Administratie locala

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)


Ziua Europei, care este sărbătorită pe data de 9 mai, a fost marcată la Cumpăna printr-o acțiune de plantare de copaci, flori şi arbusti ornamentali pe lângă locurile de joacă din comună.


„Chiar dacă această pandemie ne-a privat de anumite drepturi fundamentale, la Cumpăna nu uităm să omagiem ziua de 9 mai, ziua Europei. Cum putea fi mai frumoasă această zi, dedicată copiilor, tinerilor, dar și bătrânilor,decât plantând, pe lângă locurile de joacă, copaci. Aceştia vor creşte bine înfipţi în pământul comunei Cumpăna, aducându-ne bucurii. Cea mai mare grijă a Europei este să apere vieţile oamenilor. Grija noastră este să aducem stabilitate pentru un mediu curat şi sănătos pentru viitorul comunei noastre şi a copiilor noștri. La mulți ani Europa! La mulți ani România, țară europeană“, a transmis Marian Gâju, primarul comunei Cumpăna.
 

Grădiniță nouă şi modernă, în zona Campusului Şcolar

Mai mult, din toamna anului 2020, peste 100 de copii din Cumpăna vor păși într-o grădiniță nouă şi modernă construită în zona Campusului Şcolar. Capacitatea grădiniței cu program prelungit va fi de șase săli de clasă. La parter va fi un cabinet medical si un izolator, trei săli de grupă, cu dormitoare, grupuri sanitare, trei săli de activități, un oficiu bucătărie, o spălătorie / călcătorie/ depozitare rufe curate, o cameră de depozitare și o cameră destinată centralei termice pe gaz. La etaj vor fi trei săli de grupă, cu dormitoare, grupuri sanitare, trei săli de activități, un oficiu pentru bucătărie, o sală multifuncțională pentru activități educative, birouri personal administrativ si de specialitate și o cameră de depozitare materiale didactice. De asemenea, în cadrul incintei se vor amenaja spatii verzi și zona loc de joacă cu pardoseala antitraumă, alei auto si pietonale, platforma pubele. Întreg terenul va fi împrejmit corespunzător. Și această grădiniță are ca termen de execuție 18 luni.Citeşte şi:

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Eroilor, comemorată la Cumpăna

27 May 2020 478

Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

25 May 2020 1317

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1087

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

01 May 2020 1268

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

16 Apr 2020 1429

Ajutor de Paşte Pachete cu alimente de bază, oferite unui număr de 280 de bătrâni fără venituri, de Primăria Cumpăna

15 Apr 2020 893

Pachete cu alimente de la Primăria Cumpăna pentru persoanele de peste 65 de ani, fără susţinători

15 Apr 2020 906

Trei locuri noi de joacă în comuna Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vă așteptăm, după încetarea stării de urgență, să vă bucurați, de spațiile de recreere“

14 Apr 2020 1187

Măștile și mănușile de protecție, obligatorii în comuna Cumpăna (video)

08 Apr 2020 1709

Primăria Cumpăna anunță traseu unic pentru Trans Tur și TranSEvren, care efectuează transport public de persoane între Constanța și Cumpăna

03 Apr 2020 2090

Alimente de bază și produse de igienă din partea Primăriei Cumpăna, pentru persoanele de peste 65 de ani, fără susținători (galerie foto)

02 Apr 2020 2024

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători al Trans Tur SRL pe ruta Cumpăna - Constanța și retur (video)

30 Mar 2020 2824

Mesaje de interes public Primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju – „Să ne unim eforurile şi să dăm dovadă de unitate“ (video)

25 Mar 2020 1341

Lucrări de dezinfecție exterioară a spațiilor comerciale, magazinelor, farmaciilor și stațiilor de călători în Cumpăna (video)

19 Mar 2020 1216

Primăria Cumpăna a aplicat măsurile transmise de MAI Primarul Mariana Gâju – „Vă rog să le respectaţi, pentru a preveni răspândirea virsului pe teritoriul comunei“ (video)

18 Mar 2020 942