Administratie locala

2018, un an productiv pentru Primăria comunei Saligny

Primăria comunei Saligny, prin primarul Ion Beiu, a reuşit să implementeze, anul trecut, mai multe proiecte, menite să îmbogăţească viaţa locuitorilor din comuna Saligny şi satul Făclia.
 
Printre acestea se numără: asfaltarea străzilor din localitatea Făclia, înlocuirea conductele de apă potabilă, extinderea reţelei de alimentare cu apă în Făclia, reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Saligny, modernizarea iluminatului public stradal în Saligny, extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, oferirea de daruri pentru copii de 1 iunie şi de Crăciun, iar lista poate continua.
 
Astfel, aul trecut au fost finalizate lucrările de înlocuire a conductelor de apă potabilă din localitatea Făclia, comuna Saligny. Potrivit primarului Ion Beiu, au fost înlocuite conductele de apă potabilă amplasate adiacent străzilor Bisericii, Şcolii, Agricultorilor. În localitatea Făclia exista un sistem de alimentare cu apă a consumatorilor, acesta având o vechime mai mare de 50 de ani. Alimentarea cu apă se realiza din rezervorul de înmagazinare existent, care avea un volum de 75 mc şi a cărui umplere se realiza  dintr-un puţ existent, amplasat în localitate.
 
Prin realizarea lucrărilor propuse, s-a dorit acoperirea nevoilor de apă ale zonelor construite din localitate şi reducerea pierderilor din sistemul local de distribuţie a apei, pentru ridicarea nivelului de trai al locuitorilor. Reţeaua de apă va fi astfel dimensionată încât să asigure debitul necesar pentru funcţionarea consumatorilor. Noua reţea a început din gospodăria de apă amplasată în partea de nord a localităţii şi este dispusă adiacent străzilor Agricultorilor, Şcolii şi Bisericii, pe domeniul public.

Iluminat public stradal modernizat, în Saligny

Anul trecut, în scopul dezvoltării comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte, susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Printre acestea se află un proiect care vizează construirea unui dispensar medical în Saligny. Un alt proiect acceptat spre finanţare este cel privind modernizarea reţelei de iluminat public stradal în comuna Saligny.
 
În valoare de 636.673,42 de lei, proiectul prevede îmbunătăţirea, extinderea şi modernizarea reţelei publice de iluminat cu tehnologii moderne, ce vor asigura, totodată, şi o economie semnificativă la bugetul local, realizată prin reducerea cheltuielilor lunare de la factura de electricitate.
 
Pe lângă acest proiect, funcţionarii din Primăria Saligny au lucrat, anul trecut, şi la alte două proiecte care vizează zona Taberei. Este vorba despre proiectul „Extindere reţea alimentare cu apă loc. Făclia - zona Tabără“, pentru care autoritatea publică locală ar urma să primească prin PNDL 535.500 de lei, şi despre cel pentru „Extindere reţea iluminat public, sat Făclia - zona Tabără, comuna Saligny“, în valoare de 550.400 de lei.

Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, extinsă

Primăria Saligny a anunţat, anul trecut, că va extinde reţeaua de iluminat public în satul Făclia, zona Tabără. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Extinderea sistemului de iluminat se va realiza în satul Făclia - zona Tabără, comuna Saligny, şi constă în: montarea a 57 de stâlpi metalici zincaţi cu înălţimea de 8-9 metri; montarea a 57 de aparate de iluminat cu LED cu putere maximă de 75W; montare reţea aferentă stâlpilor noi; echiparea şi dotarea specifică funcţiunii propuse; montarea unui sistem inteligent de telemanagement al sistemului de iluminat.
 
Întregul sistem de iluminat public existent şi cel ce va fi construit se află în intravilanul localităţii şi pe teritoriul administrativ-teritorial al acesteia. Străzile pe care se vor executa lucrările de extindere a reţelei de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, sunt: Taberei Tronson 2; Taberei Tronson 3; Taberei Tronson 4; Pescarilor Tronson 3; Pescarilor Tronson 4; Alunişului; Begoniei; Cedrilor; Teiului; Cocorilor; Arbustului Tronson 1.

