Adunarea generală a Asociației Comunelor din România Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a primit Colanul de Aur al ACoR

În perioada 05-08 februarie 2023, în Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott din București, au loc lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023.
 
Această ediție reunește peste 350 de primari și reprezentanți ai comunelor din toate județele României, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM), împreună cu invitați de rang înalt de la nivelul autorităților centrale care s-au arătat interesați să identifice cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și stabilirea măsurilor ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.


 
Luni, 6 februarie 2023, în cadrul lucrărilor, printr-o ceremonie solemnă oficiată de Attila-Zoltán Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Filiala Județeană Constanța a ACoR a primit COLANUL DE AUR PENTRU ACTIVITATEA PE ANUL 2022, distincția fiind acordată în semn de recunoaștere a meritelor pe baza activității filialei la nivel județean pe întregul an, mobilizarea membrilor și pentru rezultatele în ceea ce privește plata cotizației raportată la numărul de membri. 

Astfel, Colanul de aur al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Constanța a ACoR și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la egalitate aflându-se și Filiala Județeană Vrancea a ACoR, colanul fiind oferit președintelui filialei și primarului comunei Bolotești, Fănică POPA. Colanul de argint al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Călărași a ACoR,  Nicolae PANDEA, primarul comunei Ștefan cel Mare, iar Colanul de bronz al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani, Petrică ȘCHIOPU.De asemenea, pentru întreaga implicare în viața sportivă a comunității și pentru multiplii campioni pe care îi sprijină în cadrul Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, comunei Cumpăna din județul Constanța i-a fost oferit ordinul, trofeul și diploma ediției a VIII-a, „Ivan PATZAICHIN”, instituit începând cu anul 2015, fiind oferit comunelor și primarilor acestora în semn de apreciere pentru sprijinirea excelenței în sport în lumea satelor.

În cadrul adunării au luat parte și invitați de la nivel internațional luând cuvântul Dariusz-Antoni STRUGAŁA, vicepreședinte al Asociației Comunelor din Republica Polonă, vicepreședinte al Grupului Politic al Alianței Europene în Comitetul European al Regiunilor, primar de Jaraczewo, Republica Polonă; Dr. Walter LEISS – secretarul general al Asociației Comunelor și Orașelor Mici din Austria; cât și Valentina CASIAN – vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, primarul municipiului Strășeni.

Printre temele importante supuse dezbaterii se numără dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele, realizându-se de asemenea o analiză a problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale.

Toate aceste probleme, cât și altele, au fost dezbătute cu reprezentanții administrației publice centrale:
  • Adrian-Ioan VEȘTEA, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR);
  • CSEKE Attila-Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației;
  • Dragoș-Costin TELEHUZ, Secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
  • Gheorghe-Daniel NICOLAȘ, primarul orașului Odobești, județul Vrancea, prim-vicepreședintele Asociației Orașelor din România.
  • Ioan-Marcel BOLOȘ, ministrul investițiilor și proiectelor europene;
  • Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;
  • Mircea ABRUDEAN, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru;
  • Simona BUCURA-OPRESCUpreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților;
  • Ștefan ILIE, primarul municipiului Tulcea, județul Tulcea, consilier onorific al președintelui ACoR pentru relația cu Asociația Municipiilor din România;
  • TÁNCZOS Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor.
Acest eveniment este un exemplu de colaborare a autorităților publice locale cu cele centrale în interesul cetățenilor din mediul rural.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna, pe podiumul național la lupte pe plajă. „Ambiție! Determinare! Luptă! Suntem mândri de voi!“ (GALERIE FOTO)

18 Jun 2024 246

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, 13 medalii la Campionatul Național. „Eforturile și dedicarea voastră sunt admirabile!“ (GALERIE FOTO)

17 Jun 2024 471

Mesajul Primăriei Cumpăna de sărbătoarea musulmană „Un prilej minunat de a celebra solidaritatea și colaborarea exemplară a comunitații musulmane din România”

16 Jun 2024 502

Alegeri electorale 2024 Mariana Gâju câștigă, fără emoții, Primăria Cumpăna, județul Constanța

11 Jun 2024 1235

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a cumpărat materiale didactice pentru Grădinița Sfânta Maria și Liceul Tehnologic

03 Jun 2024 1557

LIVE TEXT Festivalul Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“ , 17 ediţii de cultură autentică, la Cumpăna. Azi are loc festivitatea de premiere (FOTO+VIDEO)

31 May 2024 762

LIVE VIDEO Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna (FOTO)

30 May 2024 614

Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna

29 May 2024 643

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 35 de medalii la Trofeul „Ritmic Gym“. „Sunteți cu adevărat niște campioane!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2024 806

Fotbal Victoria Cumpăna, 7-0 cu Dunărea Măcin, în campionatul Under-19 (GALERIE FOTO)

27 May 2024 648

Prietenie și voie bună la Serbarea Câmpenească, de la Cumpăna, județul Constanța (FOTO)

27 May 2024 784

”Serbare Câmpenească” la Cumpăna, un prilej de bucurie și socializare pentru toți locuitorii (GALERIE FOTO)

25 May 2024 611

Județul Constanța Petrecere câmpenească, în Cumpăna! Vezi când

24 May 2024 4630

Primăria Cumpăna semnează un contract nou cu Asfalt Dobrogea SRL, vizată fiind strada Frunzelor

22 May 2024 728

„Serbare Câmpenească” la Cumpăna. Muzică, dans și distracție

21 May 2024 812