Adunarea generală a Asociației Comunelor din România Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a primit Colanul de Aur al ACoR

În perioada 05-08 februarie 2023, în Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott din București, au loc lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023.
 
Această ediție reunește peste 350 de primari și reprezentanți ai comunelor din toate județele României, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM), împreună cu invitați de rang înalt de la nivelul autorităților centrale care s-au arătat interesați să identifice cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și stabilirea măsurilor ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.


 
Luni, 6 februarie 2023, în cadrul lucrărilor, printr-o ceremonie solemnă oficiată de Attila-Zoltán Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Filiala Județeană Constanța a ACoR a primit COLANUL DE AUR PENTRU ACTIVITATEA PE ANUL 2022, distincția fiind acordată în semn de recunoaștere a meritelor pe baza activității filialei la nivel județean pe întregul an, mobilizarea membrilor și pentru rezultatele în ceea ce privește plata cotizației raportată la numărul de membri. 

Astfel, Colanul de aur al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Constanța a ACoR și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la egalitate aflându-se și Filiala Județeană Vrancea a ACoR, colanul fiind oferit președintelui filialei și primarului comunei Bolotești, Fănică POPA. Colanul de argint al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Călărași a ACoR,  Nicolae PANDEA, primarul comunei Ștefan cel Mare, iar Colanul de bronz al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani, Petrică ȘCHIOPU.De asemenea, pentru întreaga implicare în viața sportivă a comunității și pentru multiplii campioni pe care îi sprijină în cadrul Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, comunei Cumpăna din județul Constanța i-a fost oferit ordinul, trofeul și diploma ediției a VIII-a, „Ivan PATZAICHIN”, instituit începând cu anul 2015, fiind oferit comunelor și primarilor acestora în semn de apreciere pentru sprijinirea excelenței în sport în lumea satelor.

În cadrul adunării au luat parte și invitați de la nivel internațional luând cuvântul Dariusz-Antoni STRUGAŁA, vicepreședinte al Asociației Comunelor din Republica Polonă, vicepreședinte al Grupului Politic al Alianței Europene în Comitetul European al Regiunilor, primar de Jaraczewo, Republica Polonă; Dr. Walter LEISS – secretarul general al Asociației Comunelor și Orașelor Mici din Austria; cât și Valentina CASIAN – vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, primarul municipiului Strășeni.

Printre temele importante supuse dezbaterii se numără dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele, realizându-se de asemenea o analiză a problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale.

Toate aceste probleme, cât și altele, au fost dezbătute cu reprezentanții administrației publice centrale:
  • Adrian-Ioan VEȘTEA, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR);
  • CSEKE Attila-Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației;
  • Dragoș-Costin TELEHUZ, Secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
  • Gheorghe-Daniel NICOLAȘ, primarul orașului Odobești, județul Vrancea, prim-vicepreședintele Asociației Orașelor din România.
  • Ioan-Marcel BOLOȘ, ministrul investițiilor și proiectelor europene;
  • Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;
  • Mircea ABRUDEAN, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru;
  • Simona BUCURA-OPRESCUpreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților;
  • Ștefan ILIE, primarul municipiului Tulcea, județul Tulcea, consilier onorific al președintelui ACoR pentru relația cu Asociația Municipiilor din România;
  • TÁNCZOS Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor.
Acest eveniment este un exemplu de colaborare a autorităților publice locale cu cele centrale în interesul cetățenilor din mediul rural.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 436

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 572

Primăria Cumpăna Au început înscrieriile la after-school pentru 2023-2024. Câte locuri sunt disponibile?

22 May 2023 726

Mariana Gâju, membră în Consiliul Director al Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România!

21 May 2023 637

Cumpăna Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

19 May 2023 623

LIVE TEXT. Cumpăna Festivitate de premiere la Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 822

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează festivalul de muzică folclorică „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO)

17 May 2023 575

UPDATE Primăria Cumpăna celebrează Ziua Internațională a Familiei printr-un spectacol vintage (FOTO)

15 May 2023 828

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 25 de medalii la turneul internațional din Bulgaria (GALERIE FOTO)

08 May 2023 872

Comuna Cumpăna a participat la cea de-a XXX-a ediţie a ExpoAgroUtil

07 May 2023 835

Transport pentru cumpănenii care vor să participe la Serbarea Câmpenească

30 Apr 2023 877

Echipa de fotbal Under-13 a comunei Cumpăna s-a calificat pentru a treia oară la turneul final al Cupei Satelor (GALERIE FOTO)

28 Apr 2023 965

Ziua Muncii marcată la Cumpăna printr-o serbare câmpenească. Detalii despre eveniment

28 Apr 2023 724

Peste 7,2 kilometri Primăria Cumpăna reabilitează drumurile din localitate (DOCUMENT)

27 Apr 2023 861

Primăria Cumpăna anunță că 27 de persoane o să înceapă călătoria în lumea culinară. Ce sume vor primi cursanții?

25 Apr 2023 679