2018, un an productiv pentru Primăria comunei Saligny

Primăria comunei Saligny, prin primarul Ion Beiu, a reuşit să implementeze, anul trecut, mai multe proiecte, menite să îmbogăţească viaţa locuitorilor din comuna Saligny şi satul Făclia.
 
Printre acestea se numără: asfaltarea străzilor din localitatea Făclia, înlocuirea conductele de apă potabilă, extinderea reţelei de alimentare cu apă în Făclia, reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Saligny, modernizarea iluminatului public stradal în Saligny, extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, oferirea de daruri pentru copii de 1 iunie şi de Crăciun, iar lista poate continua.
 
Astfel, aul trecut au fost finalizate lucrările de înlocuire a conductelor de apă potabilă din localitatea Făclia, comuna Saligny. Potrivit primarului Ion Beiu, au fost înlocuite conductele de apă potabilă amplasate adiacent străzilor Bisericii, Şcolii, Agricultorilor. În localitatea Făclia exista un sistem de alimentare cu apă a consumatorilor, acesta având o vechime mai mare de 50 de ani. Alimentarea cu apă se realiza din rezervorul de înmagazinare existent, care avea un volum de 75 mc şi a cărui umplere se realiza  dintr-un puţ existent, amplasat în localitate.
 
Prin realizarea lucrărilor propuse, s-a dorit acoperirea nevoilor de apă ale zonelor construite din localitate şi reducerea pierderilor din sistemul local de distribuţie a apei, pentru ridicarea nivelului de trai al locuitorilor. Reţeaua de apă va fi astfel dimensionată încât să asigure debitul necesar pentru funcţionarea consumatorilor. Noua reţea a început din gospodăria de apă amplasată în partea de nord a localităţii şi este dispusă adiacent străzilor Agricultorilor, Şcolii şi Bisericii, pe domeniul public.

Iluminat public stradal modernizat, în Saligny

Anul trecut, în scopul dezvoltării comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte, susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Printre acestea se află un proiect care vizează construirea unui dispensar medical în Saligny. Un alt proiect acceptat spre finanţare este cel privind modernizarea reţelei de iluminat public stradal în comuna Saligny.
 
În valoare de 636.673,42 de lei, proiectul prevede îmbunătăţirea, extinderea şi modernizarea reţelei publice de iluminat cu tehnologii moderne, ce vor asigura, totodată, şi o economie semnificativă la bugetul local, realizată prin reducerea cheltuielilor lunare de la factura de electricitate.
 
Pe lângă acest proiect, funcţionarii din Primăria Saligny au lucrat, anul trecut, şi la alte două proiecte care vizează zona Taberei. Este vorba despre proiectul „Extindere reţea alimentare cu apă loc. Făclia - zona Tabără“, pentru care autoritatea publică locală ar urma să primească prin PNDL 535.500 de lei, şi despre cel pentru „Extindere reţea iluminat public, sat Făclia - zona Tabără, comuna Saligny“, în valoare de 550.400 de lei.

Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, extinsă

Primăria Saligny a anunţat, anul trecut, că va extinde reţeaua de iluminat public în satul Făclia, zona Tabără. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Extinderea sistemului de iluminat se va realiza în satul Făclia - zona Tabără, comuna Saligny, şi constă în: montarea a 57 de stâlpi metalici zincaţi cu înălţimea de 8-9 metri; montarea a 57 de aparate de iluminat cu LED cu putere maximă de 75W; montare reţea aferentă stâlpilor noi; echiparea şi dotarea specifică funcţiunii propuse; montarea unui sistem inteligent de telemanagement al sistemului de iluminat.
 
Întregul sistem de iluminat public existent şi cel ce va fi construit se află în intravilanul localităţii şi pe teritoriul administrativ-teritorial al acesteia. Străzile pe care se vor executa lucrările de extindere a reţelei de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, sunt: Taberei Tronson 2; Taberei Tronson 3; Taberei Tronson 4; Pescarilor Tronson 3; Pescarilor Tronson 4; Alunişului; Begoniei; Cedrilor; Teiului; Cocorilor; Arbustului Tronson 1.

Condiţii mai bune pentru elevi

Tot în 2018, Primăria comunei Saligny a semnat cu Rugby Construct SRL, care şi-a adjudecat  contractul „Servicii de proiectare faza proiect tehnic de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul investiţional «Reabilitare, modernizare, dotare Şcoala Gimnaziala nr. 1 Saligny - C2-1, construire anexă, reamenajarea terenului de sport aferent, precum şi refacere împrejmuire»“. Valoarea contractului este de 77.000 de lei.
 
Contractul cuprinde două etape. Etapa I presupune elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului investiţional „Servicii de proiectare faza proiect tehnic de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul investiţional «Reabilitare, modernizare, dotare Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny - C2-1, construire anexă, reamenajarea terenului de sport aferent precum şi refacere împrejmuire»“, în conformitate cu legislaţia, reglementările tehnice, regulamentele, procedurile, specificaţiile tehnice, normativele, instrucţiunile tehnice, ghidurile şi metodologiile în vigoare la momentul prestării acestor servicii, aplicabile în cazul prezentei investiţii.
 

În cadrul acestei etape vor fi executate următoarele: obţinerea documentaţiei necesare în vederea obţinerii avizelor şi a acordurilor finale prevăzute în certificatul de urbanism, inclusiv depunerea şi susţinerea acestor documentaţii în faţa instituţiilor emitente în vederea obţinerii acordurilor şi a avizelor; executarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (P.A.C.), executarea proiectului de organizare a execuţiei lucrărilor (P.O.E.), executarea proiectului tehnic de execuţie, inclusiv detalii de execuţie, elaborat conform legislaţiei în vigoare privind conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice, faza proiect tehnic, aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice. Etapa a doua presupune acordarea de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe parcursul implementării proiectului de investiţii.
 
Citeşte şi:

 
Mai multe străzi din localitatea Făclia, comuna Saligny, asfaltate. Ce spune primarul Ion Beiu
 
Conductele de apă potabilă din localitatea Faclia, comuna Saligny, înlocuite. Ce spune primarul Ion Beiu
 
Primăria Saligny a solicitat acord de mediu pentru înlocuirea conductei de apă potabilă în Făclia (document)
 
Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny, reabilitată şi modernizată. Autoritatea publică locală a semnat contractul privind proiectul tehnic de execuţie

Primăria Saligny a semnat contractul de finanţare pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă în Făclia
 
Licitaţie la Primăria Saligny Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, zona Tabără, extinsă şi reabilitată (document)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 343

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 330

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 374

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 515

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 469

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 490

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 845

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 737

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 705

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 706

DAF Trans 2000 SRL, contract de peste 1 milion de euro cu Primăria Ovidiu! Ce lucrări va executa

24 Jan 2024 836

Primăria Saligny, investiție nouă în localitate, pentru prevenirea inundațiilor (DOCUMENT)

10 Jan 2024 749

Primăria Mihai Viteazu, județul Constanța, investește în infrastructură! Iată ce lucrări efectuează

29 Dec 2023 808

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 822