Condiţii mai bune pentru elevi

Tot în 2018, Primăria comunei Saligny a semnat cu Rugby Construct SRL, care şi-a adjudecat  contractul „Servicii de proiectare faza proiect tehnic de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul investiţional «Reabilitare, modernizare, dotare Şcoala Gimnaziala nr. 1 Saligny - C2-1, construire anexă, reamenajarea terenului de sport aferent, precum şi refacere împrejmuire»“. Valoarea contractului este de 77.000 de lei.
 
Contractul cuprinde două etape. Etapa I presupune elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului investiţional „Servicii de proiectare faza proiect tehnic de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul investiţional «Reabilitare, modernizare, dotare Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny - C2-1, construire anexă, reamenajarea terenului de sport aferent precum şi refacere împrejmuire»“, în conformitate cu legislaţia, reglementările tehnice, regulamentele, procedurile, specificaţiile tehnice, normativele, instrucţiunile tehnice, ghidurile şi metodologiile în vigoare la momentul prestării acestor servicii, aplicabile în cazul prezentei investiţii.
 
În cadrul acestei etape vor fi executate următoarele: obţinerea documentaţiei necesare în vederea obţinerii avizelor şi a acordurilor finale prevăzute în certificatul de urbanism, inclusiv depunerea şi susţinerea acestor documentaţii în faţa instituţiilor emitente în vederea obţinerii acordurilor şi a avizelor; executarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (P.A.C.), executarea proiectului de organizare a execuţiei lucrărilor (P.O.E.), executarea proiectului tehnic de execuţie, inclusiv detalii de execuţie, elaborat conform legislaţiei în vigoare privind conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice, faza proiect tehnic, aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice. Etapa a doua presupune acordarea de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe parcursul implementării proiectului de investiţii.
 
Citeşte şi:
 
Mai multe străzi din localitatea Făclia, comuna Saligny, asfaltate. Ce spune primarul Ion Beiu
 
Conductele de apă potabilă din localitatea Faclia, comuna Saligny, înlocuite. Ce spune primarul Ion Beiu
 
Primăria Saligny a solicitat acord de mediu pentru înlocuirea conductei de apă potabilă în Făclia (document)
 
Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny, reabilitată şi modernizată. Autoritatea publică locală a semnat contractul privind proiectul tehnic de execuţie

Primăria Saligny a semnat contractul de finanţare pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă în Făclia
 
Licitaţie la Primăria Saligny Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, extinsă şi reabilitată (document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Direcția Județeană pentru Cultură intră în lupta pentru salvarea Vilei Dalas din Constanța. Ce intenții are

11 May 2019 2542

Politicienii cer administrației locale să salveze această clădire Primăria Constanța a autorizat demolarea vilei Dalas, cumpărată de un om de afaceri controversat

19 Apr 2019 1533

Investiţii Cine va construi şi dota un centru medical din localitatea Saligny (document)

22 Feb 2019 816

Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, extinsă de Telekom România Communications SA (document)

05 Feb 2019 873

Daruri pentru copiii din comuna Cumpăna de la elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny“ (galerie foto)

14 Dec 2018 705

Daruri de Crăciun pentru toți copiii din comuna Saligny și din satele Făclia și Ștefan cel Mare, oferite de administrața publică locală

11 Dec 2018 664

Centru medical renovat şi dotat cu cele necesare pentru locuitorii din comuna Saligny (document)

03 Nov 2018 653

Licitaţie la Primăria Saligny Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, extinsă şi reabilitată (document)

15 Oct 2018 698

Mai multe străzi din localitatea Făclia, comuna Saligny, asfaltate. Ce spune primarul Ion Beiu

21 Sep 2018 872

Conductele de apă potabilă din localitatea Faclia, comuna Saligny, înlocuite. Ce spune primarul Ion Beiu

09 Aug 2018 785

Primăria Saligny a solicitat acord de mediu pentru înlocuirea conductei de apă potabilă în Făclia (document)

02 Jul 2018 800

Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny, reabilitată şi modernizată. Autoritatea publică locală a semnat contractul privind proiectul tehnic de execuţie

15 Jun 2018 1085

Primăria Saligny a semnat contractul de finanţare pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă în Făclia

14 May 2018 910

O firmă din București va executa lucrări suplimentare pentru modernizarea rețelei de străzi din comuna Saligny (document)

09 May 2018 933

Şcoala gimnazială din comuna Saligny va fi reabilitată (document)

09 May 2018 1076