A fost aleasă conducerea Asociației Comunelor din România, filiala Constanța. Primarul Mariana Gâju este noul președinte

  • Pe 3 martie au avut loc aleger în Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România – filiala județeană Constanța
  • Consiliul director este format din nouă persoane
  • Mariana Gâju este președintele ales al filialei județenePe 3 martie 2021, la sediul Bibliotecii Județene Constanța, în sala de conferințe, a avut loc ședința de Adunare Generală a Asociației Comunelor din România – filiala județeană Constanța, cu invitați de la organizația centrală. Ordinea de zi a avut prioritate alegerae Consiliului Director.În urma dezbaterilor, au fost propuși și aleși nouă membri, din rândul candidaturilor propuse, pentru Consiliul Director. Astfel, conform alegerilor, președintele filialei județene Constanța este Mariana Gâju – primarul comunei Cumpăna. Președinte executiv a fost numit Gheorghe Manta, primarul de la Chirnogeni. Prim-vicepreședinte a fost numit Cristian-Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea. Vicepreședinți sunt Anica Tufă, primarul din Gârliciu și Iulian Tudorache, primarul din Crucea. Secretar general a fost numit Mihai Soare, edilul din Siliștea, iar secretar a fost numită Gabriela Iacobici, primarul de la Grădina. Niculae Dragomir – primarul de la Ostrov, și Stelian Gheorghe – primarul din Topraisar vor fi membri în cadrul Consiliului Director.„Este o întâlnire care se realizează la fiecare patru ani, când aleșii locali obțin un nou mandat, și filialele județene ale Asociației Comunelor din România își aleg Consiliul Director, ca număr de membri, cât și pe funcții. Aceasta a fost astăzi Adunarea Generală, convocată de președintele Asociației Comunelor din România, prin dispoziție emisă pe data de 15 februarie.

Doritorii de a face parte din acest Consiliu Director au avut termen 23 februarie până la ora 24.00, de depunere a cererilor pentru a fi membru în Consiliul Director. Apoi, noi, membri Consiliului Director, astăzi în număr de 9, aprobați de Adunarea Generală, și-au ales pe funcții Consiliul Director din rândul celor care au depus opțiuni. Este o procedură pe care tot timpul trebuie să o realizăm, dar din punctul meu de vedere acolo unde există discuții constructive, desigur filiala județeană Constanța va obține și avantaje în spiritul și în sprijinul administrației publice locale. Acest consiliu este alcătuit de colegi primari, care reprezintă spectrul politic al județului Constanța, nu doar PSD, ci și PNL și ADER. S-a ales astăzi și cenzorul, care este specialist, expert contabil, înscris în rândul CECAR.

Trebuie să mai spunem că în mandatul 2021-2024, personal mi-am pus ca și obiectiv acela de a angaja auditor public intern, pentru că este cel mai important lucru, și, totodată, acela de angaja un arhitect, care să poată să vizeze investițiile majore din rândul comunelor județului Constanța, fără să aștepte avizare la nivel de Consiliu Județean.


Totodată, angajarea unui personal care să facă parte din executiv al Consiliului Director, care să poartă corespondența, în timp optim, între cele 59 de comune ale județului Constanța. Reactivarea site-ului filialei județene a Asociației Comunelor din Constanța, susținerea acestor costuri, este mijlocul de a le comunica colegilor primari ce acte se modifică, ce proiecte pot fi accesate, și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă.

Este o activitate pe care întreg Consiliul Director, inclusiv președintele, o desfășoară voluntar, fără să fie aducătoare de venituri financiare și le-am mulțumit colegilor pentru că împreună, noi nu suntem unul mai presus decât celălălalt. Noi facem doar administrație publică locală.

Constanța este reprezentată la întâlnirile cu autoritățile publice locale și este implicată direct cu Asociația. Noi trebuie să punem pe masa acestora problemele stricte și ori de câte ori este nevoie, mă duc și încă o dată și încă o dată. Acesta este stilul de lucru pe care îl voi folosi la nivelul filialei județene”, a declarat edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


Citește și

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, aleasă președinte al Asociației Comunelor din România, filiala județeană Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lupte Premii pentru rezultatele frumoase ale CS Victoria Cumpăna la Cupa României pentru cadeţi

07 Apr 2021 1895

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a devenit, din nou, bunică

04 Apr 2021 1807

Azi e ziua de naştere a campioanei Laura Badea. Vizita de la Cumpăna, de acum 12 ani, şi startul Crosului Naţional "Ziua Olimpică"

28 Mar 2021 1006

Calamitate Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, cere urgentarea lucrărilor la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

26 Mar 2021 833

Dezbatere publică, la Cumpăna. Tema o reprezintă proiectele „Alternativa Techirghiol” și „Nod Rutier Cumpăna A4”

24 Mar 2021 1565

Video Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, mesaj emoționant de 8 martie pentru toate femeile

08 Mar 2021 1111

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, aleasă președinte al Asociației Comunelor din România, filiala județeană Constanța

03 Mar 2021 803

Doliu la Cumpăna. Primarul Mariana Gâju „La numai 23 de ani, Lisiana, a plecat la îngeri”

15 Feb 2021 11750

Eroii căzuți pe câmpul de luptă, omagiați la Cumpăna, de Ziua Națională a României

01 Dec 2020 807

Victoria Cumpăna, patru medalii la Naționale de lupte. Isabela Marin, campioană națională

01 Dec 2020 1329

#alegeriparlamentare2020 Mariana Gâju (PSD) - „Reprezentanții partidelor politice care ajung în Parlament trebuie să-și dea mâna”

24 Nov 2020 944

#alegeriparlamentare2020 Mariana Gâju, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

23 Nov 2020 1370

Gimnastele campioane de la Victoria Cumpăna, premiate pentru rezultatele de la ultimele competiții

20 Nov 2020 2508

Ceremonia de investire în funcția de Primar al comunei Cumpăna (live video-text)

28 Oct 2020 1293

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna

25 Oct 2020 1635