Agenții economici din stațiunea Mamaia își vor primi autorizațiile de funcționare

  • Chițac s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții agenților economici din stațiunea Mamaia
  • Aceștia au reclamat că le este blocată eliberarea avizelor de funcționare fiind conditionați să își schimbe obiectul de activitate, din comerț în unități de alimentație publică de către Horia Constantinescu, director adjunct al Direcției Servicii Publice din cadrul primăriei Constanța
  • Agenții economici care îndeplinesc toate condițiile legale și care au depus solicitări încă din luna februarie a.c. și au achitat deja taxele de autorizare își vor primi autorizațiile în următoarele zile
  • Edilul a admis că există câteva deficiențe în aparatul primarului, în domeniul autorizării și a anunțat măsuri interne
  • Pe de altă parte, primarul spune că o parte a agenților economici trebuie să își compleze dosarele conformitate cu PUZ-ului în vigoare al stațiunii Mamaia


Primarul Vergil Chițac s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții agenților economici din stațiunea Mamaia.
Aceștia au reclamat că le este blocată eliberarea avizelor de funcționare fiind conditionați să își schimbe obiectul de activitate, din comerț în unități de alimentație publică de către Horia Constantinescu, director adjunct al Direcției Servicii Publice din cadrul primăriei Constanța.

“În prezent, eliberarea autorizațiilor administrative necesare funcționării în sezonul 2021 a spațiilor comerciale în care se desfășoară activități comerciale cod CAEN 4711 - comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun este blocată, deși cererile pentru vizarea anuală a avizelor program de funcționare au fost înregistrate încă din luna februarie 2021.

Această situație a condus, pe de o parte, Ia imposibilitatea deschiderii magazinelor cu activitate sezonieră la data de 1 mai 2021 și/sau Ia continuarea activității celor cu caracter permanent, pentru care există obligativitatea vizării anuale până la data de 31 martie 2021.

Suntem investitori în Mamaia și avem reglementări urbanistice cu funcțiuni de comerț, eliberate de Ministerul Turismului la momentul întocmirii PUZ anul 2013, proprietari de spații comerciale, avem angajati permanenți, contribuim Ia bugetul local și bugetul consolidat al statului, plătitori de taxe și impozite”, spun afaceriștii din Mamaia.
În urma discuțiilor de ieri, primarul Vergil Chițac a declarat că agenții economici care îndeplinesc toate condițiile legale, au depus solicitări încă din luna februarie a.c. și au achitat deja taxele de autorizare își vor primi autorizațiile în următoarele zile.

Chițac a admis că există câteva deficiențe în aparatul primarului, în domeniul autorizării și a anunțat măsuri interne.
Pe de altă parte, primarul spune că o parte a agenților economici trebuie să își compleze dosarele conformitate cu PUZ-ului în vigoare al stațiunii Mamaia.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Mamaia, întâlnire cu primarul Chițac. Și ei vor „capul” lui Horia Constantinescu. Primăria îi trimite către instituțiile abilitate

LIVE Vergil Chițac, conferință de presă despre celebrarea „Zilei Constanței 2021“

Vergil Chițac Parcările supraetajate, construite în parteneriat cu privații
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 260

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 748

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 473

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1355

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 768

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 698

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 722

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 465

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2088

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 849

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 704

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1493

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 806

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 795

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 907