2016, anul gospodăririi în comuna Topalu Primarul Gheorghe Murat - „Avem un plan pentru modernizarea întregii comune“


 
2016 este anul în care administraţia locală de la Topalu este mai hotărâtă ca niciodată să modernizeze comuna. Deşi celelalte autorităţi publice locale din judeţ se plâng de lipsa banilor, primarul Gheorghe Murat are în plan, pentru acest an, gospodărirea comunei. În acest sens, şeful autorităţii publice locale vizează mai multe proiecte de dezvoltare, dintre care amintim: introducerea reţelei de canalizare, pietruirea localităţilor de pe raza comunei, amenajarea de parcuri şi locuri de joacă pentru copii sau automatizarea pompelor de apă.

Lucrările la Cetatea Capidava vor fi reluate

 Un alt obiectiv important pentru anul 2016 este finalizarea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Capidava. Deşi proiectul nu a fost ocolit de probleme, administraţia publică locală speră ca situaţia să se rezolve, iar cetatea să îşi recapete strălucirea, pentru a putea fi prezentată cu mândrie turiştilor.
 
Un alt proiect pe care primarul Gheorghe Murat îl vrea finalizat negreşit vizează pietruirea drumurilor din comună. Deşi Primăria nu cunoaşte încă valoarea investiţiei, va solicita totuşi fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Dacă proiectul va primi aviz favorabil pentru finanţare, niciun locuitor al comunei nu va mai circula pe drumuri de pământ.
 
„Oamenii sunt sătui să meargă prin noroaie şi praf. De aceea pregătim acest proiect, care ar urma să ne scape definitiv de drumurile de pământ. Cu toate acestea, durează foarte mult obţinerea avizelor, dar sperăm să le căpătăm. Avem un plan pentru modernizarea întregii comune“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat. 
 
În acest an, autoritatea publică locală din comuna Topalu intenţionează să depună şi un proiect pentru construirea unei staţii de epurare, pentru care a realizat deja un studiu de fezabilitate. Viitoarea staţie de epurare din Topalu ar urma să fie construită pe bani europeni. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia nu este definitivă Un fost primar din judeţul Constanţa, obligat să despăgubească instituţia pe care a condus-o

09 Aug 2019 4980

An nou, proiecte vechi În 2016, se remodernizează străzile din comuna Aliman

21 Dec 2015 2612