2019 - „Anul Cărţii“ De două ori pe an, preşcolarii şi şcolarii vor primi de la Primăria Constanţa pachete de cărţi în loc de jucării (document)

Aleşii locali municipali votează în şedinţa din această lună acordarea pachetului anual cu rechizite şcolare cu ocazia începerii cursurilor pentru preşcolarii şi şcolarii din municipiul Constanţa, care va consta în ghiozdane, rechizite şi seturi de cărţi. Valoarea unui pachet este de aproximativ 42 de lei, în limitele bugetului alocat.
 
Totodată, cadourile anuale prilejuite de sărbătorile de iarnă pentru şcolarii din municipiul Constanţa vor consta în acest an în seturi de cărţi specifice vârstei şi dulciuri, a căror valoare va fi stabilită în limitele bugetului alocat de Direcţia sprijin comunitar din cadrul Primăriei.
 
Decizia înlocuirii jucăriilor cu pachetele de cărţi are la bază Legea nr. 357/2018, prin care anul 2019 a fost instituit „Anul Cărţii”, motiv pentru care municipalitatea consideră ca fiind oportun să ofere fiecărui elev şanse egale la educaţie şi să stimuleze lectura în rândul acestora, indiferent de clasa socială sau financiară, şi să sprijine în acelaşi timp şi Programul naţional „România citeşte”, desfăşurat în acest an în cadrul unităţilor de învăţământ.
 
„În scopul încurajării Iecturii în rândul elevilor, propun ca începând cu acest an pachetele anuale cu rechizite şcolare să conţină şi seturi de cărţi specifice vârstei, iar cadourile de Crăciun pentru preşcolarii şi şcolarii din municipiul Constanţa să conţină seturi de cărţi specifice vârstei şi dulciuri. În scopul încurajării lecturii şi creşterii consumului de carte în rândul preşcolarilor şi şcolarilor din municipiul Constanţa, din acest an propunem completarea conţinutului pachetului anual cu rechizite şcolare în sensul introducerii unor seturi de cărţi aferente fiecărei grupe de vârste“, susţine în expunerea de motive iniţiatorul proiectului, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Proiectul de hotărâre poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.