408

LIVE TEXT Ziua începerii oficiale a lucrărilor. Cazinoul va fi predat CNI (galerie foto)

15 Jan 2020 934

Ce se întâmplă azi la Cazino Începerea lucrărilor, de ziua lui Eminescu. Statuia poetului veghează de la câţiva paşi bătrânul edificiu

15 Jan 2020 1384

Imobil din staţiunea Mamaia, zona Cazino, va fi modernizat şi amenajat de R.H.C. City Crown SRL

14 Jan 2020 343

Ce s-a semnat la Bucureşti Cazinoul din Constanţa, tot mai aproape de reabilitare. „Vreau să văd cu ochii mei schelele pe Cazino“

14 Jan 2020 1802

A fost semnat Ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino! Care este data stabilită

13 Jan 2020 1516

A întocmit actele pentru restaurarea Cazinoului Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, din nou în atenţia judecătorilor

10 Jan 2020 732

Fotoreportaj Stabilopozii de la Poarta 1 au devenit personaje care animă şoferii ce parchează în zonă

08 Jan 2020 1414

Sub semnul contestaţiilor Radiografia reabilitării Cazinoului

31 Dec 2019 1944

Licitaţia pentru Cazino. A fost publicat anunţul de atribuire în SEAP. Procedura a durat peste şapte luni

28 Dec 2019 1341

Iubit şi plâns, deopotrivă, din toate colţurile lumii Cum a „mobilizat“ Cazinoul peste 16.000 de oameni

24 Dec 2019 1935