A fost aleasă conducerea Asociației Comunelor din România, filiala Constanța. Primarul Mariana Gâju este noul președinte

  • Pe 3 martie au avut loc aleger în Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România – filiala județeană Constanța
  • Consiliul director este format din nouă persoane
  • Mariana Gâju este președintele ales al filialei județene



Pe 3 martie 2021, la sediul Bibliotecii Județene Constanța, în sala de conferințe, a avut loc ședința de Adunare Generală a Asociației Comunelor din România – filiala județeană Constanța, cu invitați de la organizația centrală. Ordinea de zi a avut prioritate alegerae Consiliului Director.



În urma dezbaterilor, au fost propuși și aleși nouă membri, din rândul candidaturilor propuse, pentru Consiliul Director. Astfel, conform alegerilor, președintele filialei județene Constanța este Mariana Gâju – primarul comunei Cumpăna. Președinte executiv a fost numit Gheorghe Manta, primarul de la Chirnogeni. Prim-vicepreședinte a fost numit Cristian-Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea. Vicepreședinți sunt Anica Tufă, primarul din Gârliciu și Iulian Tudorache, primarul din Crucea. Secretar general a fost numit Mihai Soare, edilul din Siliștea, iar secretar a fost numită Gabriela Iacobici, primarul de la Grădina. Niculae Dragomir – primarul de la Ostrov, și Stelian Gheorghe – primarul din Topraisar vor fi membri în cadrul Consiliului Director.



„Este o întâlnire care se realizează la fiecare patru ani, când aleșii locali obțin un nou mandat, și filialele județene ale Asociației Comunelor din România își aleg Consiliul Director, ca număr de membri, cât și pe funcții. Aceasta a fost astăzi Adunarea Generală, convocată de președintele Asociației Comunelor din România, prin dispoziție emisă pe data de 15 februarie.

Doritorii de a face parte din acest Consiliu Director au avut termen 23 februarie până la ora 24.00, de depunere a cererilor pentru a fi membru în Consiliul Director. Apoi, noi, membri Consiliului Director, astăzi în număr de 9, aprobați de Adunarea Generală, și-au ales pe funcții Consiliul Director din rândul celor care au depus opțiuni. Este o procedură pe care tot timpul trebuie să o realizăm, dar din punctul meu de vedere acolo unde există discuții constructive, desigur filiala județeană Constanța va obține și avantaje în spiritul și în sprijinul administrației publice locale. Acest consiliu este alcătuit de colegi primari, care reprezintă spectrul politic al județului Constanța, nu doar PSD, ci și PNL și ADER. S-a ales astăzi și cenzorul, care este specialist, expert contabil, înscris în rândul CECAR.

Trebuie să mai spunem că în mandatul 2021-2024, personal mi-am pus ca și obiectiv acela de a angaja auditor public intern, pentru că este cel mai important lucru, și, totodată, acela de angaja un arhitect, care să poată să vizeze investițiile majore din rândul comunelor județului Constanța, fără să aștepte avizare la nivel de Consiliu Județean.


Totodată, angajarea unui personal care să facă parte din executiv al Consiliului Director, care să poartă corespondența, în timp optim, între cele 59 de comune ale județului Constanța. Reactivarea site-ului filialei județene a Asociației Comunelor din Constanța, susținerea acestor costuri, este mijlocul de a le comunica colegilor primari ce acte se modifică, ce proiecte pot fi accesate, și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă.

Este o activitate pe care întreg Consiliul Director, inclusiv președintele, o desfășoară voluntar, fără să fie aducătoare de venituri financiare și le-am mulțumit colegilor pentru că împreună, noi nu suntem unul mai presus decât celălălalt. Noi facem doar administrație publică locală.

Constanța este reprezentată la întâlnirile cu autoritățile publice locale și este implicată direct cu Asociația. Noi trebuie să punem pe masa acestora problemele stricte și ori de câte ori este nevoie, mă duc și încă o dată și încă o dată. Acesta este stilul de lucru pe care îl voi folosi la nivelul filialei județene”, a declarat edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


Citește și

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, aleasă președinte al Asociației Comunelor din România, filiala județeană Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 579

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 500

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 747

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 524

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 887

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 759

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 476

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1228

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6425

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 679

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 550

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 1006