Administrația Locală Cumpăna, anunț cu privire la Registrul Agricol

  • Înscrierea datelor în Registrul Agricol se face pe baza declarației date pe propria răspundere de capul gospodăriei
  • Înscrierea în Registrul Agricol a datelor privind clădirile și terenurile titularului dreptului de proprietate asupra acestora se face numai pe baza de documente anexate la declarația facută
 
Registrul Agricol constituie documnetul oficial de evidență primară unitară în care se înscriu date privind capul gospodăriei și membrii acesteia; societăți, asociații sau persoane juridice care au teren în proprietate sau folosință, modul de utilizare al suprafețelor agricole, suprafețe cultivate în sere sau solarii, grădini familiale, existente la începutul semestrului și evoluția efectivelor de animale în cursul anului, utilaje, instalații pentru agricultură, mijloace de transport cu tracțiune animală și mecanică existente la începutul anului.
 
Având în vedere prevederile Ordonaței 28/2008 și normele tehnice de completare a Registrului Agricol solicită populației să se prezinte la sediul primăriei Cumpăna, compartimentul Registrul Agricol în vederea depunerii declarației.
 
 
Înscrierea datelor în Registrul Agricol se face pe baza declarației date pe propria răspundere de capul gospodăriei, sau în lipsa acestuia de o persoană majoră care dispune de capacitatea deplină de exercițiu.
 
Înscrierea în Registrul Agricol a datelor privind clădirile și terenurile titularului dreptului de proprietate asupra acestora se face numai pe baza de documente anexate la declarația facută sub semnatură, în cazul în care nu există documente înregistrarea se face pe baza de declarație.
 
Perioadele în care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în Registrul Agricol sunt următoarele:
 
1. Între 5 ianuarie și ultima zi lucrătoare a lunii februarie, pentru datele privind membrii gospodăriei, terenuri aflate în proprietate, mijloace de transport cu tracțiune animală, mașini, utilaje agricole, efective de animale, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent din vânzare sau a produșilor obținuți , a morții sau a sacrificării animalelor.
2. Între prima și ultima zi lucrătoare a lunii mai pentru datele referitoare la categoria de folosință, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
3. Persoanele fizice și juridice au obligația să declare date pentru a fi înscrise în Registrul Agricol în afara termenelor prevăzute în termen de 30 de zile de la apariției oricărei modificări.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Proiectul Nodului Rutier Cumpăna-A4, în linie dreaptă. APM Constanța a dat undă verde

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nerespectarea termenelor de depunere a declarațiilor în Registrul Agricol se sancționează cu amendă

10 May 2022 693

Primăria Municipiului Tulcea organizează concursuri de recrutare. Lista posturilor vacante

28 Mar 2022 769

Asociată cu Arhiepiscopia Tomisului Integra Wood SBS SRL va fi radiată din Registrul Comerţului

30 Nov 2021 991

Societatea Agro Mihail Kogălniceanu Cooperativă Agricolă, înființată recent. Cine sunt fondatorii

15 Sep 2021 923

Curtea de Apel Constanța rejudecă procesul dintre Consiliul Județean Constanța și Ministerul Fondurilor Europene. Speța vizează Registrul agricol al județului

04 Sep 2020 1431

Prosoft++ SRL, contract de 300.000 de lei pentru soluții IT pentru Registrul Agricol al CJC

31 Mar 2020 2333

Primăria Municipiului Mangalia face angajări

09 Feb 2020 4382

Registrul Agricol Național, în format electronic. Iată ce a publicat Ministerul Agriculturii în transparență decizională!

05 Aug 2019 1261

Primăria orașului Techirghiol, județul Constanța angajează inspector. Când este programat concursul

13 Jul 2019 1698

ANUNȚ ORGANIZARE CONCURSURI – PRIMĂRIA MERENI, JUD. CONSTANȚA

11 Jan 2019 1088

Primăria Mihai Viteazu, judeţul Constanţa, angajează. Care sunt condiţiile de angajare

13 Sep 2018 2428

Primăria municipiului Mangalia scoate la concurs mai multe posturi vacante. Cine poate participa și ce condiții trebuie îndeplinite

22 Dec 2017 1709

Post vacant la Primăria Băneasa. Ce condiții trebuie să îndeplinești

10 Sep 2017 1684

Agrointel.ro Succesiune Gratuită. Ce documente trebuie să treceți în registrul agricol!

22 Aug 2017 2044

Primăria Hârşova organizează concurs de recrutare. Detalii

15 May 2017 1192