Zona istorică a Constanţei, transformată într-o bomboană Cum vrea Mazăre să aducă turişti (galerie foto)

piata_ovidiu.jpgPiaţa Ovidiu din Constanţa a devenit, ieri, locul de întâlnire al reprezentanţilor autorităţii locale, al deputaţilor şi senatorilor USL, care au participat la inaugurarea lucrărilor de restaurare şi reamenajare a zonei istorice a municipiului.

Astfel, au fost prezenţi prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, primarul Radu Mazăre, viceprimarii Decebal Făgădău şi Gabriel Stan, deputaţii Manuela Mitrea (Colegiul 8), Eduard Martin (Colegiul 6), Mircea-Titus Dobre, aspirant la un mandat de deputat în Colegiul 7, deputatul Mădălin Voicu (Colegiul 10), dar şi senatorii Alexandru Mazăre (Colegiul 3) şi Mircea Banias (Colegiul 4), liderul UNPR Constanţa George Lipoveanu.

După cum deja ne-a obişnuit, edilul Constanţei s-a lăsat aşteptat, apărând la eveniment îmbrăcat milităreşte şi cu nelipsita beretă roşie. „Decebal Făgădău a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba despre un proiect de vreo 3,5 milioane de euro, care vizează toată piaţa Ovidiu, străzile străzile dinspre Portul Tomis şi Portul mare, canalizările, scările de coborâre înspre Portul Tomis. Actuala pasarelă se va dărâma, deoarece se află într-o stare mare de degradare. În locul ei se va construi o altă pasarelă. Deja am început şi reabilitarea falezei, care va fi gata cam într-un an şi jumătate. La fel şi în Piaţa Ovidiu vom demara reabilitarea tuturor străzilor din zona peninsulară - un alt proiect derulat pe bani europeni, valoarea cărui a ajunge la 11 milioane de euro", a declarat primarul Radu Mazăre. În aceeaşi ordine de idei, edilul a precizat că, în lunile februarie-martie 2013, vor începe lucrările la şoseaua de coastă. „Vom începe lucrările şi la şoseaua de coastă: este vorba despre primul tronson de patru benzi din această lucrare", a mai spus Mazăre. „În acelaşi timp, cu aceste investiţii, în luna ianuarie, vom dezbate proiectul privind reabilitarea Cazinoului. Am discutat cu mai mulţi investitori am găsit o altă soluţie: să ne asociem. Noi vom veni cu Cazinoul, iar investitorul va veni cu banii în aşa fel încât să-l reabiliteze. Ca atare, putem spune că în ceea ce priveşte investiţiile private din zona peninsulară: Cazinoul, hotelul Hilton la care vor fi începute lucrările, precum şi investiţiile municipale pe bani europeni, vor face din ea o bomboană", a ţinut să se laude ediulul Constanţei.

Cum va arăta Piaţa Ovidiu?

Lucrările de restaurare şi reamenajare a Pieţii Ovidiu vor consta în executarea mai multor lucrări de construcţii, care vor pune în valoare edificiile istorice şi culturale din zonă. Pavajul se va realiza din plăci de granit. Vor fi amenajete zonele verzi prin completarea lor cu pământ vegetal şi plantarea de arbuşti şi gazon. De asemenea, vor fi reabilitate străzile Vasile Canarache, Marc Aureliu şi intrarea Vasile Canarache. Din Piaţa Ovidiu către strada Termele Romane, la cele patru rampe, vor fi efectuate lucrări de reparaţii, se vor reface treptele, care vor fi finisate cu placaje din dale de piatră. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate jardiniere cu bănci, stâlpi de iluminat, coşuri de gunor, scrumiere şi panouri de informare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1734

Ministerul Culturii va da în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Național „George Enescu"

11 Jan 2024 786

Licitații Constanța Acvashop Trade SRL va livra mobilierul pentru Ansamblul Vasile Cotovu, din Hârșova (DOCUMENT)

29 Dec 2023 756

Primarul Municipiului Constanța „Cazinoul veghează asupra Mării Negre de peste 100 ani și este pe cale să își recapete strălucirea de odinioară!“

29 Dec 2023 629

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Ateneul Român, readus la viață de lucrările conduse de actualul manager de proiect al Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 1636

Ministrul Culturii a dispus controale la Bojdeuca lui Ion Creangă! Sunt verificate lucrările de restaurare

08 Dec 2023 666

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 1179

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante

24 Nov 2023 1639

Primăria Cernavodă a finalizat proiectul de restaurare a produsului turistic „Hamangia - Prima civilizație a Vechii Europe”!

23 Nov 2023 758

Primăria Constanța! Cazinoul ar urma să fie renovat integral până la finalul lunii iulie 2024

20 Nov 2023 758

Muzeul Naţional de Istorie a României va fi reabilitat! Ce sumă de bani a fost alocată pentru efectuarea lucrărilor

16 Nov 2023 690

Știri Constanța Restaurarea hărții siturilor arheologice din Dobrogea, aproape de finalizare

14 Nov 2023 734

Fotoreportaj Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța sunt aproape de final (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 2096

Se interzice edificarea unei construcții turistice Restauratorul operelor lui Brâncuși a obținut de la Primăria Constanța certificat de urbanism pentru restaurarea Bar Orient și demolarea unor construcții

07 Nov 2023 2001

Proiectul de lege care va debloca reabilitarea Cetății Histria din județul Constanța intră la vot în plenul Camerei Deputaților! (DOCUMENTE)

22 Oct 2023 1186