ALDE intră în CLM Constanţa, UNPR îşi reface forţele Consilier parlamentar cu mandat de ales local (documente)


 
În şedinţa ordinară de astăzi, Consiliul Local Municipal Constanţa primeşte forţe proaspete. Doi noi consilieri municipali vor fi validaţi pentru preluarea mandatelor rămase vacante ca urmare a promovării social-democratului Costin Răsăuţeanu în funcţia de viceprimar al urbei şi a demisiei din CLM Constanţa a fostului consilier PPDD Valentin Mihai Surghie.
 
În vara anului 2012, Florin Serghei a candidat pentru un mandat de consilier municipal pe lista USL din partea Partidului Conservator. În septembrie 2013, acesta era ales preşedinte executiv al organizaţiei de tineret a Partidului Conservator Constanţa. Între timp, conservatorii au devenit membri ALDE şi se pare că, odată cu schimbarea partidului, unii au pierdut şi funcţii.
 
Preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat, în exclusivitate pentru ZIUA de Constanţa, că Florin Serghei l-a urmat. „Este membru ALDE, dar nu mai are nicio funcţie politică. Îl susţin să preia mandatul de consilier care va rămâne disponibil în CLM Constanţa“, a adăugat Banias. Fostul preşedinte al juniorilor PC Constanţa, George Ulmeanu, nu mai ştia dacă Serghei îi mai este sau nu coleg de partid. „Nu am mai vorbit de mult cu el şi nici pe la partid nu l-am mai văzut. Teoretic, nu şi-a dat demisia din partid, deci este membru ALDE“, a afirmat Ulmeanu.
 
Între timp, cel care ar avea dreptul să obţină mandatul de consilier municipal s-a mutat în Bucureşti, iar pentru a-l obţine, va trebui să discute cu Banias. „Nu-mi făceam speranţe că voi ajunge în CLM Constanţa, dar conjunctura din ultimii doi ani le-a permis multora să urce. Dacă voi obţine mandatul, aş fi primul reprezentant al ALDE în consiliu. Pentru un timp, stau la Bucureşti, dar vin destul de des la Constanţa“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Florin Serghei.

Averea şi interesele consilierului ALDE Serghei

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în 2012, Florin Serghei deţinea, la acea vreme, un apartament cumpărat cu un an înainte, o datorie bancară de 52.000 de euro, pe care va trebui să o achite până în anul 2031, iar veniturile încasate în anul fiscal 2011 însumau 48.000 de lei.
 
În ceea ce priveşte interesele viitorului consilier municipal, conform declaraţiei de interese de pe site-ul ANI, acesta este asociat în două firme - SC Naval Depol Expert SRL şi SC Eurobit Consulting SRL, precum şi membru în adunările generale ale acestora.

„Popularul“ Niţe a „progresat“ consilier

 Constantin Niţe a candidat pentru un mandat de consilier municipal pe lista PPDD Constanţa. Aproape de finalul legislaturii, Niţe va afla cum decurg lucrurile în CLM Constanţa. Ca urmare a fuziunii prin absorbţie PPDD-UNPR, Constantin Niţe a ajuns din popular, progresist şi deţine funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene a UNPR Constanţa.
Potrivit declaraţiei de avere completate în aprilie 2012, când era inspector în Primărie, Niţe deţinea un autoturism Mercedes-Benz, fabricat în 2009, un cont bancar în care existau la acea vreme 30.000 de lei, acţiuni la SC Aden Hop SRL, unde avea şi calitatea de administrator, iar veniturile încasate de acesta în anul fiscal 2011 se ridicau la 160.000 de lei.
 
„Infiltrarea“ lui Niţe în CLM Constanţa aduce în palmaresul UNPR încă un mandat de consilier municipal. De fapt, ca urmare a pierderii de către UNPR Constanţa a unui consilier (Valeriu Iosif Ene, cu ajutorul OUG 55, a plecat de la UNPR la PSD), prin promovarea lui Niţe, progresiştii îşi refac numărul de mandate obţinute prin vot în vara lui 2012. Cât priveşte ocupaţia actuală a viitorului ales, trebuie să vă spunem că, în prezent, Constantin Niţe este consilier parlamentar în cadrul cabinetului parlamentar al senatorului UNPR de Constanţa Marian Vasiliev.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale celor doi noi consilieri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 august 2019

06 Aug 2019 2879

După aproape trei luni de la validarea în CLM Constanţa Averea consilierului Florin Serghei a devenit publică (document)

13 May 2016 4974

Suflu nou în CLM. Se alege un nou viceprimar (document)

17 Feb 2016 2748

Costin Mincu, Florin Mazilu şi Lucian Serghei, succese rapide Luptătorul Doru Zelea, victorie prin KO la „Turneul Campionilor“ (galerie foto)

22 Dec 2015 4887