Administratie locala

LIVE TEXT A început primul colegiu prefectural condus de noul prefect al Constanţei, Ioan Albu (galerie foto)În şedinţa de astăzi, la sediul Instituției Prefectului-judeţul Constanţa sunt prezenți toți șefii de instituții deconcertante.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află următoarele două subiecte:

1. Informare privind acordarea beneficiilor de asistență socială în anul 2016 și semestrul I 2017, noutăți legislative începând cu 01.01.2017. Informare privind situația furnizorilor de formare profesională în anul 2016 și semestrul I 2017 Prezintă: Marin Țopai – director general Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța;

2. Analiza activităților de prevenire și control desfășurate în sezonul estival 2017, până în prezent, de către instituțiile cu atribuții specifice
Prezintă: Constantin Dina – director executiv Direcția de Sănătate Publică Constanța, Silvana Diana Cristescu - director executiv Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Horia Constantinescu – comisar şef adjunct Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Eugen Bola – inspector şef Inspectoratul Teritorial de Muncă, Mircea Vizitiu – comisar sef de poliție Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Constantin Dima – inspector şef Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Ionel Trușan – director Garda de Coastă Constanța, Daniel Gheorghe Popa – inspector şef Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța.

UPDATE 5, ora 14.10:
Constantin Dina, directorul executiv DSP Constanţa, a ajuns la şedinţă direct de pe teren unde a verificat locații pentru înființarea a 26 de centre de vaccinare, la nivelul județului, conform programului convenit cu ministerul de resort.

Dina spune că există suficiente doze pentru vaccinarea tuturor copiilor.    
                   
De altfel, în ultima luna, DSP a efectuat 330 de controale şi a aplicat 58 sancțiuni şi amenzi de 65.000 lei.                        

UPDATE 4, ora 13.50:
Conducerea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi reprezentanții săi lipsesc de la ședință. 
                      
Reprezentanții de la Serviciul de Ambulanţă reclamă faptul că majoritatea ambulanţelor utilizate pentru urgenţe majore sunt aproape de termenul de casare.
                       
Vor să înființeze un atelier propriu pentru service-ul ambulanţelelor pentru a face economii.                     
  
Aceştia au cerut la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Sănătății ajutoare, dar răspunsul a fost negativ, deși ofereau condiții de cazare.  
                     
Se solicita înființarea de substație de ambulanță la Mihail Kogălniceanu-Baza NATO plus aeroport, având în vedere că cea mai apropiată substaţie este la Hârşova.

De asemenea, s-a solicitat Primăriei Constanţa repararea drumului de la sere, care este greu accesibil pentru ambulanţe.

UPDATE 3, ora 13.40:
Tiberiu Pleșu, Inspector Şef Adjunct al Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) afirmă că in ultima luna trei angajatori s-au ales cu plângeri la Parchet pentru munca la negru.       
                
Au fost verificați 371 de agenți economici, 12 dintre aceștia aveau angajați muncitori la negru sau minori.  
                     
Sancţiunile au fost în de aproximativ 200.000 lei.      
                 
Cei pentru care s-a sesizat Parchetul aveau mai mult de 5 persoane angajate la negru.

UPDATE 2, ora 13.30:
Horia Constantinescu, comisar şef adjunct, a prezentat un bilanț de la începutul sezonului şi vorbeşte despre rentabilizarea activității Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC).                       

Amenzile date au fost în valoare de 934.500 lei. Până în acest moment s-au încasat 122.750 lei.  
                     
S-au remediat problemele acolo unde s-a recurs la închiderea unităților de cazare sau alimentație.

UPDATE 1, ora 13.20:
La începutul şedinţei, prefectul Ioan Albu, l-a prezentat pe noul şef al ANAF Constanţa, Florin Ursu.

În cadrul colegiului prefectural, reprezentantul Agenției Județene de Plăti şi Inspecție Sociala Constanţa a prezentat o statistică cu indemnizațiile în plată de la nivelul județului.   
                 
Așa s-a aflat că un tata cu domiciul în Constanţa, dar care își desfășoară activitatea pe tot teritoriul ţării, din drepturi de proprietate intelectuala încasează o indemnizație de creștere a copilului, lunara de 170.000 de lei (aproximativ 38.000 de euro).

S-au adresat întrebări pe subiect. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie!“ Protest anunțat pentru seara aceasta la Constanța, în fața Prefecturii

19 Feb 2019 378

Prefectura Constanţa cere anularea unui PUZ. Vizată, Cambela Prod SRL (document)

16 Feb 2019 1092

Bloc de zece etaje, cu spaţii comerciale la parter Prefectura Constanţa a cerut prea târziu anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal

14 Feb 2019 1090

Prefectura Constanţa, proces câştigat în instanţă

13 Feb 2019 1212

CLM Eforie a aprobat vânzarea unui teren fără licitaţie. Prefectura cere anularea tranzacţiei

30 Jan 2019 1036

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

29 Jan 2019 868

Prefectura Constanţa îi strică socotelile primarului Cristian Radu. Taxa specială de promovare a turismului în municipiul Mangalia, atacată (document)

23 Jan 2019 2168

Pământul plimbat să i se piardă urma, până a ajuns la Black Sea Design Concept Prefectura Constanţa cheamă în instanţă CLM pentru un PUD aprobat în 2004. Terenul retrocedat este pe strada Primăverii (documente)

22 Jan 2019 1640

Prefectura Constanţa atacă investiţia SC Alfa Medical Distribution SRL. Se solicită anularea în instanţă a PUD-ului! (document)

21 Jan 2019 977

Aleşii locali din Săcele şi-au acordat indemnizaţii cu încălcarea legii. Prefectura Constanţa l-a chemat în judecată pe primar! (galerie foto)

19 Jan 2019 1438

Juriştii Prefecturii Constanţa verifică pachetul de hotărâri adoptate fără cvorum de Consiliul Local Mereni

16 Jan 2019 621

La Constanţa, colaborarea PSD-ALDE funcţionează sublim, dar lipseşte cu desăvârşire!

12 Jan 2019 877

Solicitarea trebuie depusă cu cinci zile înainte. Audienţe acordate de reprezentanţii Prefecturii Constanţa

09 Jan 2019 339

Instituţia Prefectului – Judeţului Constanța angajează referent. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

08 Jan 2019 1247

Ce mesaj a fost inscripționat pe un banner expus pe clădirea Prefecturii Constanța (galerie foto)

08 Jan 2019 435